פסטה ברוטב חצילים ועגבניות

למרות שהמנה הזו מחייבת תנור, סיר ומחבת, עידית נרקיס כ"ץ נשבעת שהיא ממש שווה את זה. רוצו להכין פסטה ברוטב חצילים ועגבניות עם מלא פרמזן
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

ארוחות השבת בצהריים שלנו בדרך כלל מתקיימות אצל ההורים שלי, אבל לאחרונה חלה התרופפות במשמעת ואמא שלי מבריזה מהן יותר ויותר. זאת אומרת, היא אומרת לנו לא לבוא ואנחנו צריכים להיות אחראיים על ארוחת הצהריים שלנו.

בדרך כלל זה נגמר בשניצל או בולונז, כי היי, זה קל והילדים מתים על זה. אבל אנחנו מנסים להפחית בבשר (שגם ככה אנחנו לא אוכלים המון ממנו, אבל הילדים כן במסגרות שלהם) וכאן אנחנו חוגגים בדרך כלל עם פסטה. שוב, כי הילדים אוהבים וזה קל ומהיר יחסית, אבל זו גם דרך מצוינת לדחוף להם עוד קצת ירקות לתפריט, במיוחד כאלו שהם לא אוכלים בדרך כלל, כמו חצילים. הפסטה הזאת לא מאוד מהירה, והיא מצריכה תנור, סיר ומחבת, אבל באלוהים היא שווה את זה.

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות במצב טורבו.
  2. קולפים את החציל בצורת זברה - פס קליפה ופס בלי כלום. חותכים אותו לקוביות לא קטנות מדי, מעבירים לתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה ומזלפים מעל כשתי כפות שמן זית ומלח בנדיבות. מערבבים ומעבירים לתנור ל-20-25 דקות, עד שהחציל משחים מעט.
  3. חוצים את עגבניות השרי ומעבירים אותן אל תבנית גדולה נוספת מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעליהן את עלי התימין, מתבלים במלח לפי הטעם ומזלפים מעל כף או שתיים של שמן זית. מערבבים ואופים 25-30 דקות, עד שהעגבניות מתרככות ומשחימות מעט.
  4. מחממים מחבת גדולה. מוסיפים כף או שתיים של שמן זית ומוסיפים את השום הפרוס, הפפריקה המעושנת והפלפל החריף. מטגנים תוך כדי ערבוב כ-30 שניות את השום והתבלינים.
  5. מוסיפים למחבת את החציל והעגבניות האפויות, ולא מוותרים על המיצים שבתחתית תבנית העגבניות. מוסיפים גם את פחית העגבניות המרוסקות.
  6. ממלאים חצי מהפחית במים מהברז ומוסיפים למחבת, יחד עם מלח לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
  7. אחרי 10 דקות בישול, טועמים ומתקנים תיבול, ומכבים את האש. מוסיפים סיבוב של חומץ בלסמי למחבת, ומערבבים.
  8. בזמן שהרוטב מתבשל, מחממים סיר גדול עם הרבה מים רותחים. מוסיפים מלח בנדיבות ומבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. מסננים את הפסטה ממי הבישול. אם מתכוונים לאכול את הפסטה מיד, אין צורך לשטוף אותה אלא רק לערבב עם הרוטב. אם מתכננים לשדך ביניהם אח”כ, שוטפים את הפסטה.
  9. מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת.

הערות

  • הפסטה הזאת היא הזדמנות טובה להשתמש בעגבניות שרי רכות מדי, שכבר לא כיף לאכול אותן בסלט. אפשר גם לשים כמות גדולה יותר שלהן אם תרצו
  • אל תוותרו על החומץ הבלסמי, הוא מוסיף טעם מעולה ומאזן את החמיצות של רוטב העגבניות

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 280.6 קק״ל 1122.5 קק״ל
פחמימות 21.1 גרם 84.6 גרם
שומן 21.9 גרם 87.5 גרם
נתרן 879.3 מ״ג 3517.1 מ״ג
חלבון 4.3 גרם 17.0 גרם
סיבים תזונתיים 7.4 גרם 29.8 גרם
שומן רווי 3.0 גרם 11.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 72.1 מ״ג 288.4 מ״ג
ברזל 2.3 מ״ג 9.3 מ״ג
אשלגן 884.7 מ״ג 3538.8 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 3.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody