פשטידת הקישואים והברוקולי של אימא של הילה

טעמים עדינים של בית - לקראת חג השבועות הילה סער מכינה פשטידת קישואים וברוקולי ללא גבינות, ממטבחה של אמה. פשטידה רכה ונימוחה שגם ילדים וגם מבוגרים יאהבו
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

שבועות מתקרב, והרשת מלאה במתכונים עתירי גבינות ובצקים. בכל מקום שאני מסתכלת, אני רואה מתכוני עוגות, קינוחים ומאפים לבנים. לא ברור איך חג הקציר והביכורים הפך להיות חג החלב. מבחינתי שבועות הוא ה-חג של הירקות והפירות, החג הכי צבעוני שיש. הזדמנות לחגוג עם כל השפע שנתן לנו הטבע!

אז הפעם רציתי לחגוג עם מתכון שהולם את שולחן החג, צבעוני, מלא ירקות ומתאים לאירוח. נזכרתי במתכון של אמא שלי לפשטידת קישואים וברוקולי, שתמיד הייתה הצלחה.

לפני שנים, כשהילדים שלי היו קטנטנים, והיינו מגיעים לבקר את ההורים, אמא שלי הייתה שואלת מה להכין לילדים. היא הייתה מקבלת ממני הנחיות - בלי מוצרי חלב, עם כמה שיותר ירקות, רך, בלי יותר מדי תבלינים ועוד ועוד…

באחת הפעמים היא הפתיעה עם המתכון לפשטידה הזו. הילדים אהבו וחיסלו, והפשטידה הפכה ללהיט. אמא שלי הכינה אותה בכל פעם שהגענו לביקור.

עברו מאז כבר כמה שנים, הילדים גדלו ומעבירים בקשות לסבתא בעצמם, ופשטידת הלהיט קצת נשכחה.

שבועות זו הזדמנות מצוינת להחזיר אותה למרכז השולחן, ולהזכיר לילדים “טעמי ילדות” בריאים וצבעוניים. היא רכה ונימוחה, וגם מי שלא אוהב קישואים יאהב אותה. הטעמים שלה עדינים, ובגלל זה היא כל כך אהובה על ילדים, אבל גם על מבוגרים.

בדיוק מה שאתם צריכים בשולחן החג!

טיפ בריא:

אפשר לאפות כל פשטידה גם כמאפינס. מעבירים לתבנית שקעים מרופדת במנג’טים במקום לתבנית גדולה. אופים כ-20-25 דקות עד להתייצבות ולהזהבה. את המאפינס אפשר להגיש כמנות אישיות, או להקפיא ולהפשיר לפי הצורך ולפי הכמות שאתם רוצים. מאפינס נוחים במיוחד לילדים צעירים, כי מדובר במנה קטנה ואסתטית שמותאמת לגודל שלהם.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מחממים מחבת קטנה עם כפית שמן זית, ומטגנים את הבצל הקצוץ במשך כמה דקות עד להזהבה.
  3. מוסיפים את הכורכום ומערבבים. מורידים מהאש. במידה ואתם רוצים לחסוך זמן - אפשר לוותר על טיגון הבצל ולהוסיף אותו חי ומגורר לבלילה. הבצל המוזהב תורם לטעם אבל הפשטידה יוצאת טעימה גם בלעדיו.
  4. מערבבים את הקישואים המגוררים, עם הברוקולי החלוט/המופשר (לאחר שסונן ממים), הבצל המטוגן והפטרוזיליה.
  5. מוסיפים את יתר המרכיבים - ביצים, שמן זית, מים, קמח, אבקת אפייה ותבלינים ומערבבים בעזרת כף עץ.
  6. משמנים תבנית במעט שמן זית ומעבירים אליה את הבלילה, משטחים ומפזרים את השומשום המלא. אופים בתנור חם כ-40 דקות עד להזהבה.

    משמנים תבנית במעט שמן זית ומעבירים אליה את הבלילה, משטחים ומפזרים את השומשום. צילום: הילה סער
    משמנים תבנית במעט שמן זית ומעבירים אליה את הבלילה, משטחים ומפזרים את השומשום. צילום: הילה סער

  7. נותנים לפשטידה להצטנן לפני שחותכים, כדי שתתייצב.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 189.6 קק״ל 1517.0 קק״ל
פחמימות 14.4 גרם 115.4 גרם
שומן 11.1 גרם 88.8 גרם
נתרן 267.6 מ״ג 2140.7 מ״ג
חלבון 8.1 גרם 64.9 גרם
סיבים תזונתיים 2.4 גרם 19.0 גרם
שומן רווי 1.9 גרם 15.6 גרם
כולסטרול 95.2 מ״ג 761.4 מ״ג
סידן 66.4 מ״ג 531.1 מ״ג
ברזל 2.0 מ״ג 15.6 מ״ג
אשלגן 275.9 מ״ג 2207.2 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 7.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    חוסל!! 🥦🥒

תגובות (10)

    Avatar
    Dafna Dvora

    מצויינת. ויתרתי על הכורכום. יצא חלום. תודה 🙂

    Avatar
    רויטל יוסף

    כל הבית ריח מגרה. יצא כל כך טעים בריא ומזין

    Avatar
    דנית

    יצא כל כך טעים. תודה על מתכון מושלם!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody