קציצות עוף בקארי ירוק וקרם קוקוס

תבשיל קציצות עוף בקארי ירוק וקרם קוקוס עם רוטב משגע והמון ירקות. ארוחת צהריים זריזה וקלה להכנה בהשראה אסייתית מהמטבח התאילנדי
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את הדלעת לקוביות בגודל 2 ס”מ. קוצצים דק את הכוסברה ואת הבצל הירוק.
  2. מחממים את השמן בסיר קטן. מוסיפים את ממרח הקארי ומטגנים על להבה בינונית- גבוהה כ-1/2 דקה, עד שהוא מפיץ ריח.
  3. מוזגים את קרם הקוקוס לסיר בהדרגה תוך ערבוב, 1/2 כוס כל פעם. מוסיפים את המים ובוחשים היטב. מוסיפים את הקפיר ליים והסוכר ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את קוביות הדלעת וגרגרי החומוס. מבשלים מעל להבה נמוכה כ-10 דקות.
  5. מכינים את הקציצות: שמים את רכיבי הקציצות בקערה, מערבבים היטב ולשים את התערובת כ-1/2 דקה.
  6. מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת. בעזרת ידיים רטובות, יוצרים קציצות קטנות עגולות. מטגנים אותן ב-2-3 נגלות בשמן החם, 2 דקות מכל צד, או עד קבלת צבע זהוב. את הנגלה הראשונה של הקציצות מעבירים ישר לרוטב, ובאותו אופן מכינים נגלות נוספות.
  7. מנערים מעט את הסיר עם הקציצות, כדי שכל הקציצות יכוסו ברוטב. מבשלים מעל להבה בינונית 5-8 דקות, עד שהקציצות התבשלו לחלוטין והדלעת רכה.
  8. טועמים את הרוטב ומוסיפים את רוטב הדגים, ואם צריך עוד סוכר. אם הרוטב נראה סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט מים.
  9. מעבירים לצלחת הגשה, מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים לצד האורז.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 834.2 קק״ל 3336.8 קק״ל
פחמימות 38.2 גרם 152.8 גרם
שומן 71.7 גרם 286.7 גרם
נתרן 870.6 מ״ג 3482.4 מ״ג
חלבון 27.8 גרם 111.1 גרם
סיבים תזונתיים 8.9 גרם 35.5 גרם
שומן רווי 31.9 גרם 127.6 גרם
כולסטרול 86.0 מ״ג 344.0 מ״ג
סידן 100.5 מ״ג 402.1 מ״ג
ברזל 5.5 מ״ג 22.0 מ״ג
אשלגן 1362.4 מ״ג 5449.5 מ״ג
אבץ 2.9 מ״ג 11.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    אריאלה אפללו

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody