פשטידת מצה בקלי קלות עם בטטה ותרד

רחלי קרוט מכינה פשטידת מצות עם פרוסות בטטה ותרד שמכינים בקלי קלות, בלי הכנות ובישולים. מסדרים בתבנית, אופים ויש לכם ארוחה לפסח שתרצו לאכול כל השנה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

  • 4 מצות בינוניות
  • 2 בטטות בינוניות
  • 1/3 שקית עלי תרד
  • 3 ביצים L
  • 3/4
    מיכל או 200 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 גבעול תימין טרי
  • תרסיס שמן זית

אופן הכנה

  1. מתיזים תרסיס שמן בתחתית ובדפנות התבנית. הפעולה הזאת חשובה כדי לייצר סוג של טיגון למצה התחתונה ששומרת שהמאפה לא ידבק לתחתית.
  2. קולפים וחוצים את הבטטות לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ ואותן חותכים לחצי.
  3. בקערה בינונית טורפים ביצים, שמנת מתוקה ומעט מלח ופלפל (בערך 1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל). אגב, אם יש לכם אגוז מוסקט בבית תגרדו קצת לתוך הבלילה.
  4. ו… זהו! עכשיו מרכיבים בשנייה. מרטיבים את המצה במים משני הצדדים ומניחים בתחתית התבנית. אם היא גדולה יותר פשוט שוברים לגודל שמתאים.
  5. שמים שכבה נדיבה של בטטות ומעליה שכבת תרד ושוב חוזרים על המצה הרטובה, הבטטה והתרד. מסיימים למעלה עם שכבת בטטות ומתיזים מעט תרסיס שמן כדי שהבטטות יצרבו היטב.

    שכבות של מצה, תרד ובטטות, קצת שימון מלמעלה וישר לתנור. צילום: רחלי קרוט
    שכבות של מצה, תרד ובטטות, קצת שימון מלמעלה וישר לתנור. צילום: רחלי קרוט

  6. שופכים מעל את בלילת הביצים והשמנת, ממליחים, מפלפלים ומפזרים עלי תימין בנדיבות (מפרידים תחילה את העלים מהגבעול).
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35 דקות ואז מעלים ל-190 ואופים עד שהבטטות זהובות. חשוב בהתחלה לאפות על טמפרטורת נמוכה כדי שהמצות והבטטות יתרככו כמו שצריך. אם תאפו בטמפרטורה גבוהה החלק העליון ישרף מהר בזמן שהאמצע לא יהיה מוכן.

    כמה שהיא חתיכית! פשטידת מצות עם בטטה ותרד. צילום: רחלי קרוט
    כמה שהיא חתיכית! פשטידת מצות עם בטטה ותרד. צילום: רחלי קרוט

הפקה מסחרית עבור חברת פאם
מתכון וצילום: רחלי קרוט

הערות

  • אפשר לוותר על התרד למי שלא אוהב או שאין לכם בבית ואפשר גם להמיר בפרוסות חצילים קלויים או עלי בזיליקום
  • רוצים לשדרג? מוסיפים גבינת פטה מפוררת או צנוברים קלויים ואפילו גבינה צהובה מגורדת דק תעבוד נפלא
  • לגרסת פרווה אפשר להמיר לשמנת ריץ’ או חלב צמחי כמו חלב סויה/אורז/קוקוס וכו
  • רוצים את הפשטידה בגרסת הלזניה? הכי פשוט! מוסיפים באמצע שכבות של רוטב עגבניות ועלי בזיליקום

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1010.4 קק״ל 1010.4 קק״ל
פחמימות 106.9 גרם 106.9 גרם
שומן 42.1 גרם 42.1 גרם
נתרן 2482.4 מ״ג 2482.4 מ״ג
חלבון 38.9 גרם 38.9 גרם
סיבים תזונתיים 21.8 גרם 21.8 גרם
שומן רווי 21.2 גרם 21.2 גרם
כולסטרול 761.4 מ״ג 761.4 מ״ג
סידן 1263.3 מ״ג 1263.3 מ״ג
ברזל 36.8 מ״ג 36.8 מ״ג
אשלגן 957.8 מ״ג 957.8 מ״ג
אבץ 89.4 מ״ג 89.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody