קציצות דג ברוטב חריף

המתכון שהכי דורש חלה טרייה לצידו: קציצות דג בשרניות ועסיסיות ברוטב חריף וממכר. נשמע מסובך? לא תאמינו כמה פשוט להכין את הסיר הטעים הזה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    24

מצרכים

קציצות

רוטב

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: טוחנים את הדג בפולסים במעבד מזון. אם אין, אפשר גם לקצוץ דק עם סכין.
  2. מורידים לפרוסות החלה את הקרום ה”קשה”. משרים אותן במים עד שהן מתרככות לגמרי. מסננים מהמים וסוחטים היטב. קוצצים דק בסכין או במעבד המזון יחד עם הדג. קוצצים דק את הכוסברה וכותשים את שיני השום.
  3. מערבבים את הדג והלחם עם כל חומרי הקציצות ולשים בידיים במשך מספר דקות. מעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.
  4. בינתיים מכינים את הרוטב: קוצצים גס את השום והפלפל החריף. מסדרים בתחתית סיר רחב את השום והפלפל החריף עם השמן ומתחילים לחמם את המחבת. כשהשום והפלפל מעלים ריח, מוסיפים את האריסה, הפפריקה והפלפל הלבן ומטגנים עוד דקה.
  5. קוצצים דק את העגבניות ומוסיפים לסיר. מערבבים ומטגנים דקה. מוסיפים את המים והסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים את המלח, מערבבים ומבשלים עם מכסה כ-15 דקות.
  6. בידיים רטובות (או משומנות) קורצים מתערובת הדג קציצות בגודל כדור פינג פונג, מועכים מעט ומעבירים למגש או תבנית בצד.
    מכניסים את כל הקציצות לרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך עוד כ-15 דקות.
  7. הופכים את הקציצות בזהירות לצידן השני ומבשלים עוד כ-30 דקות.
  8. כשהתבשיל מוכן, קוצצים את הכוסברה, מפזרים מלמעלה ומגישים עם חלה או קוסקוס בצד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 448.3 קק״ל 1793.2 קק״ל
פחמימות 17.3 גרם 69.4 גרם
שומן 19.1 גרם 76.5 גרם
נתרן 2027.1 מ״ג 8108.3 מ״ג
חלבון 53.6 גרם 214.5 גרם
סיבים תזונתיים 2.7 גרם 10.7 גרם
שומן רווי 4.4 גרם 17.4 גרם
כולסטרול 149.5 מ״ג 597.8 מ״ג
סידן 99.4 מ״ג 397.4 מ״ג
ברזל 4.0 מ״ג 15.9 מ״ג
אשלגן 1090.4 מ״ג 4361.5 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody