
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים21
מצרכים
תבנית טארט 26 ס"מ
עוגיית שיבולת שועל
-
340 גרם חמאה רכה
-
210 גרם סוכר חום בהיר דמררה
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
3 ביצים L
-
1 1/3 כוסות קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
3כוסות או 300 גרם שיבולת שועל עבה
בסיס
-
55 גרם חמאהטרה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר חום בהיר דמררה
מלית
-
230 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 200 גרם סוכר חום בהיר דמררה
-
1/4 כפית מלח דק
-
220 גרם חמאהטרהמומסת
-
8 חלמונים L
-
3/4כוס או 190 מ"ל שמנת מתוקה 38%טרה
-
1 כפית תמצית וניל
הגשה
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%טרהמוקצפת
אופן הכנה
- מכינים את בסיס שיבולת השועל ויוצרים עוגייה (בהמשך נטחן אותה): מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה במשך שתי דקות ומוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן.
- מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים להקציף.
- מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
- מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים עד איחוד. מוסיפים את שיבולת השועל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
- משטחים את התערובת בתבנית ומכניסים לתנור למשך 40 דקות.
- אחרי 40 דקות בודקים את העוגייה, היא אמורה להיות שחומה אך לא שרופה. אם יש צורך אופים במשך חמש דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- ממשיכים בהכנת הבסיס: שמים במעבד מזון חמאה, מלח וסוכר חום.
- שוברים את עוגיית שיבולת השועל האפויה ומערבבים עד ליצירת מרקם חולי ושומני.
- משמנים תבנית פאי בתרסיס השמן ומרפדים את תחתית התבנית בפירורי הבסיס תוך הצמדה והידוק שלהם בעזרת האצבעות.
- מכינים מלית: מערבבים בזהירות באופן ידני בקערה סוכר, סוכר חום, מלח, חמאה, חלמונים, שמנת מתוקה ותמצית וניל. המנעו ככל שאפשר מכניסה של אוויר לתערובת.
- יוצקים את המילוי על בסיס הפאי עד לשני שלישים מגובה התבנית (שימו לב: המילוי צריך להיות יציב ולא נוזלי).
- מעבירים לתנור ואופים במשך שעה ו-10 דקות מוציאים ומצננים (160 מעלות).
- מגישים חם לצד קצפת או שמנת חמוצה.
ומי שקצת שומר על המשקל ורוצה להכין אבל מחפש גרסה שפויה יותר, רוצו לבדוק את המתכון האלטרנטיבי לשחיתות טיפה ממותנת!
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
10705.3
קק״ל
10705.3
קק״ל
פחמימות
1324.6
גרם
1324.6
גרם
שומן
580.5
גרם
580.5
גרם
נתרן
3138.3
מ״ג
3138.3
מ״ג
חלבון
100.9
גרם
100.9
גרם
סיבים תזונתיים
4.4
גרם
4.4
גרם
שומן רווי
326.8
גרם
326.8
גרם
כולסטרול
3836.5
מ״ג
3836.5
מ״ג
סידן
675.6
מ״ג
675.6
מ״ג
ברזל
11.8
מ״ג
11.8
מ״ג
אשלגן
1338.3
מ״ג
1338.3
מ״ג
אבץ
7.7
מ״ג
7.7
מ״ג
תגובות (10)
טעיםםםםםםםםםם
זה פשוט מתכון הורס בריאות!!! יאמי
ואוו יצא מדהים ,