צלי עוף עם פלפלים אדומים ושעועית לבנה

החורף הגיע ומתחשק לכם תבשיל חם ומנחם? ישראל אהרוני מכין צלי עוף עם פלפלים אדומים ושעועית לבנה, עם רוטב מטריף שממש כיף לאכול עם אורז לבן
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל השחור.
  2. מוסיפים את שוקי העוף לקערת הקמח ומערבבים לציפוי מלא של השוקיים. מנערים מעודפי קמח ושומרים בצד.
  3. מחממים מחבת רחבה על אש גבוהה ומוסיפים שמן זית.
  4. מטגנים את שוקי העוף המקומחות כך שיזהיבו מכל הצדדים. מוסיפים כוסברה טחונה ואורגנו ומערבבים. מוציאים לצלחת.
  5. חותכים את הבצל ל-8 פלחים וקוצצים את שיני השום ואת הפלפל החריף. חותכים את הפלפלים האדומים לקוביות.
  6. מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים בה את הבצל, השום, הפלפל החריף והפלפלים האדומים כ-3 דקות.
  7. מחזירים את שוקי העוף למחבת, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
  8. מוסיפים את השעועית הלבנה, מעלים שוב לרתיחה, מכסים בחצי מכסה ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות, עד שהעוף רך מאוד ומוכן.
  9. לפני ההגשה, מפזרים עלי כוסברה ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 818.0 קק״ל 3271.9 קק״ל
פחמימות 75.7 גרם 302.7 גרם
שומן 26.0 גרם 103.8 גרם
נתרן 1339.7 מ״ג 5358.7 מ״ג
חלבון 58.8 גרם 235.1 גרם
סיבים תזונתיים 21.7 גרם 86.8 גרם
שומן רווי 4.4 גרם 17.6 גרם
כולסטרול 145.6 מ״ג 582.4 מ״ג
סידן 355.0 מ״ג 1420.1 מ״ג
ברזל 14.9 מ״ג 59.5 מ״ג
אשלגן 3008.3 מ״ג 12033.0 מ״ג
אבץ 7.1 מ״ג 28.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody