פלפלים ממולאים צמחוניים אפויים בתנור

איילת הירשמן מכינה פלפלים ממולאים צמחוניים במילוי תערובת קוסקוס, ירקות צלויים ועשבי תיבול. מנה שהיא ארוחה מלאה לצמחונים ולטבעונים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    17

מצרכים

קוסקוס

מלית

פלפלים

אופן הכנה

  1. מכינים את הקוסקוס: שמים את הקוסקוס בקערה, יוצקים מעל את המים, מוסיפים את המלח ומערבבים מיד במזלג כמה פעמים. משאירים עד שהמים נספגים בקוסקוס, ומדי פעם חוזרים ומערבבים במזלג כדי לאוורור הקוסקוס.
  2. חותכים את הבצל, הגזר, הפלפל והחצילים לקוביות של 2 ס”מ. קוצצים את הפטרוזיליה והנענע. חותכים את העגבניות לפרוסות בעובי 2 ס”מ.
  3. מסירים את העוקצים מהפלפלים, מנקים מהגרעינים.
  4. מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל על להבה נמוכה 10 דקות, עד שהוא רך ושקוף.
  5. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן על להבה נמוכה 5 דקות עד שהוא מתרכך.
  6. מוסיפים את הפלפל, וממשיכים לטגן 7-10 דקות, עד שהוא רך מאוד.
  7. סוחטים בידיים את קוביות החצילים ומוסיפים למחבת. מאדים 5-7 דקות עד שהחצילים רכים מאוד. מכבים את הלהבה.
  8. מוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע, התבלינים והקוסקוס ומערבבים.
  9. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  10. ממלאים את הפלפלים כמעט עד הקצה, אבל מקפידים לא לדחוס את המלית, כך שיישאר מקום לקוסקוס להתבשל ולתפוח, ומסדרים בצפיפות בתבנית. מכסים כל פלפל בפרוסת עגבנייה.
  11. מתיזים על הפלפלים תרסיס שמן, יוצקים מים עד למחצית גובה הפלפלים ואופים 15 דקות עד שהפלפלים משחימים והמים רותחים.
  12. מנמיכים את החום ל-160 מעלות, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כשעה עד שהפלפלים והמלית רכים. מגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 171.3 קק״ל 2055.3 קק״ל
פחמימות 23.4 גרם 281.2 גרם
שומן 5.8 גרם 69.2 גרם
נתרן 356.6 מ״ג 4279.0 מ״ג
חלבון 4.7 גרם 55.9 גרם
סיבים תזונתיים 7.7 גרם 92.1 גרם
שומן רווי 0.8 גרם 9.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 46.8 מ״ג 561.1 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 16.9 מ״ג
אשלגן 745.0 מ״ג 8939.4 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 2.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody