קלאסיקה של פעם בחיים: חיתוכיות ריבה ופירורים

השילוב הקלאסי של ריבועי בצק פריכים וממכרים עם ריבה ופירורי קראמבל, מתכון נוסטלגי שאין לו תחליפים. קבלו מתכון מושלם לחיתוכיות ריבה ופירורים של רות אופק
השילוב הקלאסי של ריבועי בצק פריכים וממכרים עם ריבה ופירורי קראמבל, מתכון נוסטלגי שאין לו תחליפים. קבלו מתכון מושלם לחיתוכיות ריבה ופירורים של רות אופק
  • רות אופק
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    175
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 175.0 קק״ל 3500.6 קק״ל
    פחמימות 20.9 גרם 417.2 גרם
    שומן 8.9 גרם 177.6 גרם
    נתרן 16.1 מ״ג 321.7 מ״ג
    חלבון 2.5 גרם 51.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.3 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 74.6 גרם
    כולסטרול 20.6 מ״ג 412.3 מ״ג
    סידן 14.0 מ״ג 279.3 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 6.4 מ״ג
    אשלגן 25.0 מ״ג 500.3 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    175
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 175.0 קק״ל 3500.6 קק״ל
    פחמימות 20.9 גרם 417.2 גרם
    שומן 8.9 גרם 177.6 גרם
    נתרן 16.1 מ״ג 321.7 מ״ג
    חלבון 2.5 גרם 51.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.3 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 74.6 גרם
    כולסטרול 20.6 מ״ג 412.3 מ״ג
    סידן 14.0 מ״ג 279.3 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 6.4 מ״ג
    אשלגן 25.0 מ״ג 500.3 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


02אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  2. בקערת מעבד המזון מעבדים את הקמח, הסוכר, המרגרינה, אבקת האפייה ותמצית הווניל עד לקבלת פירורים.
  3. מוסיפים את החלמונים וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק פירורי. מעבירים כשליש מהבצק לקערה נפרדת ושומרים במקרר.
  4. מוסיפים 2 כפות מים לתערובת וממשיכים לעבד עד שהבצק מתחיל להתגבש לפירורים גסים. אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים.
  5. משטחים את הבצק על התבנית המרופדת בנייר אפיה ומכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה כדי שהבצק יתמצק ולא יתכווץ באפיה.
  6. אופים את הבצק 10 ומצננים מעט, מורחים על הבצק את הריבה (אם הריבה כוללת חתיכות פרי גדולות ניתן לטחון אותה לפני כן אבל לא חובה).
  7. מפזרים מעל הריבה את הפירורים. ממשיכים לאפות את החיתוכיות במשך 25-30 דקות בחום 170 מעלות עד שהפירורים מתחילים להשחים מעט.
  8. מומלץ לצנן במקרר לפחות שעתיים לפני שחותכים לריבועים (ככה הם ייחתכו יפה ולא יתפוררו).
    חיתוכיות ריבה ופירורים. צילום: רות אופק
    חיתוכיות ריבה ופירורים. צילום: רות אופק

    חיתוכיות ריבה ופירורים. צילום: רות אופק
    חיתוכיות ריבה ופירורים. צילום: רות אופק

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קלאסיקה של פעם בחיים: חיתוכיות ריבה ופירורים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      עדכנו בשלב 2 באופן ההכנה 🙂

    Avatar
    אייל טייב

    כמה שוקלת מנה? מה הערך ל 100 גרם?

      Avatar
      מערכת Foody

      הכוונה היא לחיתוכיות לא למנות. עדכנו את המתכון. כמות החיתוכיות תלויות בגודל החיתוכיות שתרצו (בגדול מכמות זו יוצאות כ-20 חיתוכיות בתבנית מלבנית בינונית/חד פעמית). בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות