פסטייה עוף – מאפה בצק פילו במילוי עוף ופירות יבשים

ישראל אהרוני מכין את אחת המנות הקלאסיות מהמטבח המרוקאי - פסטייה עוף, מאפה בצק פילו במילוי עוף ופירות יבשים שמתאים לט"ו בשבט וגם לארוחה משפחתית
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: קוצצים דק את הבצל והשום. קוצצים גס את המשמשים המיובשים והפטרוזיליה.
  2. מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים שמן זית. מטגנים את הבצל, השום וזרעי הכוסברה כדקה.
  3. חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל ביס ומוסיפים למחבת. מטגנים 5 דקות.
  4. מוסיפים למחבת את המשמשים המיובשים, הצימוקים, השקדים, התבלינים, הסילאן והפטרוזיליה הקצוצה. מטגנים 5 דקות ומסירים מהאש.
  5. בקערית קטנה מערבבים את השקדים הטחונים, הסוכר והקינמון.
  6. במחבת נוספת מתיזים מעט תרסיס שמן זית. פורשים במחבת עלה פילו ומפזרים מעט מתערובת השקדים. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלי פילו.
  7. מעל עלי הפילו שמים את תערובת העוף. פורשים מעל עלה פילו, מעט מתערובת השקדים וחוזרים על הפעולה עם עוד שני עלי פילו. תוחבים מעט את שולי הבצק ומצמידים לתחתית המחבת.
  8. מניחים את המחבת על להבה בינונית ומטגנים על צד אחד 5-7 דקות.
  9. בעזרת צלחת, הופכים את המאפה לצידו השני ומטגנים 5-7 דקות.
  10. מגישים את הפסטייה מיד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 478.7 קק״ל 3829.6 קק״ל
פחמימות 41.2 גרם 329.2 גרם
שומן 26.2 גרם 209.3 גרם
נתרן 596.5 מ״ג 4771.6 מ״ג
חלבון 20.0 גרם 160.2 גרם
סיבים תזונתיים 2.8 גרם 22.4 גרם
שומן רווי 4.5 גרם 35.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 53.1 מ״ג 424.6 מ״ג
ברזל 1.9 מ״ג 15.1 מ״ג
אשלגן 391.6 מ״ג 3132.4 מ״ג
אבץ 87.5 מ״ג 700.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody