קציצות בשר מקורמלות עם פתיתים!

אין יותר ביתי מזה - קציצות בשר עסיסיות בתוספת פתיתים, שמתבשלים יחד ברוטב מתקתק של סילאן וקינמון. הכל בהכנה מהירה במכשיר אחד בלבד ובלי לכלכך את המטבח!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    19

מצרכים

קציצות ופתיתים

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל מצרכי הקציצות לתערובת אחידה. בודקים תיבול ומגלגלים לקציצות שמנמנות (כ-60 גרם כל קציצה).

    מערבבים את כל מצרכי הקציצות לתערובת אחידה. צילום: שניר גואטה
    מערבבים את כל מצרכי הקציצות לתערובת אחידה. צילום: שניר גואטה

  2. מניחים קמח בקערה ומצפים כל קציצה בקמח תפוחי אדמה.
  3. מניחים בסיר פודי את הבצל לרוטב יחד עם הקציצות ומטגנים עד הזהבה כל קציצה על תכנית טיגון באוויר חם בטמפרטורה של 200 מעלות כ-10 דקות.

    מטגנים את הקציצות עד הזהבה. צילום: שניר גואטה
    מטגנים את הקציצות עד הזהבה. צילום: שניר גואטה

  4. בקערה מערבבים את המים יחד עם אבקת המרק, הסילאן ושאר התבלינים.
  5. שופכים את תערובת התבלינים מעל הבצל והקציצות המטוגנות שבסיר.
  6. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים בעדינות ומבשלים 15 דקות בתכנית סיר לחץ במצב LOW.
    שופכים את הרוטב מעל הבצל והקציצות המטוגנות בסיר. צילום: שניר גואטה
    שופכים את הרוטב מעל הבצל והקציצות המטוגנות בסיר. צילום: שניר גואטה
    מוסיפים את הפתיתים. צילום: שניר גואטה
    מוסיפים את הפתיתים. צילום: שניר גואטה

    קציצות בשר מקורמלות. צילום: שניר גואטה
    קציצות בשר מקורמלות. צילום: שניר גואטה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 937.9 קק״ל 3751.5 קק״ל
פחמימות 122.9 גרם 491.6 גרם
שומן 25.9 גרם 103.5 גרם
נתרן 1045.5 מ״ג 4181.9 מ״ג
חלבון 51.1 גרם 204.5 גרם
סיבים תזונתיים 2.6 גרם 10.2 גרם
שומן רווי 9.3 גרם 37.2 גרם
כולסטרול 171.0 מ״ג 683.8 מ״ג
סידן 104.1 מ״ג 416.4 מ״ג
ברזל 5.2 מ״ג 20.7 מ״ג
אשלגן 949.2 מ״ג 3796.7 מ״ג
אבץ 6.8 מ״ג 27.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    שירה

    מתכון מאוד לא מדוייק. עקבתי אחר כל ההוראות והמכשיר כתב שחסרים מים. כל הקציצות גם הן לא נכנסות לסיר לטיגון באוויר חם.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody