רקע ברימאג

קציצות פראסה צמחוניות מעולות לפסח!

לא נכחיש, יש לא מעט עבודה בהכנת קציצות פראסה: צריך לנקות את הכרשות, לבשל, לסנן ולקצוץ, אבל העבודה משתלמת. הכרשה מעניקה עדינות וטעם מיוחד לקציצה, ואפילו כמי שלא גדלה עליה – היא הפכה לבת בית אהובה אצלנו. הקציצות נהדרות כחלק מהמנות העיקריות של ליל הסדר וטעימות גם יום אחרי, פושרות עם רוטב לימון, נענע ושום לצידן
לא נכחיש, יש לא מעט עבודה בהכנת קציצות פראסה: צריך לנקות את הכרשות, לבשל, לסנן ולקצוץ, אבל העבודה משתלמת. הכרשה מעניקה עדינות וטעם מיוחד לקציצה, ואפילו כמי שלא גדלה עליה – היא הפכה לבת בית אהובה אצלנו. הקציצות נהדרות כחלק מהמנות העיקריות של ליל הסדר וטעימות גם יום אחרי, פושרות עם רוטב לימון, נענע ושום לצידן
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-25 דק׳
  • קלוריות
    184
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 183.7 קק״ל 1102.5 קק״ל
    פחמימות 5.4 גרם 32.5 גרם
    שומן 24.0 גרם 143.7 גרם
    נתרן 577.5 מ״ג 3465.3 מ״ג
    חלבון 7.7 גרם 46.2 גרם
    סיבים תזונתיים 5.1 גרם 30.5 גרם
    שומן רווי 6.9 גרם 41.1 גרם
    כולסטרול 89.5 מ״ג 536.9 מ״ג
    סידן 15.1 מ״ג 90.5 מ״ג
    ברזל 5.3 מ״ג 31.9 מ״ג
    אשלגן 30.3 מ״ג 181.7 מ״ג
    אבץ 5.3 מ״ג 31.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-25 דק׳
  • קלוריות
    184
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 183.7 קק״ל 1102.5 קק״ל
    פחמימות 5.4 גרם 32.5 גרם
    שומן 24.0 גרם 143.7 גרם
    נתרן 577.5 מ״ג 3465.3 מ״ג
    חלבון 7.7 גרם 46.2 גרם
    סיבים תזונתיים 5.1 גרם 30.5 גרם
    שומן רווי 6.9 גרם 41.1 גרם
    כולסטרול 89.5 מ״ג 536.9 מ״ג
    סידן 15.1 מ״ג 90.5 מ״ג
    ברזל 5.3 מ״ג 31.9 מ״ג
    אשלגן 30.3 מ״ג 181.7 מ״ג
    אבץ 5.3 מ״ג 31.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

טיגון

הגשה


אופן הכנה

  1. שוטפים את הכרשות ומסירים מהן את השורשים ואת החלק הירוק. משתמשים רק בחלקים הלבנים. חותכים לחתיכות באורך 5 ס”מ. קולפים גם את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מכניסים לסיר גדול את הכרשה ואת תפוחי האדמה, מכסים במים עם מעט מלח ומבשלים כ־30 דקות, עד להתרככות.
  2. מוציאים את הירקות, ומעבירים את הכרשה למסננת. סוחטים אותה היטב בידיים, כדי שהקציצות יצאו יציבות ולא יספגו הרבה שמן.
  3. מגררים במעבד מזון את תפוחי האדמה והכרשה.
  4. מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל. מערבבים ומאחדים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה להתייצבות.
  5. שמים בקערה את קמח המצה, מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ככל הניתן, מצפים בקמח המצה ומטגנים בשמן עד שהן מזהיבות משני הצדדים.

    קציצות במחבת
    מטגנים את הקציצות

  6. מגישים עם פלחי לימון, כדי לסחוט מעל הקציצה ממש לפני האכילה. אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר.
    קציצות פראסה עם מעבד מזון
    קציצות פראסה חמות ועסיסיות. צילום: נמרוד סונדרס

    רוצים עוד מתכונים לפסח? יונתן רושפלד ומירי כהן בחוברת מתכונים שכולה אוכל טעים וכשר לפסח! לחצו כאן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות פראסה צמחוניות מעולות לפסח!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    Sol Iftach

    האם אפשר להשתמש בקמח שקדים/כוסמת/ללא גלוטן אחר?

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות