קלאסיקה של ילדות – ביצה בקן
אין דבר יותר קלאסי מביצה בקן. זה מאכל שרק המחשבה עליו מחזירה את החיוך ללב ואת הרצון לטבול את צידי הלחם בחלמון הנוזלי שבמרכז. אז יאללה, הכינו עם הילדים!
אין דבר יותר קלאסי מביצה בקן. זה מאכל שרק המחשבה עליו מחזירה את החיוך ללב ואת הרצון לטבול את צידי הלחם בחלמון הנוזלי שבמרכז. אז יאללה, הכינו עם הילדים!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 187.0 קק״ל 374.0 קק״לפחמימות 16.8 גרם 33.6 גרםשומן 8.2 גרם 16.4 גרםנתרן 582.3 מ״ג 1164.6 מ״גחלבון 11.6 גרם 23.2 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 1.0 גרםשומן רווי 2.2 גרם 4.4 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 590.8 מ״גסידן 35.0 מ״ג 70.0 מ״גברזל 0.8 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 88.2 מ״ג 176.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 5 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות187
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 187.0 קק״ל 374.0 קק״לפחמימות 16.8 גרם 33.6 גרםשומן 8.2 גרם 16.4 גרםנתרן 582.3 מ״ג 1164.6 מ״גחלבון 11.6 גרם 23.2 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 1.0 גרםשומן רווי 2.2 גרם 4.4 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 590.8 מ״גסידן 35.0 מ״ג 70.0 מ״גברזל 0.8 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 88.2 מ״ג 176.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 1.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 4 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 187 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- בוחרים שתי פרוסות לחם, עדיף בכיוון המרובע, מניחים אותן על קרש חיתוך ובעזרת כוס או חותכן עוגיות עושים חור עגול במרכז כל פרוסת לחם.
- מחממים במחבת כף חמאה או שמן.
- מניחים פרוסת לחם במרכז המחבת ומטגנים. הופכים את הפרוסה לצד השני כך שהצד המטוגן הוא העליון.
- שוברים את הביצה לתוך צלוחית קטנה ושופכים אותה לעיגול שבמרכז הפרוסה המטוגנת.
- מנמיכים מעט את האש, מכסים את המחבת במכסה ומטגנים 3-5 דקות עד שהביצים עשויות לפי טעמכם.
- מוציאים את הביצה בקן בעזרת מרית, מניחים אותה בצלחת וממליחים. נפלא להגיש עם סלט ירקות וגבינות.
לא חייבים להשתמש בחותכן עגול, תראו כמה אהבה אתם יכולים להעביר בעזרת המנה הזו (ובעזרת חותכן בצורת לב…)
אופן הכנה
- בוחרים שתי פרוסות לחם, עדיף בכיוון המרובע, מניחים אותן על קרש חיתוך ובעזרת כוס או חותכן עוגיות עושים חור עגול במרכז כל פרוסת לחם.
- מחממים במחבת כף חמאה או שמן.
- מניחים פרוסת לחם במרכז המחבת ומטגנים. הופכים את הפרוסה לצד השני כך שהצד המטוגן הוא העליון.
- שוברים את הביצה לתוך צלוחית קטנה ושופכים אותה לעיגול שבמרכז הפרוסה המטוגנת.
- מנמיכים מעט את האש, מכסים את המחבת במכסה ומטגנים 3-5 דקות עד שהביצים עשויות לפי טעמכם.
- מוציאים את הביצה בקן בעזרת מרית, מניחים אותה בצלחת וממליחים. נפלא להגיש עם סלט ירקות וגבינות.
לא חייבים להשתמש בחותכן עגול, תראו כמה אהבה אתם יכולים להעביר בעזרת המנה הזו (ובעזרת חותכן בצורת לב…)
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן