
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כולל3 שעות ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים8
מצרכים
-
200 גרם מחמאה/מרגרינה לאפיה קרה חתוכה לקוביות
-
420גרם או 3 כוסות קמח לבן
-
1שקית או 2 כפיות אבקת אפייה
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
2 חלמונים L(או ביצה אחת), לגרסה טבעונית משתמשים ב 4 כפות שמנת צמחית
-
1 כפית תמצית וניל
-
4 כפות מים קריםלאט לאט
-
1 צנצנת ריבת פירות יעראו בכל בטעם שאוהבים
02אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- בקערת מעבד המזון מעבדים את הקמח, הסוכר, המרגרינה ואבקת האפיה עד לקבלת פירורים.
- מוסיפים את החלמונים וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק פירורי. מעבירים כשליש מהבצק לקערה נפרדת ושומרים במקרר.
- מוסיפים 2 כפות מים לתערובת וממשיכים לעבד עד שהבצק מתחיל להתגבש לפירורים גסים. אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים.
- משטחים את הבצק על התבנית המרופדת בנייר אפיה ומכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה כדי שהבצק יתמצק ולא יתכווץ באפיה.
- אופים את הבצק 10 ומצננים מעט, מורחים על הבצק את הריבה (אם הריבה כוללת חתיכות פרי גדולות ניתן לטחון אותה לפני כן אבל לא חובה).
- מפזרים מעל הריבה את הפירורים. ממשיכים לאפות את החיתוכיות במשך 25-30 דקות בחום 170 מעלות עד שהפירורים מתחילים להשחים מעט.
- מומלץ לצנן במקרר לפחות שעתיים לפני שחותכים לריבועים (ככה הם ייחתכו יפה ולא יתפוררו).
חיתוכיות ריבה ופירורים. צילום: רות אופק חיתוכיות ריבה ופירורים. צילום: רות אופק
בשיתוף עם בלובנד
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
20
מנות
קלוריות
175.0
קק״ל
3500.6
קק״ל
פחמימות
20.9
גרם
417.2
גרם
שומן
8.9
גרם
177.6
גרם
נתרן
16.1
מ״ג
321.7
מ״ג
חלבון
2.5
גרם
51.0
גרם
סיבים תזונתיים
0.6
גרם
11.3
גרם
שומן רווי
3.7
גרם
74.6
גרם
כולסטרול
20.6
מ״ג
412.3
מ״ג
סידן
14.0
מ״ג
279.3
מ״ג
ברזל
0.3
מ״ג
6.4
מ״ג
אשלגן
25.0
מ״ג
500.3
מ״ג
אבץ
0.3
מ״ג
5.1
מ״ג
תגובות (2)
כמה שוקלת מנה? מה הערך ל 100 גרם?
הכוונה היא לחיתוכיות לא למנות. עדכנו את המתכון. כמות החיתוכיות תלויות בגודל החיתוכיות שתרצו (בגדול מכמות זו יוצאות כ-20 חיתוכיות בתבנית מלבנית בינונית/חד פעמית). בהצלחה!