הכינו את חוש הנשנוש: קציצות פרסה צמחוניות מעולות

קציצות פרסה הן פשוט נהדרות! הכרישה מעניקה עדינות וטעם מיוחד, ולצד רוטב לימון, נענע ושום - זו פשוט מנה שכיף להגיש כתוספת וכיף לנשנש
קציצות פרסה הן פשוט נהדרות! הכרישה מעניקה עדינות וטעם מיוחד, ולצד רוטב לימון, נענע ושום - זו פשוט מנה שכיף להגיש כתוספת וכיף לנשנש
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-25 דק׳
  • קלוריות
    267
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 267.1 קק״ל 2671.0 קק״ל
    פחמימות 25.0 גרם 249.8 גרם
    שומן 15.3 גרם 153.4 גרם
    נתרן 698.3 מ״ג 6983.2 מ״ג
    חלבון 6.7 גרם 67.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.8 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 25.2 גרם
    כולסטרול 118.2 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 16.2 מ״ג 162.2 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 5.8 מ״ג
    אשלגן 50.4 מ״ג 503.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-25 דק׳
  • קלוריות
    267
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 267.1 קק״ל 2671.0 קק״ל
    פחמימות 25.0 גרם 249.8 גרם
    שומן 15.3 גרם 153.4 גרם
    נתרן 698.3 מ״ג 6983.2 מ״ג
    חלבון 6.7 גרם 67.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.8 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 25.2 גרם
    כולסטרול 118.2 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 16.2 מ״ג 162.2 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 5.8 מ״ג
    אשלגן 50.4 מ״ג 503.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור

לא נכחיש, יש לא מעט עבודה בהכנת קציצות פרסה: צריך לנקות את הכרישות, לבשל, לסנן ולקצוץ, אבל העבודה משתלמת. הכרישה מעניקה עדינות וטעם מיוחד לקציצה, ואפילו כמי שלא גדלה עליה – היא הפכה לבת בית אהובה אצלנו

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

טיגון

הגשה


אופן הכנה

  1. שוטפים את הכרשות ומסירים מהן את השורשים ואת החלק הירוק. משתמשים רק בחלקים הלבנים. חותכים לחתיכות באורך 5 ס”מ. קולפים גם את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מכניסים לסיר גדול את הכרשה ואת תפוחי האדמה, מכסים במים עם מעט מלח ומבשלים כ־30 דקות, עד להתרככות.
  2. מוציאים את הירקות, ומעבירים את הכרשה למסננת. סוחטים אותה היטב בידיים, כדי שהקציצות יצאו יציבות ולא יספגו הרבה שמן.
  3. מגררים במעבד מזון את תפוחי האדמה והכרשה.
  4. מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל. מערבבים ומאחדים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה להתייצבות.
  5. שמים בקערה את הקמח הנבחר או את פירורי הלחם, מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ככל הניתן, מצפים ומטגנים בשמן עד שהן מזהיבות משני הצדדים.

    קציצות במחבת
    מטגנים את הקציצות

  6. מגישים עם פלחי לימון, כדי לסחוט מעל הקציצה ממש לפני האכילה. אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר.

    קציצות פראסה עם מעבד מזון
    קציצות פרסה חמות ועסיסיות. צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכינו את חוש הנשנוש: קציצות פרסה צמחוניות מעולות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    Tzila Mentzer

    לא הבנתי, את הקמח לא שמים בתערובת? רק עוטפים את הקציצות בקמח לפני הטיגון?

      Avatar
      בר Team

      נכון, הוא נותן אקסטרה קריספיות לקציצות

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות