פאי תמרים, בננות ושוקולד של מיקי שמו

קינוח מושלם לשולחן הפסח שגם מבוגרים וגם ילדים יאהבו! פאי עם בסיס פריך של פצפוצי אורז ושוקולד, מלית של תמרים ובננות טריות וציפוי של קצפת רכה ושבבי שוקולד
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

מלית

ציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית: בקערה רחבת שוליים, מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
  2. מכינים את המלית ומרכיבים: משרים את התמרים במים חמימים כ-10 דקות על מנת לרכך אותם. מסננים היטב ומעבירים למעבד מזון, מוסיפים שמן קוקוס, תמצית וניל וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה, מורחים המלית על גבי הקלתית ומיישרים, מסדרים את הבננות על התמרים בשכבה אחת.

    במעבד מזון, טוחנים תמרים, שמן קוקוס ותמצית וניל (צילום: שניר גוואטה)
    במעבד מזון, טוחנים תמרים, שמן קוקוס ותמצית וניל (צילום: שניר גוואטה)

  3. מכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה, מורחים את הקצפת על הבננות - אפשר בשכבה חלקה או בצורת גלים חופשיים.
  4. מעבירים את הפאי למקרר לשעה להתייצבות. לפני ההגשה מגרדים את השוקולד בפומפייה דקה או יוצרים שבבים עדינים בעזרת קולפן ירקות.

    פאי תמרים, בננות ושוקולד (צילום: שניר גוואטה)
    פאי תמרים, בננות ושוקולד (צילום: שניר גוואטה)

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 160.4 קק״ל 1283.5 קק״ל
פחמימות 20.0 גרם 160.2 גרם
שומן 6.7 גרם 53.7 גרם
נתרן 5.1 מ״ג 40.6 מ״ג
חלבון 1.7 גרם 13.7 גרם
סיבים תזונתיים 3.4 גרם 27.2 גרם
שומן רווי 5.0 גרם 40.1 גרם
כולסטרול 1.3 מ״ג 10.2 מ״ג
סידן 32.4 מ״ג 259.2 מ״ג
ברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״ג
אשלגן 336.9 מ״ג 2695.5 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 3.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (12)

    Avatar
    עדן

    אפשר להחליף את הממרח אגוזי לוז בחמאת בוטנים או נוטלה או שאפשר פשוט לוותר עליו? וכמה כוסות זה 50 גרם פצפוצי אורז?

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody