קרפ מתוק מכוסמת ירוקה וממרח שוקולד ביתי ובריא

קינוח שהוא גם טעים, גם כשר לפסח וגם בריא?? זו אכן נשמעת כמו משימה כמעט בלתי אפשרית אבל עם המתכון של הילה סער לקרפ כוסמת וממרח שוקולד ביתי זה בדיוק מה שתקבלו
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

WOW !!! לפעמים אני מפתיעה אפילו את עצמי. יצא לי מתכון מושלם במיוחד. ועוד יותר מזה - גם הילדים אמרו אותו דבר, ובקושי הצליחו להתאפק עד שסיימתי לצלם.

חיפשתי משהו מתוק, שהוא גם בריא, גם טעים וגם כשר לפסח. גם וגם וגם וגם…

אתגר לא פשוט, אבל הצלחתי! ובנוסף לכל הרשימה - גם יצא יפה במיוחד. מה עוד אפשר לבקש?

בשיטוטים שלי ברשת נתקלתי בכל מיני גרסאות של קרפים מתוקים. המתכון נוצר בהשראת כמה מתכונים, שעשיתי שילוב ביניהם והתאמה למה שאני אוהבת. המתיקות של הקרפ היא טבעית, ומגיעה בעיקר מהטעם של הבננה עם חיזוק של מייפל או דבש טבעי. המרקם יוצא רך ומושלם, וביחד עם ממרח שוקולד ביתי - מנה שהיא גן עדן בביס אחד.

זו גם הזדמנות להכיר ולהוסיף לתזונה שלכם כוסמת ירוקה, שהיא כל כך בריאה ומזינה, שפשוט חבל לפספס. אתם מוזמנים לקרוא עליה עוד בטיפ הבריא בהמשך. שימו לב שאתם קונים כוסמת ירוקה לא קלויה, שהיא שונה מאוד מכוסמת חומה.

באמת שאין לי עוד מה להוסיף חוץ מזה שאתם חייבים לנסות!

טיפ בריא:

כוסמת ירוקה היא כוסמת לא קלויה, בניגוד לכוסמת החומה - שהיא קלויה, ולכן יש להם טעם וריח אופייניים וחזקים. לכוסמת הירוקה יש טעם עדין ונייטרלי, והיא חומר גלם מושלם להכנה של קרפים, טורטיות ופנקייקים. חוץ מזה שהיא בריאה במיוחד, מכילה כמות גדולה של סיבים תזונתיים, חלבון ותורמת לתחושת שובע לאורך זמן, היא גם נטולת גלוטן וכשרה לפסח לאוכלי קטניות.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא

מצרכים

קרפ מתוק מכוסמת ירוקה

ממרח שוקולד ביתי

אופן הכנה

  1. מכינים את הקרפ: משרים את הכוסמת הירוקה במים לשעתיים לפחות, עד לילה. מסננים ושוטפים במים נקיים.
  2. מעבירים את הכוסמת המסוננת לבלנדר ומוסיפים את יתר הרכיבים. טוחנים למרקם אחיד וחלק.
  3. מחממים מחבת שטוחה על להבה בינונית, משמנים מעט בעזרת ספריי שמן או נייר סופג. יוצקים מצקת מהבלילה למחבת החמה, ומשתמשים במצקת כדי לפזר את הבלילה באופן אחיד על פני המחבת.
  4. מטגנים כמה דקות עד שכל פני הקרפ מתייצבים ומשנים צבע, והקצוות מתחילים להתנתק מהמחבת ומתרוממים בקלות. אם הקרפ עדיין לא התייצב, הקרפ עלול להתפרק כשתנסו להפוך. הופכים ומטגנים עוד דקה-שתיים מהצד השני. מורידים מהאש וחוזרים על הפעולה עם יתר הבלילה.
  5. מכינים את ממרח השוקולד: טורפים ביחד בעזרת מטרפה את כל המרכיבים לפי הסדר בתוך קערה. במידה והמרקם נשאר יבש ולא חלק וקרמי, מוסיפים כף נוספת של חלב סויה וטורפים שנית.
  6. מורחים על כל קרפ כף נדיבה של ממרח השוקולד, מוסיפים תותים טריים ומגישים.
  7. את שאריות ממרח השוקולד מאחסנים בצנצנת אטומה במקרר.

    קרפ כוסמת ירוקה וממרח שוקולד ביתי. צילום: הילה סער
    קרפ כוסמת ירוקה וממרח שוקולד ביתי. צילום: הילה סער

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 204.4 קק״ל 817.6 קק״ל
פחמימות 16.1 גרם 64.5 גרם
שומן 13.0 גרם 52.1 גרם
נתרן 235.8 מ״ג 943.1 מ״ג
חלבון 6.6 גרם 26.4 גרם
סיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.1 גרם
שומן רווי 3.9 גרם 15.6 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 115.6 מ״ג 462.3 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 5.9 מ״ג
אשלגן 333.9 מ״ג 1335.6 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

    Avatar
    אורלי מ

    נראה ממש טוב ובא לי לנסות אבל אין לי חמאת שקדים. יש תחליף או רעיון אחר לממרח בריא?תודה

      Avatar
      הילה סער

      היי אורלי, תודה! את יכולה להשתמש בטחינה או בחמאת אגוזים אחרת

    Avatar
    איריס

    נראה נהדר! מה אפשר במקום בננה?

      Avatar
      הילה סער

      תודה!

      Avatar
      הילה סער

      אפשר לוותר על הבננה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody