
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים14
מצרכים
פסטה
-
1 חבילה פסטה קצרה
-
1 חציל גדול
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 כפות שמן זית
-
3 שיני שום
-
8 עלי מרווה
-
2 קישואים בינוניים
-
1 קופסה עגבניות שרי משומרות
-
1/2 כפית מלח דק
-
3 כפות מיץ לימון
-
1 כוס פטרוזיליה
-
1 גליל גבינת עיזים 5%
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את החציל והקישואים לקוביות בגודל 1.5 ס”מ. קוצצים גס את השום והפטרוזיליה.
- שמים את החצילים בתבנית, מתיזים מעט תרסיס שמן, ממליחים ומפלפלים וקולים כ-20 דקות עד להשחמה יפה.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, שוטפים במים קרים ומסננים.
- מחממים את השמים בסוטאז ומטגנים את השום, המרווה והקישואים עד להזהבה.
- מוסיפים את החצילים, עבניות השרי הלחות, מלח ופלפל.
- מוסיפים את הפסטה ומיץ הלימון ומערבבים היטב. מערבבים פנימה את הפטרוזיליה.
- מפוררים מעל את גבינת העיזים ומגישים.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
178.7
קק״ל
714.7
קק״ל
פחמימות
17.0
גרם
68.0
גרם
שומן
11.4
גרם
45.4
גרם
נתרן
2242.9
מ״ג
8971.7
מ״ג
חלבון
4.3
גרם
17.4
גרם
סיבים תזונתיים
7.3
גרם
29.3
גרם
שומן רווי
1.7
גרם
6.8
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
126.4
מ״ג
505.6
מ״ג
ברזל
2.8
מ״ג
11.3
מ״ג
אשלגן
865.8
מ״ג
3463.3
מ״ג
אבץ
0.7
מ״ג
2.8
מ״ג
תגובות (0)