ממולאים ומעולים: קישואים ממולאים ברוטב רכז רימונים

מנה עיקרית צמחונית, עשירה וטעימה: קישואים ממולאים ברוטב רכז רימונים. המנה הקלאסית מהמטבח הערבי בגרסה צמחונית ללא מוצרים מהחי
מנה עיקרית צמחונית, עשירה וטעימה: קישואים ממולאים ברוטב רכז רימונים. המנה הקלאסית מהמטבח הערבי בגרסה צמחונית ללא מוצרים מהחי
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    312
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 311.5 קק״ל 1869.2 קק״ל
    פחמימות 38.4 גרם 230.2 גרם
    שומן 15.3 גרם 92.0 גרם
    נתרן 1432.8 מ״ג 8597.0 מ״ג
    חלבון 7.7 גרם 46.0 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 24.1 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 13.4 גרם
    כולסטרול 98.5 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 92.4 מ״ג 554.2 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 17.1 מ״ג
    אשלגן 801.4 מ״ג 4808.2 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 8.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    312
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 311.5 קק״ל 1869.2 קק״ל
    פחמימות 38.4 גרם 230.2 גרם
    שומן 15.3 גרם 92.0 גרם
    נתרן 1432.8 מ״ג 8597.0 מ״ג
    חלבון 7.7 גרם 46.0 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 24.1 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 13.4 גרם
    כולסטרול 98.5 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 92.4 מ״ג 554.2 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 17.1 מ״ג
    אשלגן 801.4 מ״ג 4808.2 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 8.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קישואים

רוטב

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הקישואים: בעזרת סכין קטנה מחלצים מכל קישוא את האמצע שלו (יוצרים קישואים חלולים עם דפנות עבות). שומרים את השאריות של הקישואים בצד לרוטב.
  2. בקערה משרים את הבורגול עם המים הקרים ל-10 דקות.
  3. קוצצים דק את השום, חצי מצרור הפטרוזיליה ומערבבים עם שמן הזית, התבלינים והביצים. 
  4. לאחר שהבורגול מוכן מוסיפים אותו לתערובת התבלינים. 
  5. ממלאים כל קישוא בבורגול המתובל ומניחים בצד.
  6. מכינים את הרוטב: בסיר רחב ונמוך מחממים את השמן ומאדים את הבצל.
  7.  מוסיפים את השום ואת שאריות הקישואים ששמרנו וממשיכים לאדות. 8. מוסיפים את רכז הרימונים והסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי.
  8. מנמיכים את האש ומסדרים בעדינות את הקישואים הממולאים בתוך הסיר.

    TRUVIA-קישואים ממולאים (צילום: שניר גואטה)
    מוסיפים את הקישואים הממולאים לרוטב (צילום: אפיק גבאי)

  9. לאחר שכל הסיר התמלא מוסיפים מים, תימין ומלח. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעה וחצי. מדי פעם כדאי לפתוח את המכסה ולראות אם צריך להוסיף קצת מים כדי שהקישואים לא ישרפו.
  10. מגישים חם עם חצי צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה מעל, אפשר להגיש גם עם יוגורט.
  11. אפשר לאחר הרתיחה להעביר את הסיר לתנור לחום של 150 מעלות לשעתיים במקום בישול על הגז.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ממולאים ומעולים: קישואים ממולאים ברוטב רכז רימונים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר לוותר על התימין ואפשר כל עשב תיבול אחר שאוהבים.

      Avatar
      איילת

      יש ביצים ברשימת המצרכים אבל באופן ההכנה לא כתוב מתי להוסיף אותם…

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה על ההערה, המתכון תוקן והביצים מופיעות בסעיף 3 לאופן ההכנה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות