פאי תפוחים טבעוני ללא גלוטן מדפי אורז

אולגה טוכשר מחממת את התנורים לקראת החגים עם מתכון מנצח לפאי תפוחים טבעוני ללא גלוטן מדפי אורז, קל להכנה וטעים ללא רגשות אשם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    1 דקה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

אופן הכנה

מצרכים. צילום: אולגה טוכשר
מצרכים. צילום: אולגה טוכשר
  1. מכינים את המלית: חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ושמים במחבת גדולה. מוסיפים את הסוכר והקינמון, מערבבים ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם כ-10 דקות, או עד שהתפוחים מפסיקים להגיר נוזלים ומתחילים להתרכך להתקרמל. מעבירים לצלחת ומצננים.
    מכינים את המלית: חתוכים את התפוחים לקוביות קטנות. צילום: אולגה טוכשר
    מכינים את המלית: חתוכים את התפוחים לקוביות קטנות. צילום: אולגה טוכשר

     

  2. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו. מכינים קערה גדולה עם מים לטבילת דפי אורז.
  3. טובלים 2 דפי אורז במים, זה לאחר זה, ל-10 שניות בערך, ומניחים על משטח העבודה, אחד על השני. בשלב זה הדפים יכולים להישאר טיפה קשים. לוקחים בערך 2 כפות מהמלית ומניחים בשליש התחתון של דפי האורז. מקפלים את החלק התחתון של הדפים על המלית, ולאחר מכן מקפלים מעל לצורת מעטפה את הקצוות מצד שמאל וצד ימין. מגלגלים את הפאי ומסדרים עם התפר כלפי מטה על גבי התבנית. ממשיכים עם יתר העלים והמלית.
    מקפלים את החלק התחתון של הדפים על המלית, ולאחר מכן מקפלים מעל לצורת מעטפה. צילום: אולגה טוכשר
    מקפלים את החלק התחתון של הדפים על המלית, ולאחר מכן מקפלים מעל לצורת מעטפה. צילום: אולגה טוכשר

     

  4. משמנים את החלק העליון של כל פאי ומכניסים את התבנית לתנור. אופים כ-25-30 דקות, או עד שהמאפים מתחילים להזהיב.

    משמנים את החלק העליון של כל פאי. צילום: אולגה טוכשר
    משמנים את החלק העליון של כל פאי. צילום: אולגה טוכשר

  5. מוציאים מהתנור ומקררים כ-5 דקות לפני ההגשה.
  6. מפזרים אבקת סוכר או מזלפים סירופ מייפל ומגישים.
    מפזרים אבקת סוכר או מזלפים סירופ מייפל ומגישים. צילום: אולגה טוכשר
    מפזרים אבקת סוכר או מזלפים סירופ מייפל ומגישים. צילום: אולגה טוכשר

    בתיאבון! צילום: אולגה טוכשר
    בתיאבון! צילום: אולגה טוכשר

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 54.7 קק״ל 437.9 קק״ל
פחמימות 13.0 גרם 104.4 גרם
שומן 0.1 גרם 1.0 גרם
נתרן 1.9 מ״ג 15.3 מ״ג
חלבון 0.1 גרם 1.1 גרם
סיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.0 גרם
שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 4.7 מ״ג 37.7 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 1.0 מ״ג
אשלגן 81.0 מ״ג 648.1 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

      Avatar
      נצר

      הכנתי שוב ונפתחו לי לגמרי בתנור מה לא עשיתי נכון ?

      Avatar
      Foody Foody

      יש להדק היטב את דפי האורז סביב המילוי ולהניח על התבנית כשהתפר (החלק שנפתח) כלפי מטה (כלומר משקל המילוי על הפתחים). ייתכן גם שחום התנור היה גבוה מדי. בהצלחה.

    Avatar
    איילת

    נראה נהדר ואנסה לחג, אבל לא הבנתי איפה הפאי

    Avatar
    קטי טייב

    יצא נהדר! תודה רבה. יש המלצות איך לאחסן ?

      Avatar
      Foody Foody

      יש לחכות שהמאפה יתקרר לחלוטין ואז לאחסן בקופסא סגורה במקום קריר ויבש אבל בחימום חוזר ולאחר מספר שעות המאפה כבר לא יהיה טעים כמו מאפה טרי שיצא מהתנור…בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody