פפאנש – סופגניות רומניות חלומיות!

הפעם הבאנו לכם שוס רציני מהמטבח הרומני! במיוחד לחנוכה, קבלו מתכון קל להכנה לפפנאש, סופגנייה או לביבת גבינה המטוגנים בשמן עמוק ומוגשים עם שמנת חמוצה וריבה
הפעם הבאנו לכם שוס רציני מהמטבח הרומני! במיוחד לחנוכה, קבלו מתכון קל להכנה לפפנאש, סופגנייה או לביבת גבינה המטוגנים בשמן עמוק ומוגשים עם שמנת חמוצה וריבה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
34 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    72
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 71.8 קק״ל 861.2 קק״ל
    פחמימות 11.3 גרם 135.2 גרם
    שומן 1.5 גרם 18.0 גרם
    נתרן 103.4 מ״ג 1241.1 מ״ג
    חלבון 2.9 גרם 35.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.5 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 4.3 גרם
    כולסטרול 49.2 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 15.6 מ״ג 187.3 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 3.9 מ״ג
    אשלגן 35.2 מ״ג 422.7 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    72
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 71.8 קק״ל 861.2 קק״ל
    פחמימות 11.3 גרם 135.2 גרם
    שומן 1.5 גרם 18.0 גרם
    נתרן 103.4 מ״ג 1241.1 מ״ג
    חלבון 2.9 גרם 35.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.5 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 4.3 גרם
    כולסטרול 49.2 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 15.6 מ״ג 187.3 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 3.9 מ״ג
    אשלגן 35.2 מ״ג 422.7 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
34 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

טיגון

  • או כל שמן צמחי אחר (חמניות, תירס) לטיגון חצי עמוק

אופן הכנה

מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
  1. מערבבים בקערה את הגבינה, הסוכר, הביצים גרידת הלימון והווניל לתערובת אחידה.

    מערבבים בקערה את הגבינה, הסוכר, הביצים גרידת הלימון והווניל לתערובת אחידה. צילום: שניר גואטה
    מערבבים בקערה את הגבינה, הסוכר, הביצים גרידת הלימון והווניל לתערובת אחידה. צילום: שניר גואטה

  2. מוסיפים לקערה מערבבים את הקמח, הסולת, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את החומרים היבשים לקערה עם הגבינה ומערבבים עד איחוד.

    מוסיפים לקערה מערבבים את הקמח, הסולת, אבקת האפייה והמלח. צילום: שניר גואטה
    מוסיפים לקערה מערבבים את הקמח, הסולת, אבקת האפייה והמלח. צילום: שניר גואטה

  3. מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של כחצי שעה.
  4. מחממים בסיר את השמן לחום בינוני-גבוה (170 מעלות), בידיים רטובות מעט מכדררים את הבצק או שיוצרים ממנו צורה של בייגלה בקוטר של 5-6 ס”מ, מכניסים לשמן ומטגנים עד הזהבה (כדאי לטגן בנגלות של 4 בכל פעם).
    מכניסים לשמן ומטגנים עד הזהבה. צילום: שניר גואטה
    מכניסים לשמן ומטגנים עד הזהבה. צילום: שניר גואטה
    כדאי לטגן בנגלות של 4 בכל פעם. צילום: שניר גואטה
    כדאי לטגן בנגלות של 4 בכל פעם. צילום: שניר גואטה

    מוציאים מהשמן לצלחת עם נייר סופג. צילום: שניר גואטה
    מוציאים מהשמן לצלחת עם נייר סופג. צילום: שניר גואטה

  5. מוציאים את הפפנאש המטוגן לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן, מעבירים לצלחת הגשה ומניחים מעל שמנת חמוצה וריבה.
    מעבירים לצלחת הגשה ומניחים מעל שמנת חמוצה וריבה. צילום: שניר גואטה
    מעבירים לצלחת הגשה ומניחים מעל שמנת חמוצה וריבה. צילום: שניר גואטה

    פאפנאש. צילום: שניר גואטה
    פאפנאש. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פפאנש – סופגניות רומניות חלומיות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (20)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות