קיש בצל וגבינות עם בצק פריך כשר לפסח. כן! כן!

בליל הסדר מככבות בדרך כלל המנות הבשריות, אבל יש אנשים שעורכים דווקא הפעם ארוחות סדר צמחוניות, חלביות, צנועות וקלות יותר. קיש הבצל המשגע הזה יקצור מחמאות
בליל הסדר מככבות בדרך כלל המנות הבשריות, אבל יש אנשים שעורכים דווקא הפעם ארוחות סדר צמחוניות, חלביות, צנועות וקלות יותר. קיש הבצל המשגע הזה יקצור מחמאות
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    491
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 490.5 קק״ל 3923.8 קק״ל
    פחמימות 43.2 גרם 345.6 גרם
    סוכר 4.9 גרם 39.1 גרם
    שומן 39.9 גרם 318.9 גרם
    נתרן 627.8 מ״ג 5022.5 מ״ג
    חלבון 10.5 גרם 84.2 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.1 גרם
    שומן רווי 17.8 גרם 142.2 גרם
    כולסטרול 85.6 מ״ג 684.5 מ״ג
    סידן 85.4 מ״ג 683.3 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 3.5 מ״ג
    אשלגן 279.4 מ״ג 2235.6 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    491
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 490.5 קק״ל 3923.8 קק״ל
    פחמימות 43.2 גרם 345.6 גרם
    סוכר 4.9 גרם 39.1 גרם
    שומן 39.9 גרם 318.9 גרם
    נתרן 627.8 מ״ג 5022.5 מ״ג
    חלבון 10.5 גרם 84.2 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.1 גרם
    שומן רווי 17.8 גרם 142.2 גרם
    כולסטרול 85.6 מ״ג 684.5 מ״ג
    סידן 85.4 מ״ג 683.3 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 3.5 מ״ג
    אשלגן 279.4 מ״ג 2235.6 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

למלית הבצל:

לציפוי:


אופן הכנה

הכנת הבצק הפריך:

  1. בקערה גדולה לשים את כל חומרי הבצק. חשוב שהחמאה תהיה בטמפרטורת החדר, כך יהיה לכם קל ללוש.
  2. אם הבצק גרגרי מדי הוסיפו עוד כף או שתיים של מים.
  3. אם הבצק דביק מדי הוסיפו עוד כף או שתיים של קמח תפוחי אדמה או קמח מצה.
  4. משמנים את תבנית הפאי היטב ומשטחים ביד את  הבצק, חשוב לצפות גם את השוליים וגם את בסיס התבנית.
  5. עוטפים התבנית עם הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר ל- 20 דקות. בינתיים מכינים את מלית הבצל.

הכנת המלית:

  1. קוצצים את הבצלים דק.
  2. מטגנים את הבצלים במחבת, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת גוון זהוב-חום בהיר. נותנים לבצל להצטנן מעט.
  3. בקערה גדולה מערבבים היטב את שאר חומרי המלית. מוסיפים את הבצל ומערבבים שוב.

הרכבת הקיש:

  1. מוציאים את התבנית המצופה בבצק מהמקפיא.
  2. לפזר על הבצק את המלית באופן אחיד. אם רוצים אפשר לפזר עוד קצת גבינה צהובה מעל.
  3. אופים בתנור שחומם לחום בינוני (170 מעלות) כחצי שעה.

הערות

  • ניתן לשלב חופן זיתים מגולענים במלית.
  • הבצק הוא בסיס טוב לכל קיש. קיש ברוקולי, פטריות, בטטה... הכל הכל!
  • לא לשכוח להתקשר לאחל חג שמח לסבא, סבתא, אמא, אבא, לבוס ולמי שאוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קיש בצל וגבינות עם בצק פריך כשר לפסח. כן! כן!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (26)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות