
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים12
מצרכים
פנקייקס ורודים
-
2 סלק בינוניים
-
1/2 כוס חלב 3%או קצת יותר במידת הצורך
-
1/2 מיכל גבינת ריקוטה 5%ריקוטה למריחה
-
1 ביצה L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כוס קמח לבן
-
1/2 כוס קמח כוסמין
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
2 כפות סוכר לבן
-
1/2 כפית קינמון טחון
טיגון
-
1 כף חמאה
אופן הכנה
- מכינים מחית סלק: עוטפים סלק בינוני בנייר כסף, מניחים על תבנית קטנה ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כשעה עד שעה וחצי או עד שהסלק רך וסכין הננעצת בו נכנסת בקלות.
- מצננים מעט, קולפים ומועכים בעזרת מועך פירה או בעזרת מעבד מזון. מודדים חצי כוס ואת השאריות זוללים עם כפית.
- בקערה גדולה טורפים מחית סלק, חלב, גבינה, ביצה ותמצית וניל לתערובת חלקה ואחידה.
- מניחים מסננת על הקערה ומנפים פנימה את כל שאר החומרים. טורפים היטב ומוסיפים כף חלב אם התערובת סמיכה מדי או כף קמח אם היא דלילה מדי.
- במחבת קטנה מחממים חמאה ומטגנים פנקייקס קטנים (מוזגים כשליש כוס בלילה לכל פנקייק) אחרי פנקייק אחד מומלץ לטעום ולראות אם חסר סוכר ואם רוצים לדלל או להסמיך את הבלילה.
- מגישים מיד עם פירות יער, מייפל, יוגורט או גבינה לבנה.
לעוד מתכוני סלק שווים לחצו כאן:
מתכון סלט סלק צבעוני של תמרה אהרוני
מתכון מרק בורשט של סבינה ולדמן
מתכון ממרח חומוס וסלק טבעוני של שי-לי ליפא
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
12
מנות
קלוריות
64.9
קק״ל
778.3
קק״ל
פחמימות
7.5
גרם
90.2
גרם
שומן
2.5
גרם
30.1
גרם
נתרן
113.4
מ״ג
1361.2
מ״ג
חלבון
2.8
גרם
34.1
גרם
סיבים תזונתיים
0.5
גרם
5.6
גרם
שומן רווי
1.3
גרם
15.4
גרם
כולסטרול
26.3
מ״ג
315.0
מ״ג
סידן
78.3
מ״ג
939.9
מ״ג
ברזל
0.3
מ״ג
3.1
מ״ג
אשלגן
73.6
מ״ג
883.6
מ״ג
אבץ
0.3
מ״ג
3.4
מ״ג
תגובות (11)
אכין לנסיכות שלי בערב
מתכון מעולה!!! איך אני אוהבת את הדבריל המיוחדים שלכם
יצאו מעולה!
אפשרי להחליף ריקוטה בשמנת חמוצה?
בטח. זה יהיה עשיר יותר.