פטריות מוקפצות של יונית עם סטייק אנטריקוט פרוס דק דק של אמיר!

במיוחד עכשיו שהגעגוע למסעדות גדול יונית ואמיר מכינים לכם מתכון למנת מסעדה שתוכלו להכין בבית, סטייק אנטריקוט פרוס דק דק ופטריות מוקפצות, כמה טיפ משאירים?
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    20

מצרכים

מרינדה

פטריות מוקפצות

אופן הכנה

  1. מכינים את הפטריות: חותכים את הפטריות לרבעים או לפרוסות.
  2. במחבת עמוקה מחממים 2-3 כפות שמן, כשהשמן ממש רותח, מוסיפים את הפטריות החתוכות.
  3. ברגע שהפטריות מתחילות לשנות צבע, מוסיפים את השום הקצוץ וחצי חבילה נבטים.
  4. כאשר הפטריות מתחילות להתכווץ זה הזמן להוסיף חצי כוס טריאקי, רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס, שליש כפית סוכר וכפית שמן שומשום.
  5. מקפיצים הכל במשך דקה. מוסיפים את החצי השני של חבילת הנבטים ומקפיצים עוד דקה.
  6. סוגרים את האש, מפזרים בוטנים ומגישים.
  7. מכינים את הבשר: מניחים את בקערה את חומרי המרינדה ומערבבים היטב.
  8. מניחים את חתיכות הבשר בתוך המרינדה לחצי שעה לספיגת טעמים.
  9. צורבים במחבת כל חתיכה מכל צד. ומגישים את נתחי הבשר לצד הפטריות.

    סטייק אנטריקוט ופטריות מוקפצות. צילום: שניר גואטה
    סטייק אנטריקוט ופטריות מוקפצות. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 63.0 קק״ל 314.8 קק״ל
פחמימות 9.0 גרם 44.8 גרם
שומן 2.5 גרם 12.4 גרם
נתרן 1316.2 מ״ג 6580.8 מ״ג
חלבון 3.5 גרם 17.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 3.0 גרם
שומן רווי 0.2 גרם 0.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 33.5 מ״ג 167.3 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 4.8 מ״ג
אשלגן 174.7 מ״ג 873.3 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody