פאי תמרים, בננות ושוקולד של מיקי שמו

קינוח מושלם לשולחן הפסח שגם מבוגרים וגם ילדים יאהבו! פאי עם בסיס פריך של פצפוצי אורז ושוקולד, מלית של תמרים ובננות טריות וציפוי של קצפת רכה ושבבי שוקולד
קינוח מושלם לשולחן הפסח שגם מבוגרים וגם ילדים יאהבו! פאי עם בסיס פריך של פצפוצי אורז ושוקולד, מלית של תמרים ובננות טריות וציפוי של קצפת רכה ושבבי שוקולד
  • מיקי שמו
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    337
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 336.9 קק״ל 2695.0 קק״ל
    פחמימות 23.1 גרם 185.1 גרם
    שומן 23.7 גרם 189.6 גרם
    נתרן 5.7 מ״ג 45.4 מ״ג
    חלבון 4.5 גרם 35.6 גרם
    סיבים תזונתיים 4.2 גרם 33.2 גרם
    שומן רווי 10.4 גרם 83.5 גרם
    כולסטרול 1.3 מ״ג 10.2 מ״ג
    סידן 48.9 מ״ג 391.2 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 9.4 מ״ג
    אשלגן 398.0 מ״ג 3183.9 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    337
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 336.9 קק״ל 2695.0 קק״ל
    פחמימות 23.1 גרם 185.1 גרם
    שומן 23.7 גרם 189.6 גרם
    נתרן 5.7 מ״ג 45.4 מ״ג
    חלבון 4.5 גרם 35.6 גרם
    סיבים תזונתיים 4.2 גרם 33.2 גרם
    שומן רווי 10.4 גרם 83.5 גרם
    כולסטרול 1.3 מ״ג 10.2 מ״ג
    סידן 48.9 מ״ג 391.2 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 9.4 מ״ג
    אשלגן 398.0 מ״ג 3183.9 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית: בקערה רחבת שוליים, מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
  2. מכינים את המלית ומרכיבים: משרים את התמרים במים חמימים כ-10 דקות על מנת לרכך אותם. מסננים היטב ומעבירים למעבד מזון, מוסיפים שמן קוקוס, תמצית וניל וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה, מורחים המלית על גבי הקלתית ומיישרים, מסדרים את הבננות על התמרים בשכבה אחת.

    במעבד מזון, טוחנים תמרים, שמן קוקוס ותמצית וניל (צילום: שניר גוואטה)
    במעבד מזון, טוחנים תמרים, שמן קוקוס ותמצית וניל (צילום: שניר גוואטה)

  3. מכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה, מורחים את הקצפת על הבננות - אפשר בשכבה חלקה או בצורת גלים חופשיים.
  4. מעבירים את הפאי למקרר לשעה להתייצבות. לפני ההגשה מגרדים את השוקולד בפומפייה דקה או יוצרים שבבים עדינים בעזרת קולפן ירקות.

    פאי תמרים, בננות ושוקולד (צילום: שניר גוואטה)
    פאי תמרים, בננות ושוקולד (צילום: שניר גוואטה)

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פאי תמרים, בננות ושוקולד של מיקי שמו

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    וטורי אילנה

    תודה רבה על המתכון המעולה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות