
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל15 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
-
1 חבילה פסטה פנה
-
4 כפות שמן זית
-
1/4 כוס שמנת מתוקה לקצפת 38% טרהאו חלב קוקוס - לא חובה
-
2 כפות מים חמיםמי בישול הפסטה
אופן הכנה
- מכינים את הפסטו: במעבד מזון טוחנים יחד את הבזיליקום, הצנוברים, השום, גבינת הפרמזן ושמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה (שימו לב לא לטחון יותר מידי כדי שהפסטו לא יהפוך למשחתי). מעבירים את הפסטו לצנצנת, מכסים בשמן זית ושומרים במקרר.
- מכינים את הפסטה: מכינים ספגטי לפי הוראות היצרן, הכינו את הפסטה במים מומלחים היטב, מסננים ושומרים מעט ממי בישול הפסטה בצד.
- במחבת, מחממים 2 כפות שמן זית ומוסיפים 4 כפות פסטו, מוסיפים מעט ממי בישול הפסטה כדי “לפתוח את הרוטב” ומוסיפים את הפסטה המוכנה לתוך הפסטו. מערבבים ומקפיצים היטב עד שהפסטה עטופה היטב ברוטב. אם יש צורך הוסיפו עוד מהפסטו.
- בשלב זה אפשר להוסיף מעט שמנת מתוקה או חלב קוקוס כדי להקרים את המנה, אבל זה לא חובה, הפסטה טעימה גם ככה.
- מניחים פסטה בצלחת הגשה ומפזרים עוד מעט פרמזן מעל.
הערות
- כדי להפוך את הפסטה ללא מוצרי חלב השמיטו את הפרמזן מהפסטו
- כדי להפוך את הפסטה ללא גלוטן, השתמשו באטריות אורז
- אפשר להוסיף פרוסות חזה עוף, ירקות שאוהבים ואפילו חתיכות דג כדי להעשיר את המנה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
441.4
קק״ל
1765.5
קק״ל
פחמימות
2.1
גרם
8.4
גרם
שומן
49.5
גרם
197.9
גרם
נתרן
256.3
מ״ג
1025.4
מ״ג
חלבון
4.5
גרם
17.9
גרם
סיבים תזונתיים
0.9
גרם
3.5
גרם
שומן רווי
7.1
גרם
28.4
גרם
כולסטרול
4.6
מ״ג
18.3
מ״ג
סידן
127.0
מ״ג
508.1
מ״ג
ברזל
1.8
מ״ג
7.2
מ״ג
אשלגן
159.9
מ״ג
639.5
מ״ג
אבץ
1.0
מ״ג
4.0
מ״ג
תגובות (10)
מתכון מצויין! חברה המליצה לי וזה פשוט טעים
מתכון מושלם! יצא מעולה. כל המשפחה זללה. תודה
מושלם!!! הבכור שלי שהכי בעייתי באוכל עף על זה
אני מכינה מנה כזאת לכולם המשפחתי גם לטבעוניים