צ’יפס בטטה מושלם – קריספי, מתובל ו… אפוי!

צ'יפס בטטה אפוי ומושלם שמוציא את מתיקות הבטטות לצד חריפות הצ'ילי. צ'יפס בטטות אפוי וטבעוני יכול להיות חטיף או תוספת נפלאה לצד עוף, דג, סטייק או סלט
צ'יפס בטטה אפוי ומושלם שמוציא את מתיקות הבטטות לצד חריפות הצ'ילי. צ'יפס בטטות אפוי וטבעוני יכול להיות חטיף או תוספת נפלאה לצד עוף, דג, סטייק או סלט
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
110 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 5 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    172
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 171.7 קק״ל 686.8 קק״ל
    פחמימות 15.1 גרם 60.3 גרם
    סוכר 0.7 גרם 2.7 גרם
    שומן 12.6 גרם 50.3 גרם
    נתרן 744.0 מ״ג 2976.0 מ״ג
    חלבון 0.3 גרם 1.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 12.1 מ״ג 48.2 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג
    אשלגן 130.0 מ״ג 519.9 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 5 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    172
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 171.7 קק״ל 686.8 קק״ל
    פחמימות 15.1 גרם 60.3 גרם
    סוכר 0.7 גרם 2.7 גרם
    שומן 12.6 גרם 50.3 גרם
    נתרן 744.0 מ״ג 2976.0 מ״ג
    חלבון 0.3 גרם 1.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 12.1 מ״ג 48.2 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג
    אשלגן 130.0 מ״ג 519.9 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור

אוהבים צ’יפס? ברור! מי לא? אבל ריחות הטיגון בבית שנדבקים לקירות ולבגדים והבריאות שלא בדיוק הולכת יד ביד עם הטיגוניישן הזה מכוונות אותנו למצוא פיתרון אחר. יגענו ומצאנו צ’יפס מושלם בתנור. צ’יפס בטטה קצת מתקתק, עם תבלינים, אפוי בתנור ונפלא עם קטשופ, מיונז, סטייק, דג או סלט. צ’יפס מושלם כבר אמרנו? אז אל תהיו בטטות ולכו להכין!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תוספות
נעמה פלד
X

110 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לתערובת התבלינים לציפוי הבטטות:


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות.
  2. קולפים את הבטטות. חותכים לצ’יפס ארוך בעובי של 1 ס”מ. שוטפים את צ’יפס הבטטות היטב תחת מים זורמים, ושמים בקערה עם מים למשך חצי שעה - כך העמילן יצא מהבטטות ויגרום להן להיות קריספיות יותר. מסננים, מניחים על מגבת יבשה ומייבשים.
  3. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי ומכניסים לשקית יחד עם הבטטות. משקשקים היטב עד שכל הבטטות מצופות. ניתן להכניס את השקית בשלב הזה למקרר ולהוציא בסמוך לארוחה.
  4. מצפים תבניות תנור בנייר אפייה ומניחים את הצ’יפס על התבניות במרווחים של 1/2 ס”מ.
  5. אופים כ-20 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים את הצ’יפסים בעזרת מלקחיים לצד הלא אפוי ומחזירים לעוד 15 דקות אפייה.

הערות

  • אתם מוזמנים להחליף את התבלינים באחרים ופשוט לשחק. כן, המטבח הוא מגרש משחקים נפלא ומותר לשחק עם אוכל!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
צ’יפס בטטה מושלם – קריספי, מתובל ו… אפוי!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    יאאמי????

תגובות (43)

Avatar

    Avatar
    רותם

    יצא מזעזע, דוחה ברמות… עשיתי אחד לאחד מה שאמרתם וזה לא יוצא קריספי, יוצא סאגי ומתוק בקטע קיצוני. מתכון מזעזע

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רותם, אפיה בתנור משתנה מתנור לתנור וניתן לפחית במתיקות

    Avatar
    מעיין

    ניסיתי להכין בלי רוטב צילי (כי אין לי). אחרי שהוספתי קורנפלור יצאה משחה סמיכה מאוד שלא נתפסה בשום צורה על הבטטות, גם כשהוספתי שמן… בסוף הוספתי מים בהדרגה עד שנהיה משהו שאפשר לצפות איתו. יצא ממש טעים ובאמת קריספי!

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מעיין, שמחים שיצאה לך מנה טעימה. הכי כיף להתנסות בדברים חדשים במטבח

      Avatar
      מערכת Foody

      היי נועה, כן, צריך לייבש לא רק לנגב את הבטטות.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות