פנקייק ללא: ללא גלוטן וללא לקטוז!

תמרה ועומר מכינים פנקייקים טעימים ומתוקים משיבולת שועל, חלב שקדים, קינמון ומייפל - ללא גלוטן וללא לקטוז. מנה פשוטה להכנה שהילדים יזללו בשמחה בארוחת הבוקר!
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

אופן הכנה

  1. טוחנים בבלנדר מוט של בראון את השיבולת שועל כ-7 דקות עד שמתקבלת שיבולת טחונה למרקם של קמח גס. לתערובת מוסיפים מעט אבקת אפייה וקינמון.
  2. מפרידים את הביצים ל-2 קערות נפרדות. מוסיפים לקערת החלמונים סירופ מייפל, תמצית וניל וחלב שקדים ומערבבים היטב, מניחים בצד לכ-10 דקות.
  3. בינתיים מקציפים את החלבונים לקצף לבן ואוורירי.
  4. בתנועות קיפול מערבבים את שתי התערובות יחד לתערובת אחידה.
  5. ממיסים במחבת גדולה מעט שמן קוקוס או חמאה, יוצקים מהבלילה למחבת, עיגולים באיזה גודל שאוהבים ומטגנים כ-2-3 דקות עד שתחתית הפנקייק מזהיב, הופכים ומטגנים עד שהצד השני שחום גם הוא.
  6. מגישים חמים עם איזו תוספת שאוהבים!
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 126.5 קק״ל 758.8 קק״ל
פחמימות 16.7 גרם 100.0 גרם
שומן 4.6 גרם 27.6 גרם
נתרן 92.8 מ״ג 556.8 מ״ג
חלבון 4.4 גרם 26.1 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 2.3 גרם
שומן רווי 1.7 גרם 9.9 גרם
כולסטרול 126.6 מ״ג 759.6 מ״ג
סידן 36.7 מ״ג 220.5 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 3.7 מ״ג
אשלגן 84.8 מ״ג 509.1 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 6.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    מרינה קטילוב

    האם אפשר להחליף את שיבולת השועל בקמח ללא גלוטן?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, זה אפשרי. יש להוסיף את הנוזלים והביצים לאט ובזהירות כי לכל קמח יש יכולת ספיגה שונה של נוזלים ויתכן שעם 3 ביצים התערובת תצא דביקה ודלילה מדי. אם הבלילה יוצאת נוקשה ויבשה ניתן להוסיף עוד קצת נוזלים עד לקבלת מרקם מתאים ונוח לעבודה. בהצלחה רבה!