
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
קלתית
-
50 גרם פצפוצי אורז מלא
-
40 גרם שוקולד חלבמומס
-
120 גרם חמאת אגוזי לוז
מלית
-
9 תמרי מג'הול בינונייםמגולענים
-
2 כפות שמן קוקוס
-
2 כפיות תמצית ונילאיכותית
-
2 בננות בינוניותבשלות, פרוסות בעובי חצי ס"מ
ציפוי
-
20 גרם אבקת סוכר
-
2/3 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
50 גרם שוקולד מריר70%
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: בקערה רחבת שוליים, מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
- מכינים את המלית ומרכיבים: משרים את התמרים במים חמימים כ-10 דקות על מנת לרכך אותם. מסננים היטב ומעבירים למעבד מזון, מוסיפים שמן קוקוס, תמצית וניל וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה, מורחים המלית על גבי הקלתית ומיישרים, מסדרים את הבננות על התמרים בשכבה אחת.
במעבד מזון, טוחנים תמרים, שמן קוקוס ותמצית וניל (צילום: שניר גוואטה) - מכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה, מורחים את הקצפת על הבננות - אפשר בשכבה חלקה או בצורת גלים חופשיים.
- מעבירים את הפאי למקרר לשעה להתייצבות. לפני ההגשה מגרדים את השוקולד בפומפייה דקה או יוצרים שבבים עדינים בעזרת קולפן ירקות.
פאי תמרים, בננות ושוקולד (צילום: שניר גוואטה)
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
8
מנות
קלוריות
261.4
קק״ל
2091.1
קק״ל
פחמימות
22.4
גרם
179.4
גרם
שומן
15.9
גרם
126.9
גרם
נתרן
5.7
מ״ג
45.4
מ״ג
חלבון
4.0
גרם
31.7
גרם
סיבים תזונתיים
4.2
גרם
33.2
גרם
שומן רווי
5.7
גרם
45.5
גרם
כולסטרול
1.3
מ״ג
10.2
מ״ג
סידן
48.9
מ״ג
391.2
מ״ג
ברזל
1.2
מ״ג
9.4
מ״ג
אשלגן
398.0
מ״ג
3183.9
מ״ג
אבץ
0.4
מ״ג
3.3
מ״ג
תגובות (12)
אפשר להחליף את הממרח אגוזי לוז בחמאת בוטנים או נוטלה או שאפשר פשוט לוותר עליו? וכמה כוסות זה 50 גרם פצפוצי אורז?