קרקרים מקמח כוסמין עם גוואקמולי

אוהבים קרקרים? גם אנחנו. אז למה שלא תכינו אותם בעצמכם? אפרת ליכטנשטט מלמדת איך להכין קרקרים מקמח כוסמין - ביתיים, בריאים וטעימים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

קישוט

גוואקמולי

אופן הכנה

  1. משרים את זרעי הפשתן במים פושרים כ-15 דקות ומסננים.
  2. מחממים את התנור ל-165 מעלות.
  3. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח, השומשום וזרעי הפשתן.
  4. מוסיפים את השמן ומערבבים קלות.
  5. מוסיפים את המים הרותחים ובעזרת הידיים לשים לבצק אחיד, רך ונעים.
  6. מחלקים את הבצק לשני כדורים ומרדדים כל כדור על גבי נייר אפייה לעובי 1/2 ס”מ.
  7. מפזרים את השומשום וגרעיני החמנית וחותכים למעויינים עם גלגלת פיצה או סכין חדה.
  8. מעבירים את הנייר לתבנית התנור ואופים כ-10-18 דקות, או עד שהקרקרים זהובים וקשים.
  9. מכינים את הגוואקמולי: שמים את כל הרכיבים במעבד המזון ומעבדים עד שהממרח אחיד. טועמים ומוסיפים את המלח, הפלפל והלימון לפי הצורך.

הערות

  • אפשר להוסיף לבצק איזה תבלינים שאוהבים: קימל, קצח, זרעי כוסברה ועוד

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 156.5 קק״ל 3129.9 קק״ל
פחמימות 13.3 גרם 265.5 גרם
שומן 10.2 גרם 204.1 גרם
נתרן 468.9 מ״ג 9377.4 מ״ג
חלבון 3.6 גרם 71.9 גרם
סיבים תזונתיים 3.7 גרם 73.3 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 27.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 28.9 מ״ג 577.2 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 25.5 מ״ג
אשלגן 188.1 מ״ג 3761.3 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 19.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    קרקר כוסמין ותוספות..

תגובות (4)

    Avatar
    טובית גוטמן

    הכנתי כבר מספר פעמים את הקרקרים הטעימים האלה. הפעם הכנתי עם שליש כוס שמן במקום חצי. לדעתי יותר מוצלח.

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף לשמוע! שמחים מאוד שאהבת את המתכון

    Avatar
    Michal Shavit

    הי. אפשר לשלב קמח כוסמין לבן וקמח חיטה מלא? פשוט אין לי כוסמין מלא כרגע…

      Avatar
      Foody Foody

      היי מיכל,
      בטח, את יכולה להשתמש בכל תערובת קמחים שבא לך. יכול להיות שבגלל השימוש בקמח לבן יהיה צריך לשים מעט פחות מים במתכון, אז כדאי להתחיל עם חצי מכמות המים ולראות אם נוצר בצק נעים. אם כן, לא צריך להוסיף יותר מהם. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody