פהיטס עוף מקסיקני – רצועות עוף מוקפצות בטורטייה
אחת המנות הפופולריות במטבח המקסיקני היא פהיטס עוף, רצועות חזה עוף בתבלינים לוהטים שכיף לאכול בתוך טורטייה מגולגלת. ויווה מקסיקו!
אחת המנות הפופולריות במטבח המקסיקני היא פהיטס עוף, רצועות חזה עוף בתבלינים לוהטים שכיף לאכול בתוך טורטייה מגולגלת. ויווה מקסיקו!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 992.0 קק״ל 3967.8 קק״לפחמימות 102.0 גרם 407.9 גרםשומן 27.7 גרם 110.8 גרםנתרן 1079.2 מ״ג 4316.8 מ״גחלבון 54.2 גרם 217.0 גרםסיבים תזונתיים 20.1 גרם 80.5 גרםשומן רווי 4.7 גרם 18.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 232.5 מ״ג 930.0 מ״גברזל 5.2 מ״ג 20.6 מ״גאשלגן 966.2 מ״ג 3864.9 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 13.0 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות992
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 992.0 קק״ל 3967.8 קק״לפחמימות 102.0 גרם 407.9 גרםשומן 27.7 גרם 110.8 גרםנתרן 1079.2 מ״ג 4316.8 מ״גחלבון 54.2 גרם 217.0 גרםסיבים תזונתיים 20.1 גרם 80.5 גרםשומן רווי 4.7 גרם 18.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 232.5 מ״ג 930.0 מ״גברזל 5.2 מ״ג 20.6 מ״גאשלגן 966.2 מ״ג 3864.9 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 13.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 992 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
משרה לעוף
-
500 גרם חזה עוף שלם
-
1 שן שום
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
1/2 כפית פפריקה מעושנת
-
1 כפית אורגנו יבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 כפות מיץ לימון
-
4 כפות שמן זית
עוף
הגשה
-
1 אבוקדו בינוני
-
5 עלי חסה רומית
-
1 קופסת שימורים ממרח שעועית שחורה
-
1 צנצנת סלסה צ’יפוטלה
-
1 חבילה טורטייה גדולה
אופן הכנה
- מכינים את המשרה: על קרש חיתוך פורסים את העוף לרצועות דקות.
- כותשים את השום. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- שמים את כל מרכיבי המשרה בקערה עם רצועות העוף ומערבבים היטב. משרים לפחות 1/2 שעה ועד שעתיים. שומרים במקרר עד לצלייה.
- בינתיים, מכינים את כל המרכיבים להגשה: פורסים את האבוקדו לפרוסות דקות. חותכים את החסה הרומית לרצועות דקות.
- מכינים את העוף: מחממים מחבת פסים גדולה על אש גבוהה.
- חותכים את הבצל ואת הפלפלים לרצועות בעובי 1 ס”מ, קוצצים את הכוסברה.
- מתיזים תרסיס שמן על המחבת, מוסיפים את הבצל ואת הפלפלים וצולים תוך כדי ערבוב, עד שהם מתרככים מעט ומקבלים סימני חריכה.
- מוציאים את הירקות הצלויים לקערה, מתיזים עוד מעט שמן במחבת ומוסיפים את העוף שהיה במשרה. צולים את העוף עד שהוא מוכן.
- מחזירים למחבת את הירקות הצלויים ומערבבים עם העוף, מוסיפים כוסברה קצוצה, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- שתי אפשרויות הגשה: הגשה למרכז השולחן: צולים את הטורטיות על מחבת יבשה עד שהן מתחממות. מגישים את העוף במחבת רותחת למרכז השולחן. מכינים צלחת עם האבוקדו והחסה, קעריות עם ממרח השעועית וסלסת הצ’יפוטלה וצלחת עם הטורטיות. כל אחד מרכיב לעצמו טאקו. הגשה אישית: צולים את הטורטיות על מחבת יבשה עד שהן מתחממות. בכל טורטיה שמים 2 כפות ממרח שעועית, 1 כף סלסת צ’יפוטלה, 2 רצועות אבוקדו, חופן רצועות חסה ו-3 כפות מהעוף הצלוי. מקפלים את החלק התחתון כלפי מעלה, מקפלים את שני הצדדים למרכז ומגישים.
צילום: נמרוד סונדרס
אופן הכנה
- מכינים את המשרה: על קרש חיתוך פורסים את העוף לרצועות דקות.
- כותשים את השום. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- שמים את כל מרכיבי המשרה בקערה עם רצועות העוף ומערבבים היטב. משרים לפחות 1/2 שעה ועד שעתיים. שומרים במקרר עד לצלייה.
- בינתיים, מכינים את כל המרכיבים להגשה: פורסים את האבוקדו לפרוסות דקות. חותכים את החסה הרומית לרצועות דקות.
- מכינים את העוף: מחממים מחבת פסים גדולה על אש גבוהה.
- חותכים את הבצל ואת הפלפלים לרצועות בעובי 1 ס”מ, קוצצים את הכוסברה.
- מתיזים תרסיס שמן על המחבת, מוסיפים את הבצל ואת הפלפלים וצולים תוך כדי ערבוב, עד שהם מתרככים מעט ומקבלים סימני חריכה.
- מוציאים את הירקות הצלויים לקערה, מתיזים עוד מעט שמן במחבת ומוסיפים את העוף שהיה במשרה. צולים את העוף עד שהוא מוכן.
- מחזירים למחבת את הירקות הצלויים ומערבבים עם העוף, מוסיפים כוסברה קצוצה, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- שתי אפשרויות הגשה: הגשה למרכז השולחן: צולים את הטורטיות על מחבת יבשה עד שהן מתחממות. מגישים את העוף במחבת רותחת למרכז השולחן. מכינים צלחת עם האבוקדו והחסה, קעריות עם ממרח השעועית וסלסת הצ’יפוטלה וצלחת עם הטורטיות. כל אחד מרכיב לעצמו טאקו. הגשה אישית: צולים את הטורטיות על מחבת יבשה עד שהן מתחממות. בכל טורטיה שמים 2 כפות ממרח שעועית, 1 כף סלסת צ’יפוטלה, 2 רצועות אבוקדו, חופן רצועות חסה ו-3 כפות מהעוף הצלוי. מקפלים את החלק התחתון כלפי מעלה, מקפלים את שני הצדדים למרכז ומגישים.
צילום: נמרוד סונדרס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (3)
יצא טוב!???
מהמם, אמילי!
בראל איזה יופי של פהיטס!