הנישנוש המושלם – קרקרים מקמח כוסמין עם גוואקמולי

אוהבים קרקרים? גם אנחנו. אז למה שלא תכינו אותם בעצמכם? אפרת ליכטנשטט מלמדת איך להכין קרקרים מקמח כוסמין - ביתיים, בריאים וטעימים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

קישוט

גוואקמולי

אופן הכנה

  1. משרים את זרעי הפשתן במים פושרים כ-15 דקות ומסננים.
  2. מחממים את התנור ל-165 מעלות.
  3. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח, השומשום וזרעי הפשתן.
  4. מוסיפים את השמן ומערבבים קלות.
  5. מוסיפים את המים הרותחים ובעזרת הידיים לשים לבצק אחיד, רך ונעים.
  6. מחלקים את הבצק לשני כדורים ומרדדים כל כדור על גבי נייר אפייה לעובי 1/2 ס”מ.
  7. מפזרים את השומשום וגרעיני החמנית וחותכים למעויינים עם גלגלת פיצה או סכין חדה.
  8. מעבירים את הנייר לתבנית התנור ואופים כ-10-18 דקות, או עד שהקרקרים זהובים וקשים.
  9. מכינים את הגוואקמולי: שמים את כל הרכיבים במעבד המזון ומעבדים עד שהממרח אחיד. טועמים ומוסיפים את המלח, הפלפל והלימון לפי הצורך.

הערות

  • אפשר להוסיף לבצק איזה תבלינים שאוהבים: קימל, קצח, זרעי כוסברה ועוד
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 156.5 קק״ל 3129.9 קק״ל
פחמימות 13.3 גרם 265.5 גרם
שומן 10.2 גרם 204.1 גרם
נתרן 468.9 מ״ג 9377.4 מ״ג
חלבון 3.6 גרם 71.9 גרם
סיבים תזונתיים 3.7 גרם 73.3 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 27.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 28.9 מ״ג 577.2 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 25.5 מ״ג
אשלגן 188.1 מ״ג 3761.3 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 19.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    קרקר כוסמין ותוספות..

תגובות (9)

    Avatar
    טמיר

    האם ניתן להשתמש בזרעי פשתן טחונים?

    Avatar
    עומרי ששון

    אפשר להכין את הקרקרים כשרים לפסח?

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody