פנקייקס ורודים עם סלק

אפרת ליכטנשטט משדרגת את הפנקייק שכולנו מכירים ומכינה פנקייקס ורודים עם סלק, עשירים בסידן ומקמח כוסמין. פתרון מצוין לארוחת ערב עשירה ובריאה
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

פנקייקס ורודים

טיגון

אופן הכנה

  1. מכינים מחית סלקעוטפים סלק בינוני בנייר כסף, מניחים על תבנית קטנה ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כשעה עד שעה וחצי או עד שהסלק רך וסכין הננעצת בו נכנסת בקלות.
  2. מצננים מעט, קולפים ומועכים בעזרת מועך פירה או בעזרת מעבד מזון. מודדים חצי כוס ואת השאריות זוללים עם כפית.
  3. בקערה גדולה טורפים מחית סלק, חלב, גבינה, ביצה ותמצית וניל לתערובת חלקה ואחידה.
  4. מניחים מסננת על הקערה ומנפים פנימה את כל שאר החומרים. טורפים היטב ומוסיפים כף חלב אם התערובת סמיכה מדי או כף קמח אם היא דלילה מדי.
  5. במחבת קטנה מחממים חמאה ומטגנים פנקייקס קטנים (מוזגים כשליש כוס בלילה לכל פנקייק) אחרי פנקייק אחד מומלץ לטעום ולראות אם חסר סוכר ואם רוצים לדלל או להסמיך את הבלילה.
  6. מגישים מיד עם פירות יער, מייפל, יוגורט או גבינה לבנה.

לעוד מתכוני סלק שווים לחצו כאן:

מתכון סלט סלק צבעוני של תמרה אהרוני

מתכון מרק בורשט של סבינה ולדמן

מתכון ממרח חומוס וסלק טבעוני של שי-לי ליפא

מתכון לחמניות סלק משגעות

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 68.2 קק״ל 818.1 קק״ל
פחמימות 8.3 גרם 100.2 גרם
שומן 2.4 גרם 28.9 גרם
נתרן 151.6 מ״ג 1819.7 מ״ג
חלבון 2.8 גרם 33.7 גרם
סיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.6 גרם
שומן רווי 1.3 גרם 15.5 גרם
כולסטרול 26.3 מ״ג 315.6 מ״ג
סידן 78.5 מ״ג 941.8 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 3.5 מ״ג
אשלגן 74.1 מ״ג 888.7 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 3.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    רותם

    היי אפרת, נראה מתכון נהדר. אפשר להשתמש בסלק בוואקום?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody