קציצות בשר עם זוקיני ברוטב לימוני ו… ויטמין ה-C כבר בפנים!

מה עושים כשיש המון זוקיני? תמר אהרוני מנצלת את הזוקיני שנותר לה מיום צילום ומכינה קציצות בשר עם זוקיני ברוטב לימוני. קציצות חמצמצות, שמנמנות ומתובלות
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    22

השבוע היה לי יום צילום. כל כך התרגשתי ממנו שהייתי אמביציוזית ותכננתי לצלם 6 מנות. ביום הצילום עצמו, נגמר הזמן והספקנו לצלם רק 5 מנות מתוך ה-6 שתכננתי.

ככה יצא שנשארו לי המון זוקיני גלמודים, שרק רצו שאני אכין מהם משהו טעים.

חזרתי הביתה והתלבטתי מה להכין… קציצות זוקיני? אולי מרק? סלט? אולי איזה מאפה?

פתחתי את המקרר, הוצאתי מצרכים והתחלתי לבשל. בלי תכנית ספציפית, בלי מתכון ובלי מנה בראש.

כל הדברים הטובים מתחילים בטיגון של בצל ושום. הוספתי קצת כורכום, ציר עוף שהיה במקפיא, הכנתי קציצות שמנמנות ומתובלות, המון מיץ וקליפה של לימון וחיזקתי בקצת לימון כבוש נהדר שקניתי בשבוע שעבר בשוק לוינסקי. לכל התבשיל הזה הוספתי את הזוקיני שלי.

אחרי חצי שעה היה לי סיר מהביל, ריחני ומשגע של קציצות וזוקיני ברוטב חמצמץ, עם אורז לבן ליד זה בול מה שצריך אחרי כל הארוחות חג האלו - מנה קלילה וטעימה וכל כך קלה להכנה!

מצרכים

קציצות

רוטב

אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: קוצצים דק את הכוסברה, נענע, בצל, שום ופלפל ירוק ושמים בקערה גדולה.
  2. מרטיבים את הלחם במים, סוחטים היטב ומוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים את יתר המרכיבים של הקציצות ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  4. בידיים משומנות מעט יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות ושמנמנות.
  5. מכינים את הרוטב: במחברת רחבה וגבוהה מחממים שמן זית.
  6. קוצצים את הבצל והשום ומוסיפים למחבת. מטגנים תוך ערבוב כ-2-3 דקות.
  7. מוסיפים את הכורכום ומטגנים כ-2-3 דק נוספות.
  8. חותכים את הזוקיני לעיגולים בעובי של כ-1 ס״מ.
  9. מוסיפים למחבת ציר עוף, מיץ וקליפה משני לימונים, כף גדושה של לימון כבוש, סוכר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  10. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  11. מכניסים לרוטב את הזוקיני והקציצות ומנמיכים את האש.
  12. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.
  13. מומלץ להגיש עם אורז.
מכינים קציצות שמנמנות
מכינים קציצות שמנמנות

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 749.2 קק״ל 4494.9 קק״ל
פחמימות 26.1 גרם 156.5 גרם
שומן 46.7 גרם 280.2 גרם
נתרן 1461.6 מ״ג 8769.5 מ״ג
חלבון 56.0 גרם 335.8 גרם
סיבים תזונתיים 5.2 גרם 31.1 גרם
שומן רווי 14.4 גרם 86.7 גרם
כולסטרול 232.9 מ״ג 1397.6 מ״ג
סידן 137.5 מ״ג 824.9 מ״ג
ברזל 5.8 מ״ג 34.5 מ״ג
אשלגן 1332.5 מ״ג 7995.2 מ״ג
אבץ 9.6 מ״ג 57.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

      Avatar
      Foody Foody

      זוקיני הוא סוג של קישוא

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody