פשוט, בריא וקל: תבשיל טורקי של אורז מלא עם גרגירי חומוס

במקום אורז לבן נקי, כדאי להכין אורז מלא עם גרגירי חומוס. תבשיל פשוט וטעים שיכול לשמש כתוספת מזינה ובריאה לכל ארוחה ולא מצריך הרבה התעסקות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים סיר בינוני על אש בינונית ומשמנים בתרסיס שמן.
  2. קוצצים דק בצל ומוסיפים לסיר. מאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל רך.
  3. מוסיפים אורז ומטגנים עוד דקה תוך כדי בחישה, עד שהאורז חם ומצופה שמן.
  4. מוסיפים חומוס, מים רותחים, מלח ופלפל ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-35 דקות, עד שהאורז מוכן.
  5. מכבים את האש, מערבבים את האורז ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 247.5 קק״ל 990.2 קק״ל
פחמימות 54.6 גרם 218.4 גרם
שומן 1.6 גרם 6.2 גרם
נתרן 798.7 מ״ג 3195.0 מ״ג
חלבון 9.7 גרם 38.8 גרם
סיבים תזונתיים 8.3 גרם 33.3 גרם
שומן רווי 0.2 גרם 1.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 22.6 מ״ג 90.2 מ״ג
ברזל 2.0 מ״ג 8.0 מ״ג
אשלגן 172.3 מ״ג 689.2 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 3.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    כרמית אהרוני

    מנה מזינה וקלילה. יצא מעולה

    Avatar
    אלומה

    הכי קל ועושה אחלה תוספת בריאה

      Avatar
      Foody Foody

      לגמרי! מתכון פצצות!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody