פאי תמרים, בננות ושוקולד של מיקי שמו
קינוח מושלם לשולחן הפסח שגם מבוגרים וגם ילדים יאהבו! פאי עם בסיס פריך של פצפוצי אורז ושוקולד, מלית של תמרים ובננות טריות וציפוי של קצפת רכה ושבבי שוקולד
קינוח מושלם לשולחן הפסח שגם מבוגרים וגם ילדים יאהבו! פאי עם בסיס פריך של פצפוצי אורז ושוקולד, מלית של תמרים ובננות טריות וציפוי של קצפת רכה ושבבי שוקולד
- מיקי שמו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 336.9 קק״ל 2695.0 קק״לפחמימות 23.1 גרם 185.1 גרםשומן 23.7 גרם 189.6 גרםנתרן 5.7 מ״ג 45.4 מ״גחלבון 4.5 גרם 35.6 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 33.2 גרםשומן רווי 10.4 גרם 83.5 גרםכולסטרול 1.3 מ״ג 10.2 מ״גסידן 48.9 מ״ג 391.2 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 398.0 מ״ג 3183.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות337
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 336.9 קק״ל 2695.0 קק״לפחמימות 23.1 גרם 185.1 גרםשומן 23.7 גרם 189.6 גרםנתרן 5.7 מ״ג 45.4 מ״גחלבון 4.5 גרם 35.6 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 33.2 גרםשומן רווי 10.4 גרם 83.5 גרםכולסטרול 1.3 מ״ג 10.2 מ״גסידן 48.9 מ״ג 391.2 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 398.0 מ״ג 3183.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 337 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית
-
50 גרם פצפוצי אורז מלא
-
40 גרם שוקולד חלבמומס
-
120 גרם ממרח אגוזי לוז
מלית
-
9 תמרי מג'הול בינונייםמגולענים
-
2 כפות שמן קוקוס
-
2 כפיות תמצית ונילאיכותית
-
2 בננות בינוניותבשלות, פרוסות בעובי חצי ס"מ
ציפוי
-
20 גרם אבקת סוכר
-
2/3 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
50 גרם שוקולד מריר70%
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: בקערה רחבת שוליים, מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
- מכינים את המלית ומרכיבים: משרים את התמרים במים חמימים כ-10 דקות על מנת לרכך אותם. מסננים היטב ומעבירים למעבד מזון, מוסיפים שמן קוקוס, תמצית וניל וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה, מורחים המלית על גבי הקלתית ומיישרים, מסדרים את הבננות על התמרים בשכבה אחת.
- מכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה, מורחים את הקצפת על הבננות - אפשר בשכבה חלקה או בצורת גלים חופשיים.
- מעבירים את הפאי למקרר לשעה להתייצבות. לפני ההגשה מגרדים את השוקולד בפומפייה דקה או יוצרים שבבים עדינים בעזרת קולפן ירקות.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: בקערה רחבת שוליים, מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
- מכינים את המלית ומרכיבים: משרים את התמרים במים חמימים כ-10 דקות על מנת לרכך אותם. מסננים היטב ומעבירים למעבד מזון, מוסיפים שמן קוקוס, תמצית וניל וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה, מורחים המלית על גבי הקלתית ומיישרים, מסדרים את הבננות על התמרים בשכבה אחת.
- מכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה, מורחים את הקצפת על הבננות - אפשר בשכבה חלקה או בצורת גלים חופשיים.
- מעבירים את הפאי למקרר לשעה להתייצבות. לפני ההגשה מגרדים את השוקולד בפומפייה דקה או יוצרים שבבים עדינים בעזרת קולפן ירקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן