פנקייק ללא גלוטן
זהר לוסטיגר בשן מכינה פנקייק ללא גלוטן. פנקייק ללא פשרות, רך ואוורירי עם מתיקות מעודנת של בננה, עשוי מחומרי גלם טובים ומזינים. ויש אפילו גרסא טבעונית
זהר לוסטיגר בשן מכינה פנקייק ללא גלוטן. פנקייק ללא פשרות, רך ואוורירי עם מתיקות מעודנת של בננה, עשוי מחומרי גלם טובים ומזינים. ויש אפילו גרסא טבעונית
- זהר לוסטיגר-בשן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 731.8 קק״ל 2927.1 קק״לפחמימות 79.2 גרם 316.8 גרםשומן 39.0 גרם 156.0 גרםנתרן 887.9 מ״ג 3551.6 מ״גחלבון 16.5 גרם 66.0 גרםסיבים תזונתיים 9.1 גרם 36.2 גרםשומן רווי 19.7 גרם 78.6 גרםכולסטרול 79.4 מ״ג 317.7 מ״גסידן 123.9 מ״ג 495.4 מ״גברזל 3.0 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 273.5 מ״ג 1093.8 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות732
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 731.8 קק״ל 2927.1 קק״לפחמימות 79.2 גרם 316.8 גרםשומן 39.0 גרם 156.0 גרםנתרן 887.9 מ״ג 3551.6 מ״גחלבון 16.5 גרם 66.0 גרםסיבים תזונתיים 9.1 גרם 36.2 גרםשומן רווי 19.7 גרם 78.6 גרםכולסטרול 79.4 מ״ג 317.7 מ״גסידן 123.9 מ״ג 495.4 מ״גברזל 3.0 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 273.5 מ״ג 1093.8 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 732 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פנקייק ללא גלוטן
-
1 כוס קמח כוסמת
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
3 כפות סוכר קניםאפשר להחליף בסוכר קוקוס
-
1 ביצה L
-
1/2 כוס יוגורט 3%
-
1/2 כוס חלב 3%אפשר להשתמש בחלב צמחי - חלב אורז/שקדים/קוקוס
-
1 בננה בינונית
טיגון
-
1/4 כוס שמן זית
הגשה
-
1/4 כוס סירופ מייפל
-
1/4 חבילה תותיםניתן להגיש עם כל פרי שאוהבים
-
2 כפות אבקת סוכר
גרסא טבעונית
-
1 כפית זרעי פשתן
-
1 כוס קמח כוסמת
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
3 כפות סוכר קניםאפשר להשתמש בסוכר קוקוס
-
1/2 כוס חלב קוקוסאפשר להשתמש בחלב שקדים או חלב אורז
-
1 כף חומץ תפוחים
-
3 כפות שמן קוקוסאפשר להשתמש בשמן זית
-
1 כף חמאת שקדיםאפשר להשתמש בחמאת אגוזים או להשמיט
אופן הכנה
- לגרסא ללא גלוטן: קולפים ופורסים את הבננה לפרוסות.
- מערבבים קמח כוסמת, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר.
- מוסיפים ביצה, יוגורט וחלב ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הבננה ומערבבים בעדינות.
- מחממים כף שמן זית במחבת על גבי להבה בינונית.
- יוצקים כרבע כוס תערובת פנקייק למחבת. מטגנים עד להופעת בועיות.
- הופכים את הפנקייק ומטגנים עוד דקה נוספת.
- ממשיכים כך עם יתר הבלילה, בכל פעם משמנים את המחבת בכף שמן.
- מגישים עם סירופ מייפל אמיתי, פירות העונה חתוכים ואבקת סוכר.
לגרסא טבעונית:
- טוחנים את זרעי הפשתן. מערבבים בקערה קטנה או בכוס את זרעי הפשתן הטחונים עם 2 כפות מים ומניחים בצד ל-10 דקות.
- מערבבים בקערה נוספת את הקמח כוסמת, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב חלב קוקוס, חומץ תפוחים, שמן וחמאת אגוזים.
- מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה, מוסיפים את זרעי הפשתן ומערבבים עד לאיחוד חומרים.
- מטגנים את הפנקייקים בדיוק כמו הפנקייקים הרגילים.
אופן הכנה
- לגרסא ללא גלוטן: קולפים ופורסים את הבננה לפרוסות.
- מערבבים קמח כוסמת, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר.
- מוסיפים ביצה, יוגורט וחלב ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הבננה ומערבבים בעדינות.
- מחממים כף שמן זית במחבת על גבי להבה בינונית.
- יוצקים כרבע כוס תערובת פנקייק למחבת. מטגנים עד להופעת בועיות.
- הופכים את הפנקייק ומטגנים עוד דקה נוספת.
- ממשיכים כך עם יתר הבלילה, בכל פעם משמנים את המחבת בכף שמן.
- מגישים עם סירופ מייפל אמיתי, פירות העונה חתוכים ואבקת סוכר.
לגרסא טבעונית:
- טוחנים את זרעי הפשתן. מערבבים בקערה קטנה או בכוס את זרעי הפשתן הטחונים עם 2 כפות מים ומניחים בצד ל-10 דקות.
- מערבבים בקערה נוספת את הקמח כוסמת, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב חלב קוקוס, חומץ תפוחים, שמן וחמאת אגוזים.
- מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה, מוסיפים את זרעי הפשתן ומערבבים עד לאיחוד חומרים.
- מטגנים את הפנקייקים בדיוק כמו הפנקייקים הרגילים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
יצא ממש טעים,שידרגתי עם חצי גביע גבינה לבנה..מומלץ