-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 54.7 קק״ל 437.9 קק״לפחמימות 13.0 גרם 104.4 גרםשומן 0.1 גרם 1.0 גרםנתרן 1.9 מ״ג 15.3 מ״גחלבון 0.1 גרם 1.1 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.0 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.7 מ״ג 37.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 81.0 מ״ג 648.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 45 דק׳כולל 1 דקה
-
קלוריות55
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 54.7 קק״ל 437.9 קק״לפחמימות 13.0 גרם 104.4 גרםשומן 0.1 גרם 1.0 גרםנתרן 1.9 מ״ג 15.3 מ״גחלבון 0.1 גרם 1.1 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.0 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.7 מ״ג 37.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 81.0 מ״ג 648.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 1 דקה | קלוריות 55 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
3 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
-
2 כפות סוכר חום
-
1/2 כפית קינמון טחון
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את המלית: חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ושמים במחבת גדולה. מוסיפים את הסוכר והקינמון, מערבבים ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם כ-10 דקות, או עד שהתפוחים מפסיקים להגיר נוזלים ומתחילים להתרכך להתקרמל. מעבירים לצלחת ומצננים.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו. מכינים קערה גדולה עם מים לטבילת דפי אורז.
- טובלים 2 דפי אורז במים, זה לאחר זה, ל-10 שניות בערך, ומניחים על משטח העבודה, אחד על השני. בשלב זה הדפים יכולים להישאר טיפה קשים. לוקחים בערך 2 כפות מהמלית ומניחים בשליש התחתון של דפי האורז. מקפלים את החלק התחתון של הדפים על המלית, ולאחר מכן מקפלים מעל לצורת מעטפה את הקצוות מצד שמאל וצד ימין. מגלגלים את הפאי ומסדרים עם התפר כלפי מטה על גבי התבנית. ממשיכים עם יתר העלים והמלית.
- משמנים את החלק העליון של כל פאי ומכניסים את התבנית לתנור. אופים כ-25-30 דקות, או עד שהמאפים מתחילים להזהיב.
- מוציאים מהתנור ומקררים כ-5 דקות לפני ההגשה.
- מפזרים אבקת סוכר או מזלפים סירופ מייפל ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ושמים במחבת גדולה. מוסיפים את הסוכר והקינמון, מערבבים ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם כ-10 דקות, או עד שהתפוחים מפסיקים להגיר נוזלים ומתחילים להתרכך להתקרמל. מעבירים לצלחת ומצננים.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו. מכינים קערה גדולה עם מים לטבילת דפי אורז.
- טובלים 2 דפי אורז במים, זה לאחר זה, ל-10 שניות בערך, ומניחים על משטח העבודה, אחד על השני. בשלב זה הדפים יכולים להישאר טיפה קשים. לוקחים בערך 2 כפות מהמלית ומניחים בשליש התחתון של דפי האורז. מקפלים את החלק התחתון של הדפים על המלית, ולאחר מכן מקפלים מעל לצורת מעטפה את הקצוות מצד שמאל וצד ימין. מגלגלים את הפאי ומסדרים עם התפר כלפי מטה על גבי התבנית. ממשיכים עם יתר העלים והמלית.
- משמנים את החלק העליון של כל פאי ומכניסים את התבנית לתנור. אופים כ-25-30 דקות, או עד שהמאפים מתחילים להזהיב.
- מוציאים מהתנור ומקררים כ-5 דקות לפני ההגשה.
- מפזרים אבקת סוכר או מזלפים סירופ מייפל ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (23)
הכנתי בפעם הראשונה מחר אני איפה ליקראת כיפור וניראה אך יצא
עדכני איך יצא, שרית!
ניתן להכין כמה שעות לפני ולאפות לפני ההגשה?
כן אפשר.
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה חגיגית
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- ט"ו בשבט
- יום האהבה
- מארחים
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתארחים
- מתכוני חגים
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים טבעוניים לראש השנה
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים צמחוניים
- עוגות
- עוגות תפוחים
- פאי וטארט (מתוקים)
- פיקניק
- קינוחי פרווה
- קינוחים
- קינוחים אישיים
- קינוחים טבעוניים
- קינוחים ללא גלוטן
- קינוחים לראש השנה