קאפקייקס דבש במילוי תפוחים מוקרמלים

רוצים להפתיע את האורחים בארוחת ראש השנה? מכינים קאפקייקס דבש במילוי תפוחים מקורמלים עם קישוט מקסים של דבורים ממרציפן
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    20

מצרכים

מרנג

אופן הכנה

  1. מכינים את הקאפקייקס: טורפים בקערה גדולה ביצים, סוכר, רסק תפוחים, דבש ותה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קינמון ווניל וטורפים.
  2. משמנים תבנית שקעים בעזרת תרסיס שמן פאם וממלאים את השקעים עד 3/4 גובה. אופים ב-180 מעלות במשך 30-40 דקות או עד שהקאפקייקס יציבים ומוכנים.
  3. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
  4. במחבת גדולה, משומנת בתרסיס שמן פאם, מטגנים את התפוחים במשך 3 דקות.
  5. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומטגנים עד שהסוכר מתמוסס. מצננים.
  6. יוצרים גומה במרכז כל קאפקייקס וממלאים בתפוחים מקורמלים.
  7. מכינים את המרנג: מניחים בקערת מיקסר את הסוכר והחלבונים ואת הקערה הזאת מניחים מעל סיר עם 2 כוסות מים רותחים. חשוב שהקערה לא תיגע במים אלא רק תתחמם מהאדים.
  8. טורפים כל הזמן עד שהסוכר מתמוסס.
  9. מעבירים את הקערה למיקסר, עם וו הקצפה, ומקציפים על מהירות בינונית במשך 10 דקות.
  10. כשהמרנג יציב ומבריק מזלפים גבעה בצורת כוורת על הקאפקייקס (אם רוצים, בשלב הזה אפשר לשרוף את המרנג עם ברנר על מנת ליצור פסי שיזוף).
  11. מכינים את הדבורים: יוצרים כדורים מהמרציפן בגודל מטבע של 10 שקלים ומרדדים לצורת אליפסה.
  12. קולים את השקדים במחבת משומנת במעט תרסיס פאם קנולה ומצמידים בלחיצה לצידי המרציפן.
  13. ממיסים את השוקולד, מעבירים לשקית זילוף עם פיה קטנה ומזלפים עיניים פה ופסים בחלק העליון. שומרים במקרר עד שמעטרים את הקאפקייקס.

צילום: נמרוד סונדרס

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 487.9 קק״ל 5854.5 קק״ל
פחמימות 100.4 גרם 1204.3 גרם
שומן 4.7 גרם 56.4 גרם
נתרן 224.6 מ״ג 2695.1 מ״ג
חלבון 8.2 גרם 98.6 גרם
סיבים תזונתיים 3.0 גרם 36.4 גרם
שומן רווי 1.3 גרם 15.8 גרם
כולסטרול 63.5 מ״ג 762.4 מ״ג
סידן 66.9 מ״ג 803.1 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 17.8 מ״ג
אשלגן 255.4 מ״ג 3064.6 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 8.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody