סנו רקע

פירושקי טבעוני במילוי תפוחי אדמה

הכיסונים הממולאים המשגעים מהמטבח הרוסי במהדורה טבעונית! אולגה טוכשר מכינה לנו פירושקי, כדי שגם הטבעונים יוכלו לחגוג את החג עם תועפות של שמן. מה, להם לא מגיע?
הכיסונים הממולאים המשגעים מהמטבח הרוסי במהדורה טבעונית! אולגה טוכשר מכינה לנו פירושקי, כדי שגם הטבעונים יוכלו לחגוג את החג עם תועפות של שמן. מה, להם לא מגיע?
  • אולגה טוכשר
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 55 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    317
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 316.9 קק״ל 4753.0 קק״ל
    פחמימות 28.4 גרם 426.7 גרם
    שומן 20.2 גרם 303.1 גרם
    נתרן 249.9 מ״ג 3749.0 מ״ג
    חלבון 4.9 גרם 74.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 27.5 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 27.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 39.8 מ״ג 596.5 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 11.8 מ״ג
    אשלגן 99.0 מ״ג 1485.6 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 55 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    317
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 316.9 קק״ל 4753.0 קק״ל
    פחמימות 28.4 גרם 426.7 גרם
    שומן 20.2 גרם 303.1 גרם
    נתרן 249.9 מ״ג 3749.0 מ״ג
    חלבון 4.9 גרם 74.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 27.5 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 27.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 39.8 מ״ג 596.5 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 11.8 מ״ג
    אשלגן 99.0 מ״ג 1485.6 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית

טיגון

בצק

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: מבשלים את תפוחי האדמה בכמות גדולה של מים במשך כ-25 דקות, עד שהם מתרככים. שומרים בצד 300 מ”ל ממי הבישול (מצננים לטמפרטורת החדר).
  2. מסננים את היתר ומועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק בלי גושים. שומרים מכוסה בצד.
  3. בינתיים מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים במשך כ-8 דקות עד שמתקבל בצק רך ולא דביק מדי.
  4. מוסיפים את המלח ולשים במשך דקה נוספת.
  5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים במקום חמים במשך 60 דקות, או עד להכפלת הנפח.
  6. ממשיכים להכין את המלית: מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד להזהבה יפה. מוסיפים את הבצל עם השמן לסיר עם הפירה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב. שומרים מכוסה עד להכנת הפירושקי.
  7. משמנים קלות את משטח העבודה (חשוב לשמן ולא לקמח, כי קמח נשרף בטיגון).
  8. לשים את הבצק כדי להוציא את האוויר ומרדדים אותו לעלה גדול בעובי כחצי ס”מ.
  9. קורצים עיגולים בעזרת קורצן גדול ושומרים את שאריות הבצק לנגלה הבאה.
  10. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
  11. מעצבים את הפירושקי: מניחים במרכז עיגול כף נדיבה מהמלית. סוגרים את הבצק מעל המלית לצורת חצי עיגול וצובטים את הקצוות.
  12. הופכים את חצי העיגול עם התפר כלפי מטה, מטשטשים אותו עד כמה שניתן ומעצבים בין הידיים לצורה אובלית.
  13. מטגנים את הפירושקי בסיר עם מכסה עד שהם משחימים, הופכים לצד שני וממשיכים לטגן שוב עד להשחמה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת עם סנו סושי - רב מגבת ג’מבו.
  14. מגישים את הפירושקי לצד גבינת הסויה.

    פירושקי טבעוני
    פירושקי טבעוני מטוגן וטעים. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פירושקי טבעוני במילוי תפוחי אדמה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    ליאורה ויינשטיין

    אפשר גם עם מלית בשר?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן בוודאי.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות