
קציצות ברוטב פומודורו
כמה שאנחנו אוהבים את הקציצות של ענת אלישע! קציצות נימוחות ועסיסיות עשירות בירק שגורם לקציצה להיות אוורירית וטעימה הרבה יותר. מתכון טעים ומשביע. בתיאבון
כמה שאנחנו אוהבים את הקציצות של ענת אלישע! קציצות נימוחות ועסיסיות עשירות בירק שגורם לקציצה להיות אוורירית וטעימה הרבה יותר. מתכון טעים ומשביע. בתיאבון
- ענת אלישע
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 562.0 קק״ל 2248.1 קק״לפחמימות 22.3 גרם 89.2 גרםשומן 34.7 גרם 138.6 גרםנתרן 1381.4 מ״ג 5525.6 מ״גחלבון 154.9 גרם 619.8 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.2 גרםשומן רווי 9.6 גרם 38.5 גרםכולסטרול 113.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 51.6 מ״ג 206.5 מ״גברזל 4.3 מ״ג 17.2 מ״גאשלגן 540.1 מ״ג 2160.5 מ״גאבץ 8.4 מ״ג 33.5 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-55 דק׳
-
קלוריות562
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 562.0 קק״ל 2248.1 קק״לפחמימות 22.3 גרם 89.2 גרםשומן 34.7 גרם 138.6 גרםנתרן 1381.4 מ״ג 5525.6 מ״גחלבון 154.9 גרם 619.8 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.2 גרםשומן רווי 9.6 גרם 38.5 גרםכולסטרול 113.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 51.6 מ״ג 206.5 מ״גברזל 4.3 מ״ג 17.2 מ״גאשלגן 540.1 מ״ג 2160.5 מ״גאבץ 8.4 מ״ג 33.5 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-55 דק׳ | קלוריות 562 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


קציצות
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 קישוא קטן
-
1 בצל בינוניקלוף
-
1/4 צרור פטרוזיליה
-
4 כפות פירורי לחם
-
1 כף שמן זית קלאסי
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית ראס אל חנותאפשר גם להוסיף רבע כפית תבלין למפרום - לא חובה
-
1 כפית שטוחה מלח דק
רוטב
-
6 כפות שמן זית קלאסי
-
1 בצל סגול קטןאו לבן, קצוץ דק
-
1 צנצנת רוטב פומודורו
-
2 שיני שוםפרוסות או כתושות
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1 1/2 כוסות מים

אופן הכנה
- במעבד מזון מניחים קישוא, בצל ופטרוזיליה וקוצצים דק.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות. לשים היטב ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- יוצרים קציצות ומניחים בצד.
- מחממים שמן זית בסיר רחב ומוסיפים את הקציצות. צורבים משני הצדדים.
- מוסיפים בצל קצוץ ושום ומטגנים עם הקציצות עוד כ 6-7 דקות.
- מוסיפים צנצנת רוטב עגבניות פומודורו ומתבלים בשום, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח, ומערבבים בזהירות. מביאים לרתיחה ומוסיפים כוס וחצי מים.
- מכסים את הסיר ומנמיכים להבה.
- מבשלים כ-50 דקות. מגישים מעל פירה עם המון רוטב. בתיאבון!

אופן הכנה
- במעבד מזון מניחים קישוא, בצל ופטרוזיליה וקוצצים דק.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות. לשים היטב ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- יוצרים קציצות ומניחים בצד.
- מחממים שמן זית בסיר רחב ומוסיפים את הקציצות. צורבים משני הצדדים.
- מוסיפים בצל קצוץ ושום ומטגנים עם הקציצות עוד כ 6-7 דקות.
- מוסיפים צנצנת רוטב עגבניות פומודורו ומתבלים בשום, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח, ומערבבים בזהירות. מביאים לרתיחה ומוסיפים כוס וחצי מים.
- מכסים את הסיר ומנמיכים להבה.
- מבשלים כ-50 דקות. מגישים מעל פירה עם המון רוטב. בתיאבון!
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן