קציצות פרסה עם בשר מהמטבח הבולגרי

בכל בית בולגרי או יווני מכינים קציצות פרסה לכבוד החג או סתם ביום חול. שי-לי ליפא כאן עם גרסה בשרית של הקציצות הבלקניות הכי טעימות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

אופן הכנה

  1. חוצים את הכרשה לאורך ושוטפים היטב תחת מים זורמים להיפטר משאריות חול.
  2. מבשלים את הכרשה בסיר עם הרבה מים כ-45 דקות, עד שהיא רכה. מסננים ומצננים. סוחטים היטב.
  3. טוחנים את חומרי הקציצות במטחנת בשר (או מעבדים במעבד מזון בפולסים).
  4. מערבבים בקערה לתערובת אחידה ומתבלים עם מלח ופלפל שחור.
  5. יוצקים למחבת שמן קנולה בגובה 1/2 ס”מ ומחממים על להבה בינונית.
  6. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך. יוצרים מהתערובת 30 קציצות קטנות ופחוסות.
  7. מטגנים את הקציצות 4-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 30 מנות
קלוריות 39.3 קק״ל 1178.6 קק״ל
פחמימות 0.7 גרם 22.4 גרם
שומן 2.4 גרם 72.4 גרם
נתרן 154.4 מ״ג 4632.6 מ״ג
חלבון 3.4 גרם 101.8 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.6 גרם
שומן רווי 0.9 גרם 26.5 גרם
כולסטרול 34.0 מ״ג 1019.4 מ״ג
סידן 4.4 מ״ג 133.5 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 10.0 מ״ג
אשלגן 39.8 מ״ג 1192.8 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 17.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody