פאי תפוחים ללא גלוטן מדפי אורז

אולגה טוכשר מחממת את התנורים לקראת החגים עם מתכון מנצח לפאי תפוחים טבעוני ללא גלוטן מדפי אורז, קל להכנה וטעים ללא רגשות אשם
אולגה טוכשר מחממת את התנורים לקראת החגים עם מתכון מנצח לפאי תפוחים טבעוני ללא גלוטן מדפי אורז, קל להכנה וטעים ללא רגשות אשם
  • אולגה טוכשר
שמרו
כשר
12 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 1 דקה
  • קלוריות
    55
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 54.7 קק״ל 437.9 קק״ל
    פחמימות 13.0 גרם 104.4 גרם
    שומן 0.1 גרם 1.0 גרם
    נתרן 1.9 מ״ג 15.3 מ״ג
    חלבון 0.1 גרם 1.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.0 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 4.7 מ״ג 37.7 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.0 מ״ג
    אשלגן 81.0 מ״ג 648.1 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 1 דקה
  • קלוריות
    55
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 54.7 קק״ל 437.9 קק״ל
    פחמימות 13.0 גרם 104.4 גרם
    שומן 0.1 גרם 1.0 גרם
    נתרן 1.9 מ״ג 15.3 מ״ג
    חלבון 0.1 גרם 1.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.0 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 4.7 מ״ג 37.7 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.0 מ״ג
    אשלגן 81.0 מ״ג 648.1 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות תפוחים
אולגה טוכשר
X

12 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית

מעטפת


אופן הכנה

מצרכים. צילום: אולגה טוכשר
מצרכים. צילום: אולגה טוכשר
  1. מכינים את המלית: חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ושמים במחבת גדולה. מוסיפים את הסוכר והקינמון, מערבבים ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם כ-10 דקות, או עד שהתפוחים מפסיקים להגיר נוזלים ומתחילים להתרכך להתקרמל. מעבירים לצלחת ומצננים.
    מכינים את המלית: חתוכים את התפוחים לקוביות קטנות. צילום: אולגה טוכשר
    מכינים את המלית: חתוכים את התפוחים לקוביות קטנות. צילום: אולגה טוכשר

     

  2. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו. מכינים קערה גדולה עם מים לטבילת דפי אורז.
  3. טובלים 2 דפי אורז במים, זה לאחר זה, ל-10 שניות בערך, ומניחים על משטח העבודה, אחד על השני. בשלב זה הדפים יכולים להישאר טיפה קשים. לוקחים בערך 2 כפות מהמלית ומניחים בשליש התחתון של דפי האורז. מקפלים את החלק התחתון של הדפים על המלית, ולאחר מכן מקפלים מעל לצורת מעטפה את הקצוות מצד שמאל וצד ימין. מגלגלים את הפאי ומסדרים עם התפר כלפי מטה על גבי התבנית. ממשיכים עם יתר העלים והמלית.
    מקפלים את החלק התחתון של הדפים על המלית, ולאחר מכן מקפלים מעל לצורת מעטפה. צילום: אולגה טוכשר
    מקפלים את החלק התחתון של הדפים על המלית, ולאחר מכן מקפלים מעל לצורת מעטפה. צילום: אולגה טוכשר

     

  4. משמנים את החלק העליון של כל פאי ומכניסים את התבנית לתנור. אופים כ-25-30 דקות, או עד שהמאפים מתחילים להזהיב.

    משמנים את החלק העליון של כל פאי. צילום: אולגה טוכשר
    משמנים את החלק העליון של כל פאי. צילום: אולגה טוכשר

  5. מוציאים מהתנור ומקררים כ-5 דקות לפני ההגשה.
  6. מפזרים אבקת סוכר או מזלפים סירופ מייפל ומגישים.
    מפזרים אבקת סוכר או מזלפים סירופ מייפל ומגישים. צילום: אולגה טוכשר
    מפזרים אבקת סוכר או מזלפים סירופ מייפל ומגישים. צילום: אולגה טוכשר

    בתיאבון! צילום: אולגה טוכשר
    בתיאבון! צילום: אולגה טוכשר


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פאי תפוחים ללא גלוטן מדפי אורז

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    שרית לוי

    הכנתי בפעם הראשונה מחר אני איפה ליקראת כיפור וניראה אך יצא

      Avatar
      מערכת Foody

      עדכני איך יצא, שרית!

    Avatar
    מירי קליגר

    ניתן להכין כמה שעות לפני ולאפות לפני ההגשה?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן אפשר.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות