ממולאים ומעולים: קישואים ממולאים ברוטב רכז רימונים

מנה עיקרית צמחונית, עשירה וטעימה: קישואים ממולאים ברוטב רכז רימונים. המנה הקלאסית מהמטבח הערבי בגרסה צמחונית ללא מוצרים מהחי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

מצרכים

קישואים

רוטב

הגשה

שימוש בסוכר סטרוויה לוגו חוסך לכם 155 קלוריות במתכון זה!

אופן הכנה

  1. מכינים את הקישואים: בעזרת סכין קטנה מחלצים מכל קישוא את האמצע שלו (יוצרים קישואים חלולים עם דפנות עבות). שומרים את השאריות של הקישואים בצד לרוטב.
  2. בקערה משרים את הבורגול עם המים הקרים ל-10 דקות.
  3. קוצצים דק את השום, חצי מצרור הפטרוזיליה ומערבבים עם שמן הזית והתבלינים. 
  4. לאחר שהבורגול מוכן מוסיפים אותו לתערובת התבלינים. 
  5. ממלאים כל קישוא בבורגול המתובל ומניחים בצד.
  6. מכינים את הרוטב: בסיר רחב ונמוך מחממים את השמן ומאדים את הבצל.
  7.  מוסיפים את השום ואת שאריות הקישואים ששמרנו וממשיכים לאדות. 8. מוסיפים את רכז הרימונים והסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי.
  8. מנמיכים את האש ומסדרים בעדינות את הקישואים הממולאים בתוך הסיר.
    TRUVIA-קישואים ממולאים (צילום: שניר גואטה)
    מוסיפים את הקישואים הממולאים לרוטב (צילום: אפיק גבאי)

     

  9. לאחר שכל הסיר התמלא מוסיפים מים, תימין ומלח. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעה וחצי. מדי פעם כדאי לפתוח את המכסה ולראות אם צריך להוסיף קצת מים כדי שהקישואים לא ישרפו.
  10. מגישים חם עם חצי צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה מעל, אפשר להגיש גם עם יוגורט.
  11. אפשר לאחר הרתיחה להעביר את הסיר לתנור לחום של 150 מעלות לשעתיים במקום בישול על הגז.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 298.3 קק״ל 1789.6 קק״ל
פחמימות 33.2 גרם 199.0 גרם
שומן 17.5 גרם 105.1 גרם
נתרן 1356.3 מ״ג 8137.8 מ״ג
חלבון 8.1 גרם 48.6 גרם
סיבים תזונתיים 5.4 גרם 32.5 גרם
שומן רווי 2.7 גרם 16.0 גרם
כולסטרול 84.6 מ״ג 507.6 מ״ג
סידן 92.2 מ״ג 553.4 מ״ג
ברזל 3.0 מ״ג 17.9 מ״ג
אשלגן 816.7 מ״ג 4900.2 מ״ג
אבץ 1.4 מ״ג 8.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody