
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים13
מצרכים
פסטה
-
1 חבילה פסטה ספגטימזרח מערב
-
1/2 כפית מלח דק
רוטב קרם בטטה
-
1 בטטה גדולהקלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקלוף וחתוך לקוביות קטנות
-
3 שיני שוםפרוסות
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןפרוסות
-
250מ"ל או 1 מיכל קרם קוקוסמזרח מערבמזרח ומערב
-
3/4 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
הגשה
-
עלה תימין טרי(אופציונלי)
אופן הכנה

- מכינים את הרוטב: מבשלים את הבטטה כ-20 דקות, או עד שהיא מתרככת. אפשר גם לאפות אותה או לבשל במיקרוגל.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמה יפה. מעבירים לבלנדר או מעבד מזון.
- באותה המחבת מטגנים את הפטריות במעט שמן זית עד שהן מתחילות להתכווץ ומזהיבות. שומרים בצד.
- מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן למצב אל-דנטה. מסננים.
מבשלים את הפסטה למצב אל-דנטה. צילום: אולגה טושכר - מסננים את הבטטה ומוסיפים לבלנדר / מעבד מזון בו נמצא הבצל והשום. מוסיפים את קרם הקוקוס וכל התבלינים וטוחנים עד שמתקבל רוטב חלק וסמיך. אם הוא סמיך מדי, אפשר לדלל קצת בעזרת מים רותחים.
מוסיפים את קרם הקוקוס וכל התבלינים למעבד המזון. צילום: אולגה טוכשר - מעבירים את הרוטב המוכן למחבת, מוסיפים את הפסטה והפטריות ומערבבים היטב עד שהרוטב עוטף את כל הפסטה.
- מפזרים עלי תימין ומגישים מיד.
פסטה טבעונית ברוטב קרם בטטה. צילום: אולגה טוכשר - שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות
- אפשר להשתמש בכל סוג פסטה שאוהבים
- אפשר להשתמש בסוגי פטריות שונים, לפי הטעם האישי
בשיתוף עם מזרח מערב
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
3
מנות
קלוריות
622.1
קק״ל
1866.4
קק״ל
פחמימות
81.3
גרם
244.0
גרם
שומן
26.3
גרם
78.8
גרם
נתרן
1571.3
מ״ג
4713.9
מ״ג
חלבון
13.4
גרם
40.1
גרם
סיבים תזונתיים
5.7
גרם
17.2
גרם
שומן רווי
17.8
גרם
53.4
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
58.7
מ״ג
176.2
מ״ג
ברזל
2.9
מ״ג
8.7
מ״ג
אשלגן
625.6
מ״ג
1876.7
מ״ג
אבץ
0.9
מ״ג
2.7
מ״ג
תגובות (2)
אולגה את אינטלגנטית ורואים את זה דרך האוכל.
נהדר! כל הכבוד! תודה רבה על השיתוף וחג שמח!