פנקייק ללא גלוטן

זהר לוסטיגר בשן מכינה פנקייק ללא גלוטן. פנקייק ללא פשרות, רך ואוורירי עם מתיקות מעודנת של בננה, עשוי מחומרי גלם טובים ומזינים. ויש אפילו גרסא טבעונית
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    23

מצרכים

פנקייק ללא גלוטן

טיגון

הגשה

גרסא טבעונית

אופן הכנה

  1. לגרסא ללא גלוטן: קולפים ופורסים את הבננה לפרוסות.
  2. מערבבים קמח כוסמת, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר.
  3. מוסיפים ביצה, יוגורט וחלב ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הבננה ומערבבים בעדינות.
  5. מחממים כף שמן זית במחבת על גבי להבה בינונית.
  6. יוצקים כרבע כוס תערובת פנקייק למחבת. מטגנים עד להופעת בועיות.
  7. הופכים את הפנקייק ומטגנים עוד דקה נוספת.
  8. ממשיכים כך עם יתר הבלילה, בכל פעם משמנים את המחבת בכף שמן.
  9. מגישים עם סירופ מייפל אמיתי, פירות העונה חתוכים ואבקת סוכר.

לגרסא טבעונית:

  1. טוחנים את זרעי הפשתן. מערבבים בקערה קטנה או בכוס את זרעי הפשתן הטחונים עם 2 כפות מים ומניחים בצד ל-10 דקות.
  2. מערבבים בקערה נוספת את הקמח כוסמת, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר.
  3. בקערה נפרדת מערבבים היטב חלב קוקוס, חומץ תפוחים, שמן וחמאת אגוזים.
  4. מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה, מוסיפים את זרעי הפשתן ומערבבים עד לאיחוד חומרים.
  5. מטגנים את הפנקייקים בדיוק כמו הפנקייקים הרגילים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 427.2 קק״ל 1709.0 קק״ל
פחמימות 22.5 גרם 89.9 גרם
שומן 33.4 גרם 133.6 גרם
נתרן 968.2 מ״ג 3872.9 מ״ג
חלבון 4.4 גרם 17.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.3 גרם 5.2 גרם
שומן רווי 18.2 גרם 73.0 גרם
כולסטרול 66.3 מ״ג 265.3 מ״ג
סידן 75.0 מ״ג 300.1 מ״ג
ברזל 3.0 מ״ג 12.0 מ״ג
אשלגן 271.5 מ״ג 1085.8 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 5.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar
    הילה לוי

    יצא ממש טעים,שידרגתי עם חצי גביע גבינה לבנה..מומלץ

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody