מלטפת ומפנקת: פסטה טבעונית עם רוטב קרם בטטה

אולגה טוכשר הכינה מנה של פסטה טבעונית עם רוטב קרם בטטה שמלטף, מפנק ומנחם בכמה דקות הכנה - זו המנה שאנחנו בהחלט צריכים עכשיו
אולגה טוכשר הכינה מנה של פסטה טבעונית עם רוטב קרם בטטה שמלטף, מפנק ומנחם בכמה דקות הכנה - זו המנה שאנחנו בהחלט צריכים עכשיו
  • אולגה טוכשר
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    622
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 622.1 קק״ל 1866.4 קק״ל
    פחמימות 81.3 גרם 244.0 גרם
    שומן 26.3 גרם 78.8 גרם
    נתרן 1571.1 מ״ג 4713.4 מ״ג
    חלבון 13.4 גרם 40.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.6 גרם 16.7 גרם
    שומן רווי 17.8 גרם 53.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 42.9 מ״ג 128.7 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 8.2 מ״ג
    אשלגן 514.0 מ״ג 1541.9 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    622
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 622.1 קק״ל 1866.4 קק״ל
    פחמימות 81.3 גרם 244.0 גרם
    שומן 26.3 גרם 78.8 גרם
    נתרן 1571.1 מ״ג 4713.4 מ״ג
    חלבון 13.4 גרם 40.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.6 גרם 16.7 גרם
    שומן רווי 17.8 גרם 53.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 42.9 מ״ג 128.7 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 8.2 מ״ג
    אשלגן 514.0 מ״ג 1541.9 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פסטה
אולגה טוכשר
X

11 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פסטה

רוטב קרם בטטה

הגשה


אופן הכנה

אוספים את המרכיבים לפני הבישול. צילום: אולגה טושכר
אוספים את המרכיבים לפני הבישול. צילום: אולגה טושכר
  1. מכינים את הרוטב: מבשלים את הבטטה כ-20 דקות, או עד שהיא מתרככת. אפשר גם לאפות אותה או לבשל במיקרוגל.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמה יפה. מעבירים לבלנדר או מעבד מזון.
  3. באותה המחבת מטגנים את הפטריות במעט שמן זית עד שהן מתחילות להתכווץ ומזהיבות. שומרים בצד.
  4. מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן למצב אל-דנטה. מסננים.

    מבשלים את הפסטה למצב אל-דנטה. צילום: אולגה טושכר
    מבשלים את הפסטה למצב אל-דנטה. צילום: אולגה טושכר

  5. מסננים את הבטטה ומוסיפים לבלנדר / מעבד מזון בו נמצא הבצל והשום. מוסיפים את קרם הקוקוס וכל התבלינים וטוחנים עד שמתקבל רוטב חלק וסמיך. אם הוא סמיך מדי, אפשר לדלל קצת בעזרת מים רותחים.

    מוסיפים את קרם הקוקוס וכל התבלינים למעבד המזון. צילום: אולגה טוכשר
    מוסיפים את קרם הקוקוס וכל התבלינים למעבד המזון. צילום: אולגה טוכשר

  6. מעבירים את הרוטב המוכן למחבת, מוסיפים את הפסטה והפטריות ומערבבים היטב עד שהרוטב עוטף את כל הפסטה.
  7. מפזרים עלי תימין ומגישים מיד.

    פסטה טבעונית ברוטב קרם בטטה. צילום: אולגה טוכשר
    פסטה טבעונית ברוטב קרם בטטה. צילום: אולגה טוכשר

  8. שומרים בכלי אטום במקרר.

הערות

  • אפשר להשתמש בכל סוג פסטה שאוהבים
  • אפשר להשתמש בסוגי פטריות שונים, לפי הטעם האישי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מלטפת ומפנקת: פסטה טבעונית עם רוטב קרם בטטה

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    עינת לסרי

    מתכון מעולה. עשיתי שינויים קלים- לא ריסקתי את השום והבצל, הוספתי חתיכות עלי בזיליקום בדקות האחרונות של הבישול, ושיניתי את התבלינים לאבקת בצל ושום שחור. טעים!!

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    סיגל סולומון

    כל מתכון שיש בו שילוב בטטה זה פצצה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות