צ’יפס בטטה מושלם – קריספי, מתובל ו… אפוי!

צ'יפס בטטה אפוי ומושלם שמוציא את המתיקות הבטטות לצד חריפות הצ'ילי. צ'יפס בטטות אפוי וטבעוני יכול להיות חטיף או תוספת נפלאה לצד עוף, דג, סטייק או סלט
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

אוהבים צ’יפס? ברור! מי לא? אבל ריחות הטיגון בבית שנדבקים לקירות ולבגדים והבריאות שלא בדיוק הולכת יד ביד עם הטיגוניישן הזה מכוונות אותנו למצוא פיתרון אחר. יגענו ומצאנו צ’יפס מושלם בתנור. צ’יפס בטטה קצת מתקתק, עם תבלינים, אפוי בתנור ונפלא עם קטשופ, מיונז, סטייק, דג או סלט. צ’יפס מושלם כבר אמרנו? אז אל תהיו בטטות ולכו להכין!

מצרכים

לתערובת התבלינים לציפוי הבטטות:

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות.
  2. קולפים את הבטטות. חותכים את הבטטות לצ’יפס ארוך בעובי של 1 ס”מ. שוטפים את צ’יפס הבטטות היטב, תחת מים זורמים, ומניחים על מגבת יבשה ומייבשים את הצ’יפס.
  3. מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד ומכניסים לשקית יחד עם הבטטות. משקשקים היטב עד שכל הבטטות מצופות. ניתן להכניס את השקית בשלב הזה למקרר ולהוציא בסמוך לארוחה.
  4. מצפים תבניות תנור בנייר אפיה ומניחים את הצ’יפס על התבניות במרווחים של 1/2 ס”מ.
  5. אופים כ-20 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים את הצ’יפסים בעזרת מלקחיים לצד הלא אפוי ומחזירים לעוד 15 דקות אפיה.

הערות

  • אתם מוזמנים להחליף את התבלינים באחרים ופשוט לשחק. כן, המטבח הוא מגרש משחקים נפלא ומותר לשחק עם אוכל!
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 176.4 קק״ל 705.7 קק״ל
פחמימות 14.1 גרם 56.5 גרם
שומן 13.5 גרם 54.0 גרם
נתרן 683.6 מ״ג 2734.2 מ״ג
חלבון 0.3 גרם 1.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.3 גרם
שומן רווי 1.8 גרם 7.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 18.4 מ״ג 73.6 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 1.2 מ״ג
אשלגן 144.0 מ״ג 576.1 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    יאאמי🍠🍠🍟🍟

תגובות (13)

    Avatar
    עדי

    אי אפשר להפסיק לאכול לפחות זה לא מטוגן

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody