קמח אינקורן יצא לכם להכיר? עוגיות שוקולד צ’יפס קסומות ובריאות!

הילה סער מכינה את עוגיות השוקולד צ'יפס האהובות בגרסה מקמח אינקורן עשיר בערכים תזונתיים ודל יחסית בגלוטן. מתכון פשוט ומהיר להכנה שהילדים ישמחו להכין ולאכול!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

בשנה האחרונה אני מתנסה בעבודה עם קמח אינקורן. חיטת אינקורן היא החיטה הקדומה, מה שנקרא חיטת בר. היא עדיין חיטה, ויש בה גלוטן, אבל הרבה פחות מזנים אחרים של חיטה, שתורבתו ועברו השבחות גנטיות, ובשורה התחתונה - איבדו חלק מהערכים התזונתיים שלהם. חיטת אינקורן קשה יותר לגידול, ובגלל זה לא נפוצה ומוכרת כמו סוגים אחרים.

קמח אינקורן עשיר בערכים תזונתיים, דל בגלוטן ונחשב למזון על. מבחינתי זו סיבה מצוינת להתיידד איתו ולמצוא מתכונים שמחמיאים לו.

החלפתי את קמח הכוסמין במתכונים שלי בקמח אינקורן. לפעמים יצא יותר טוב ולפעמים פחות, אבל לא הרגשתי ש”פיצחתי” אותו. המתכון הזה הוא לגמרי פיצוח!

לקמח אינקורן עלול להיות טעם לוואי קצת מריר, אבל בעוגיות האלה לא מורגש שום טעם לוואי, והמרקם שלהן פשוט מושלם. אם זה לא מספיק, אז ההכנה ממש פשוטה ומהירה - מהסוג המתכונים שכיף להכין עם הילדים או לתת לילדים להכין בעצמם.

במתכון יש סוכר ושוקולד צ’יפס, וגם חמאה שאני לא מרבה להשתמש בה, אז לא הייתי ממליצה להכניס את העוגיות לתפריט היומי הקבוע שלכם, אבל אם אתם כבר אופים - אז שיהיה קצת יותר בריא, משביע ומזין.

בעלי תמיד אומר שאם אוכלים מתוק - שיהיה כבר מושחת לגמרי, אבל אני לא מסכימה איתו. אני קוראת לזה “גשרים” - משתמשים באוכל מוכר ואהוב (להלן, עוגיות שוקולד צ’יפס שכולם אוהבים) כדי להרגיל את החך ואת העין לקמח בריא יותר. בהדרגה יהיה אפשר להפחית מכמות הסוכר, ולהשתמש בקמח אינקורן גם במתכונים אחרים. ובינתיים - הכנסנו לתזונה של הילדים עוד סיבים תזונתיים ודברים טובים. מדהים!

טיפ בריא:

אני אוהבת להכין כמויות כפולות של עוגיות ולהקפיא את הרוב. ככה יש לי תמיד עוגיות בשלוף אם מגיעים אורחים, וגם אין יותר מדי עוגיות על השיש, שלא ישרדו הרבה זמן בנוכחות הילדים.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא

מצרכים

אופן הכנה

  1. שמים את החמאה והסוכר בקערה גדולה, וטורפים היטב במשך כ-3-4 דקות בעזרת מטרפה, עד שהתערובת מתבהרת. אפשר להשתמש גם במיקסר ידני או חשמלי (משתמשים בוו גיטרה). מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל וטורפים היטב.

    מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל וטורפים היטב. צילום: הילה סער
    מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל וטורפים היטב. צילום: הילה סער

  2. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים בעזרת כף עץ (או המיקסר אם אתם משתמשים בו). הבצק אמור להיות די נוקשה וקשה לערבוב, אבל אחיד. מוסיפים את השוקולד צ’יפס / השוקולד החתוך - אני שילבתי חצי כמות שוקולד צ’יפס וחצי כמות שוקולד מריר 80% מוצקי קקאו בשביל הגיוון) ומערבבים בעזרת כף עץ לפיזור אחיד בבצק.

    מוסיפים את השוקולד ומערבבים בעזרת כף עץ. צילום: הילה סער
    מוסיפים את השוקולד ומערבבים בעזרת כף עץ. צילום: הילה סער

  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  4. יוצרים עוגיות בינוניות בעזרת כף גלידה קפיצית בגודל בינוני, ומניחים ברווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. מכניסים לתנור לכ-10 דקות. זמן האפייה יכול להתקצר או להתארך מעט בהתאם לתנור שלכם. מומלץ להישאר קרובים לתנור בפעם הראשונה, ולהוציא את העוגיות ברגע שהשוליים מתייצבים ופנים העוגיה עדיין נראה בצקי. העוגיות יתייצבו אחרי הצינון.
    יוצרים עוגיות ומניחים ברווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. צילום: הילה סער
    יוצרים עוגיות ומניחים ברווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. צילום: הילה סער

    אופים את העוגיות כ-10 דקות. צילום: הילה סער
    אופים את העוגיות כ-10 דקות. צילום: הילה סער

  6. קמח אינקורן נותן למאפים צבע צהבהב, וזה תקין לגמרי. אל תתנו לעוגיות לקבל גוון שחום, כי הן יתייבשו.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 262.2 קק״ל 2622.0 קק״ל
פחמימות 43.3 גרם 432.5 גרם
שומן 13.0 גרם 129.8 גרם
נתרן 192.8 מ״ג 1928.4 מ״ג
חלבון 6.3 גרם 62.7 גרם
סיבים תזונתיים 4.2 גרם 41.7 גרם
שומן רווי 7.1 גרם 70.8 גרם
כולסטרול 75.2 מ״ג 752.4 מ״ג
סידן 28.0 מ״ג 280.4 מ״ג
ברזל 2.2 מ״ג 21.9 מ״ג
אשלגן 255.2 מ״ג 2552.2 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 12.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

Avatar

הצג עוד