קופסת הפתעה מתוקה: עוגת מסקרפונה מלבי

שירן מתתיהו מכינה קינוחים אישיים שיגרמו לכם להתאהב! עוגת מסקרפונה מלבי עשירה ורכה, עם בסיס של קרמבל פיסטוקים פריך וגנאש שוקולד לבן ומי ורדים מלמעלה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

קראמבל

קרם מסקרפונה וניל

גנאש ורדים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מכינים את הקראמבל: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים עד לקבלת פירורים גדולים.
    מערבלים את כל החומרים עד לקבלת פירורים גדולים. צילום: שירן מתתיהו
    מערבלים את כל החומרים עד לקבלת פירורים גדולים. צילום: שירן מתתיהו

    מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 8-12 דקות (עד להשחמה קלה).

  3. מערבבים את הקראמבל ומקררים מעט לטמפרטורת החדר מעבירים לצנצנות ומהדקים את הקראמבל היטב לתחתית. מכניסים למקפיא.

    מעבירים לצנצנות ומהדקים את הקראמבל היטב לתחתית. צילום: שירן מתתיהו
    מעבירים לצנצנות ומהדקים את הקראמבל היטב לתחתית. צילום: שירן מתתיהו

  4. מכינים את הקרם מסקרפונה וניל: בקערת המיקסר עם וו הקצפה מערבלים את גבינת המסקרפונה עד שהיא מתרככת (על מנת שלא יהיו לנו גושים בקרם) מוסיפים את השמנת, אבקת הסוכר ומחית הוניל ומקציפים עד לקבלת קצף יציב אך עדיין רך (לא יציב מידי).
    מוסיפים את השמנת, אבקת הסוכר ומחית הוניל. צילום: שירן מתתיהו
    מוסיפים את השמנת, אבקת הסוכר ומחית הוניל. צילום: שירן מתתיהו

    מקציפים עד לקבלת קצף יציב אך עדיין רך. צילום: שירן מתתיהו
    מקציפים עד לקבלת קצף יציב אך עדיין רך. צילום: שירן מתתיהו

  5. מוציאים את הצנצנות עם הקראמבל מהמקפיא, מזלפים את הקרם לתוך הצנצנות, כמעט עד הסוף, משאירים מקום לגנאש ומכניסים בינתיים למקפיא.

    מזלפים את הקרם לתוך הצנצנות כמעט עד הסוף. צילום: שירן מתתיהו
    מזלפים את הקרם לתוך הצנצנות כמעט עד הסוף. צילום: שירן מתתיהו

  6. מכינים את הגאנש: ממיסים במיקרו שוקולד ושמנת כדקה וחצי ומערבבים לאיחוד ולהמסה מלאה.
  7. מוסיפים צבע מאכל ותמצית מי ורדים ומערבבים לאיחוד.

    מוסיפים צבע מאכל ותמצית מי ורדים ומערבבים לאיחוד. צילום: שירן מתתיהו
    מוסיפים צבע מאכל ותמצית מי ורדים ומערבבים לאיחוד. צילום: שירן מתתיהו

  8. מוציאים את הצנצנות מהמקפיא ומוזגים את הגנאש מעל קרם המסקרפונה. מקשטים בשאריות הקראמבל שנשארו.
    מוזגים את הגנאש מעל קרם המסקרפונה. צילום: שירן מתתיהו
    מוזגים את הגנאש מעל קרם המסקרפונה. צילום: שירן מתתיהו

    מקשטים בשאריות הקראמבל שנשארו. צילום: שירן מתתיהו
    מקשטים בשאריות הקראמבל שנשארו. צילום: שירן מתתיהו

  9. שומרים עד 5 ימים במקרר או עד 3 שבועות במקפיא. בתיאבון.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1767.2 קק״ל 7068.7 קק״ל
פחמימות 92.2 גרם 368.7 גרם
שומן 140.6 גרם 562.3 גרם
נתרן 115.5 מ״ג 461.9 מ״ג
חלבון 17.7 גרם 70.8 גרם
סיבים תזונתיים 3.4 גרם 13.7 גרם
שומן רווי 62.5 גרם 249.8 גרם
כולסטרול 256.5 מ״ג 1026.0 מ״ג
סידן 276.0 מ״ג 1104.1 מ״ג
ברזל 2.1 מ״ג 8.3 מ״ג
אשלגן 605.5 מ״ג 2422.1 מ״ג
אבץ 1.6 מ״ג 6.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    Michal Shaked

    נראה מושלם , יש אפשרות להכין בתבנית גדולה ? ובכמה להכפיל בשביל תבנית 22 /24 ? תודה

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להכין גם בתבנתי גדולה. הכמות שבמתכון תספיק לתבנית קוטר 20. לכל 2 ס”מ תוספת בקוטר התבנית יש להגדיל את הרכיבים ב-20%. בהצלחה (:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody