רקע דוד משה

פאי רועים שלוש שכבות

פאי רועים קצת אחר עם שלוש שכבות של בשר טחון, תפוחי אדמה וגזר. מנה יפה ומשגעת שתמיד מצליחה, אהובה גם על ילדים וכוללת את כל אבות המזון בתבנית אחת
פאי רועים קצת אחר עם שלוש שכבות של בשר טחון, תפוחי אדמה וגזר. מנה יפה ומשגעת שתמיד מצליחה, אהובה גם על ילדים וכוללת את כל אבות המזון בתבנית אחת
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    771
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 770.7 קק״ל 4624.3 קק״ל
    פחמימות 48.7 גרם 292.3 גרם
    שומן 36.3 גרם 217.8 גרם
    נתרן 3198.2 מ״ג 19189.3 מ״ג
    חלבון 46.6 גרם 279.9 גרם
    סיבים תזונתיים 30.7 גרם 184.4 גרם
    שומן רווי 12.6 גרם 75.5 גרם
    כולסטרול 116.9 מ״ג 701.3 מ״ג
    סידן 618.1 מ״ג 3708.5 מ״ג
    ברזל 10.7 מ״ג 64.1 מ״ג
    אשלגן 4616.8 מ״ג 27700.6 מ״ג
    אבץ 12.9 מ״ג 77.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    771
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 770.7 קק״ל 4624.3 קק״ל
    פחמימות 48.7 גרם 292.3 גרם
    שומן 36.3 גרם 217.8 גרם
    נתרן 3198.2 מ״ג 19189.3 מ״ג
    חלבון 46.6 גרם 279.9 גרם
    סיבים תזונתיים 30.7 גרם 184.4 גרם
    שומן רווי 12.6 גרם 75.5 גרם
    כולסטרול 116.9 מ״ג 701.3 מ״ג
    סידן 618.1 מ״ג 3708.5 מ״ג
    ברזל 10.7 מ״ג 64.1 מ״ג
    אשלגן 4616.8 מ״ג 27700.6 מ״ג
    אבץ 12.9 מ״ג 77.6 מ״ג
    סגור

פאי רועים הוא דרך מצוינת לשדך בין בשר טחון ותפוחי אדמה, אבל אם תוסיפו לו גם שכבת גזר, תקבלו פאי רועים קצת אחר, בעל שלוש שכבות, עסיסי ומפואר וגם עשיר בויטמינים ונוגדי חמצון. אז קבלו בתבנית אחת, ארוחה שיש בה הכל: בשר, פחמימה, ירק והרבה פאר.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית בשר

פירה גזר

פירה תפו"א


אופן הכנה

  1. שמים מים עם מלח ב-2 סירים ומביאים לרתיחה. בינתיים מקלפים את הגזר ואת תפוחי האדמה. את תפוחי האדמה חותכים ל-4 חתיכות ואת הגזרים חותכים ל-6 חתיכות. בסיר אחד מבשלים את תפוחי האדמה ובסיר השני את הגזרים. אחרי כ-30 דקות בודקים עם סכין שהירקות רכים דיים ומסננים אותם מהמים.
  2. מכינים את תערובת הבשר: קולפים את הבצל והגזר וקוצצים לקוביות קטנות. קוצצים גם את הסלרי לקוביות זהות. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים על אש בינונית את הירקות. כשהבצל נעשה שקוף, כותשים את השום ומוסיפים לעוד דקה של טיגון. מעבירים את הירקות לקערה.
  3. לאותה המחבת מעבירים את הבשר הטחון ובעזרת מזלג מפוררים אותו לפירורים. אחרי כ-7 דקות, מחזירים את הירקות אל המחבת ומוסיפים את רסק העגבניות, היין, עלי הדפנה והתבלינים. מערבבים ומניחים לתערובת להתבשל על אש בינונית כ-10 דקות עד שהאלכוהול יתנדף. בתום הבישול מוציאים את עלי הדפנה.
  4. מועכים את תפוחי האדמה, שמן הזית והמלח לפירה בעזרת מועך ידני. אותו דבר עושים בקערה נפרדת עם הגזר.
  5. מרכיבים את הפאי: בתבנית חסינת חום מניחים את שכבת הבשר, מעליה מניחים את שכבת פירה הגזר ומעל הכל את שכבת תפוחי האדמה. בין שכבה לשכבה מיישרים את התערובת בעזרת מרית.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים כ-30 דקות עד שהפירה שמעל מזהיב ומקבל קצת קראנץ’.

    פאי רועים כתום
    שכבות של עונג. צילום: אפיק גבאי

 

פאי רועים כתום אפיק גבאי
רק לקחת חתיכה ולהתיישב מול נטפליקס. צילום: אפיק גבאי

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פאי רועים שלוש שכבות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות