רקע דוד משה

הנישנוש המושלם – קרקרים מקמח כוסמין עם גוואקמולי

אוהבים קרקרים? גם אנחנו. אז למה שלא תכינו אותם בעצמכם? אפרת ליכטנשטט מלמדת איך להכין קרקרים מקמח כוסמין - ביתיים, בריאים וטעימים
אוהבים קרקרים? גם אנחנו. אז למה שלא תכינו אותם בעצמכם? אפרת ליכטנשטט מלמדת איך להכין קרקרים מקמח כוסמין - ביתיים, בריאים וטעימים
  • אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    164
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 164.4 קק״ל 3287.8 קק״ל
    פחמימות 13.4 גרם 267.2 גרם
    שומן 11.2 גרם 223.0 גרם
    נתרן 470.1 מ״ג 9402.9 מ״ג
    חלבון 3.7 גרם 73.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 73.4 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 30.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.5 מ״ג 230.9 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 26.0 מ״ג
    אשלגן 188.6 מ״ג 3772.9 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 19.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    164
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 164.4 קק״ל 3287.8 קק״ל
    פחמימות 13.4 גרם 267.2 גרם
    שומן 11.2 גרם 223.0 גרם
    נתרן 470.1 מ״ג 9402.9 מ״ג
    חלבון 3.7 גרם 73.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 73.4 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 30.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.5 מ״ג 230.9 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 26.0 מ״ג
    אשלגן 188.6 מ״ג 3772.9 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 19.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קישוט

גוואקמולי


אופן הכנה

  1. משרים את זרעי הפשתן במים פושרים כ-15 דקות ומסננים.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  3. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח, השומשום וזרעי הפשתן.
  4. מוסיפים את השמן ומערבבים קלות.
  5. מוסיפים את המים הרותחים ובעזרת הידיים לשים לבצק אחיד, רך ונעים.
  6. מחלקים את הבצק לשני כדורים ומרדדים כל כדור על גבי נייר אפייה לעובי 1/2 ס”מ.
  7. מפזרים את השומשום וגרעיני החמנית וחותכים למעויינים עם גלגלת פיצה או סכין חדה.
  8. מעבירים את הנייר לתבנית התנור ואופים כ-10-18 דקות, או עד שהקרקרים זהובים וקשים.
  9. מכינים את הגוואקמולי: שמים את כל הרכיבים במעבד המזון ומעבדים עד שהממרח אחיד. טועמים ומוסיפים את המלח, הפלפל והלימון לפי הצורך.

הערות

  • אפשר להוסיף לבצק איזה תבלינים שאוהבים: קימל, קצח, זרעי כוסברה ועוד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הנישנוש המושלם – קרקרים מקמח כוסמין עם גוואקמולי

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    קרקר כוסמין ותוספות..

תגובות (27)

Avatar

    Avatar
    שרון שרה

    הכנתי את המתכון של המקרקעין מעולה ישר כח

    Avatar
    שולמית דהן

    עם מה אפשר להחליף את זרעי הפשתן?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לוותר או להחליף בצ’יה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות