קרפ מקמח אורז במילוי תפוחי אדמה בנוסח הודי

ישראל אהרוני לוקח אותנו לטיול בהודו בלי לארוז מזוודה, ומכין קרפ מקמח אורז במילוי תפוחי אדמה מתובל. מנה טעימה לפתוח איתה ארוחה הודית
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    22

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: מחממים תנור ל-200 מעלות ועוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף.
  2. אופים את תפוחי האדמה בתנור החם כ-30 דקות, עד שהם רכים מאוד. קולפים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה לא חלק לגמרי, עם קצת גושים.
  3. קוצצים דק את בצלי השאלוט, שיני השום, הפלפל החריף הירוק, הג’ינג’ר והכוסברה.
  4. מחממים מחבת על אש בינונית וממיסים בה חמאה.
  5. מטגנים במחבת את בצלי השאלוט, השום, הפלפל החריף והג’ינג’ר כ-2 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
  6. מוסיפים את זרעי הכמון, זרעי הכוסברה והכורכום ומערבבים.
  7. מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מסירים מהאש ומעבירים לקערת הפירה. מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים היטב.
  8. מכינים את הקרפים: מגררים את הג’ינג’ר במיקרופליין ושמים בקערה. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לקערה.
  9. מוסיפים לקערה את יתר מרכיבי הקרפ וטורפים היטב בעזרת מטרפה.
  10. מחממים מחבת משומנת היטב, יוצקים למחבת מצקת מלאה בתערובת הקרפ ומטים את המחבת מצד לצד כך שהתערובת תתפשט במחבת ליצירת קרפ דק. מטגנים כדקה מצד אחד, הופכים לצד השני ומטגנים עוד דקה. חוזרים על הפעולה עם יתר הקרפים.
  11. ממלאים: שמים בכל קרפ תלולית מתערובת תפוחי האדמה ומגלגלים לקרפ הדוק.
  12. מגישים עם יוגורט.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 244.9 קק״ל 2449.3 קק״ל
פחמימות 10.1 גרם 100.6 גרם
שומן 22.8 גרם 227.7 גרם
נתרן 493.2 מ״ג 4932.5 מ״ג
חלבון 3.8 גרם 37.9 גרם
סיבים תזונתיים 2.5 גרם 24.7 גרם
שומן רווי 18.9 גרם 188.6 גרם
כולסטרול 33.2 מ״ג 331.8 מ״ג
סידן 54.5 מ״ג 545.4 מ״ג
ברזל 2.0 מ״ג 19.7 מ״ג
אשלגן 295.0 מ״ג 2949.8 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 8.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody