פסטייה עוף – מאפה בצק פילו במילוי עוף ופירות יבשים

ישראל אהרוני מכין את אחת המנות הקלאסיות מהמטבח המרוקאי - פסטייה עוף, מאפה בצק פילו במילוי עוף ופירות יבשים שמתאים לט"ו בשבט וגם לארוחה משפחתית
ישראל אהרוני מכין את אחת המנות הקלאסיות מהמטבח המרוקאי - פסטייה עוף, מאפה בצק פילו במילוי עוף ופירות יבשים שמתאים לט"ו בשבט וגם לארוחה משפחתית
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    497
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 497.2 קק״ל 3977.9 קק״ל
    פחמימות 41.7 גרם 333.5 גרם
    שומן 27.3 גרם 218.4 גרם
    נתרן 599.5 מ״ג 4796.4 מ״ג
    חלבון 21.7 גרם 173.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 29.6 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 35.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 67.7 מ״ג 541.9 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 16.4 מ״ג
    אשלגן 444.1 מ״ג 3552.6 מ״ג
    אבץ 87.7 מ״ג 701.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    497
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 497.2 קק״ל 3977.9 קק״ל
    פחמימות 41.7 גרם 333.5 גרם
    שומן 27.3 גרם 218.4 גרם
    נתרן 599.5 מ״ג 4796.4 מ״ג
    חלבון 21.7 גרם 173.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 29.6 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 35.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 67.7 מ״ג 541.9 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 16.4 מ״ג
    אשלגן 444.1 מ״ג 3552.6 מ״ג
    אבץ 87.7 מ״ג 701.4 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
ישראל אהרוני
X

14 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מאפה


אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: קוצצים דק את הבצל והשום. קוצצים גס את המשמשים המיובשים והפטרוזיליה.
  2. מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים שמן זית. מטגנים את הבצל, השום וזרעי הכוסברה כדקה.
  3. חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל ביס ומוסיפים למחבת. מטגנים 5 דקות.
  4. מוסיפים למחבת את המשמשים המיובשים, הצימוקים, השקדים, התבלינים, הסילאן והפטרוזיליה הקצוצה. מטגנים 5 דקות ומסירים מהאש.
  5. בקערית קטנה מערבבים את השקדים הטחונים, הסוכר והקינמון.
  6. במחבת נוספת מתיזים מעט תרסיס שמן זית. פורשים במחבת עלה פילו ומפזרים מעט מתערובת השקדים. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלי פילו.
  7. מעל עלי הפילו שמים את תערובת העוף. פורשים מעל עלה פילו, מעט מתערובת השקדים וחוזרים על הפעולה עם עוד שני עלי פילו. תוחבים מעט את שולי הבצק ומצמידים לתחתית המחבת.
  8. מניחים את המחבת על להבה בינונית ומטגנים על צד אחד 5-7 דקות.
  9. בעזרת צלחת, הופכים את המאפה לצידו השני ומטגנים 5-7 דקות.
  10. מגישים את הפסטייה מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פסטייה עוף – מאפה בצק פילו במילוי עוף ופירות יבשים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    ורד קריף

    המתכון מושלם. עושה רק אותו.תמיד קוצר מחמאות

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף לקרוא, ורד!

    Avatar
    שילת

    הכנתי לכבוד ראש השנה יצא מושלם תודה !!

      Avatar
      מערכת Foody

      שמחים לשמוע, שנה טובה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות