
קציצות פראסה צמחוניות מעולות לפסח!
הקציצות האלו, שהן חלק בלתי נפרד מפסח בשביל בני עדות מסוימות, יתחבבו על כל אדם שיטעם אותן. הן מושלמות כחלק מהמנות העיקריות של ליל הסדר וטעימות גם יום אחרי, פושרות ונהדרות
הקציצות האלו, שהן חלק בלתי נפרד מפסח בשביל בני עדות מסוימות, יתחבבו על כל אדם שיטעם אותן. הן מושלמות כחלק מהמנות העיקריות של ליל הסדר וטעימות גם יום אחרי, פושרות ונהדרות
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 244.1 קק״ל 1464.8 קק״לפחמימות 17.2 גרם 102.9 גרםשומן 24.3 גרם 145.9 גרםנתרן 586.8 מ״ג 3520.9 מ״גחלבון 9.4 גרם 56.6 גרםסיבים תזונתיים 5.1 גרם 30.5 גרםשומן רווי 7.0 גרם 41.7 גרםכולסטרול 103.6 מ״ג 621.3 מ״גסידן 16.8 מ״ג 100.5 מ״גברזל 5.4 מ״ג 32.2 מ״גאשלגן 34.5 מ״ג 206.9 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 31.9 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-25 דק׳
-
קלוריות244
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 244.1 קק״ל 1464.8 קק״לפחמימות 17.2 גרם 102.9 גרםשומן 24.3 גרם 145.9 גרםנתרן 586.8 מ״ג 3520.9 מ״גחלבון 9.4 גרם 56.6 גרםסיבים תזונתיים 5.1 גרם 30.5 גרםשומן רווי 7.0 גרם 41.7 גרםכולסטרול 103.6 מ״ג 621.3 מ״גסידן 16.8 מ״ג 100.5 מ״גברזל 5.4 מ״ג 32.2 מ״גאשלגן 34.5 מ״ג 206.9 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 31.9 מ״גסגור
לא נכחיש, יש לא מעט עבודה בהכנת קציצות פראסה: צריך לנקות את הכרשות, לבשל, לסנן ולקצוץ, אבל העבודה משתלמת. הכרשה מעניקה עדינות וטעם מיוחד לקציצה, ואפילו כמי שלא גדלה עליה – היא הפכה לבת בית אהובה אצלנו
מרכיבים 8 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-25 דק׳ | קלוריות 244 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים


קציצות
-
5 כרישות
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 ביצים Lטרופות
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
-
חתוך לפלחים

אופן הכנה
- שוטפים את הכרשות ומסירים מהן את השורשים ואת החלק הירוק. משתמשים רק בחלקים הלבנים. חותכים לחתיכות באורך 5 ס”מ. קולפים גם את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מכניסים לסיר גדול את הכרשה ואת תפוחי האדמה, מכסים במים עם מעט מלח ומבשלים כ־30 דקות, עד להתרככות.
- מוציאים את הירקות, ומעבירים את הכרשה למסננת. סוחטים אותה היטב בידיים, כדי שהקציצות יצאו יציבות ולא יספגו הרבה שמן.
- מגררים במעבד מזון את תפוחי האדמה והכרשה.
- מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל. מערבבים ומאחדים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה להתייצבות.
- שמים בקערה את קמח המצה, מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ככל הניתן, מצפים בקמח המצה ומטגנים בשמן עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
מטגנים את הקציצות - מגישים עם פלחי לימון, כדי לסחוט מעל הקציצה ממש לפני האכילה. אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר.
קציצות פראסה חמות ועסיסיות. צילום: נמרוד סונדרס רוצים עוד מתכונים לפסח? יונתן רושפלד ומירי כהן בחוברת מתכונים שכולה אוכל טעים וכשר לפסח! לחצו כאן
אופן הכנה
- שוטפים את הכרשות ומסירים מהן את השורשים ואת החלק הירוק. משתמשים רק בחלקים הלבנים. חותכים לחתיכות באורך 5 ס”מ. קולפים גם את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מכניסים לסיר גדול את הכרשה ואת תפוחי האדמה, מכסים במים עם מעט מלח ומבשלים כ־30 דקות, עד להתרככות.
- מוציאים את הירקות, ומעבירים את הכרשה למסננת. סוחטים אותה היטב בידיים, כדי שהקציצות יצאו יציבות ולא יספגו הרבה שמן.
- מגררים במעבד מזון את תפוחי האדמה והכרשה.
- מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל. מערבבים ומאחדים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה להתייצבות.
- שמים בקערה את קמח המצה, מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ככל הניתן, מצפים בקמח המצה ומטגנים בשמן עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
- מגישים עם פלחי לימון, כדי לסחוט מעל הקציצה ממש לפני האכילה. אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר.
רוצים עוד מתכונים לפסח? יונתן רושפלד ומירי כהן בחוברת מתכונים שכולה אוכל טעים וכשר לפסח! לחצו כאן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן