
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים16
מצרכים
רוטב
-
1 כף שמן קנולה
-
2 כפות ממרח קארי ירוק
-
1
קופסה או 400 מ"ל קרם קוקוס
-
1
כוס או 240 מ"ל מים
-
2 עלי קפיר ליים מיובש
-
1 כפית סוכר דקלים
-
1 כוס גרגירי חומוס קפואים
-
400 גרם דלעות
-
1 כף רוטב דגים
הגשה
-
1 כוס בזיליקום
-
1 כוס אורז לבן מבושל
אופן הכנה
- חותכים את הדלעת לקוביות בגודל 2 ס”מ. קוצצים דק את הכוסברה ואת הבצל הירוק.
- מחממים את השמן בסיר קטן. מוסיפים את ממרח הקארי ומטגנים על להבה בינונית- גבוהה כ-1/2 דקה, עד שהוא מפיץ ריח.
- מוזגים את קרם הקוקוס לסיר בהדרגה תוך ערבוב, 1/2 כוס כל פעם. מוסיפים את המים ובוחשים היטב. מוסיפים את הקפיר ליים והסוכר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את קוביות הדלעת וגרגרי החומוס. מבשלים מעל להבה נמוכה כ-10 דקות.
- מכינים את הקציצות: שמים את רכיבי הקציצות בקערה, מערבבים היטב ולשים את התערובת כ-1/2 דקה.
- מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת. בעזרת ידיים רטובות, יוצרים קציצות קטנות עגולות. מטגנים אותן ב-2-3 נגלות בשמן החם, 2 דקות מכל צד, או עד קבלת צבע זהוב. את הנגלה הראשונה של הקציצות מעבירים ישר לרוטב, ובאותו אופן מכינים נגלות נוספות.
- מנערים מעט את הסיר עם הקציצות, כדי שכל הקציצות יכוסו ברוטב. מבשלים מעל להבה בינונית 5-8 דקות, עד שהקציצות התבשלו לחלוטין והדלעת רכה.
- טועמים את הרוטב ומוסיפים את רוטב הדגים, ואם צריך עוד סוכר. אם הרוטב נראה סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט מים.
- מעבירים לצלחת הגשה, מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים לצד האורז.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
834.2
קק״ל
3336.8
קק״ל
פחמימות
38.2
גרם
152.8
גרם
שומן
71.7
גרם
286.7
גרם
נתרן
870.6
מ״ג
3482.4
מ״ג
חלבון
27.8
גרם
111.1
גרם
סיבים תזונתיים
8.9
גרם
35.5
גרם
שומן רווי
31.9
גרם
127.6
גרם
כולסטרול
86.0
מ״ג
344.0
מ״ג
סידן
100.5
מ״ג
402.1
מ״ג
ברזל
5.5
מ״ג
22.0
מ״ג
אשלגן
1362.4
מ״ג
5449.5
מ״ג
אבץ
2.9
מ״ג
11.6
מ״ג
תגובות (2)
האם כמות השמנה בקציצות היא לתערובת או לטיגון. כנל לגבי הרוטב.
לטיגון בשני המקרים. בהצלחה!