הנישנוש המושלם – קרקרים מקמח כוסמין עם גוואקמולי

אוהבים קרקרים? גם אנחנו. אז למה שלא תכינו אותם בעצמכם? אפרת ליכטנשטט מלמדת איך להכין קרקרים מקמח כוסמין - ביתיים, בריאים וטעימים
אוהבים קרקרים? גם אנחנו. אז למה שלא תכינו אותם בעצמכם? אפרת ליכטנשטט מלמדת איך להכין קרקרים מקמח כוסמין - ביתיים, בריאים וטעימים
  • אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
36 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    171
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 170.6 קק״ל 3411.8 קק״ל
    פחמימות 13.4 גרם 267.2 גרם
    שומן 11.2 גרם 223.0 גרם
    נתרן 470.1 מ״ג 9402.9 מ״ג
    חלבון 3.7 גרם 73.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 73.3 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 30.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 10.9 מ״ג 218.2 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 25.9 מ״ג
    אשלגן 187.2 מ״ג 3744.8 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 19.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    171
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 170.6 קק״ל 3411.8 קק״ל
    פחמימות 13.4 גרם 267.2 גרם
    שומן 11.2 גרם 223.0 גרם
    נתרן 470.1 מ״ג 9402.9 מ״ג
    חלבון 3.7 גרם 73.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 73.3 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 30.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 10.9 מ״ג 218.2 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 25.9 מ״ג
    אשלגן 187.2 מ״ג 3744.8 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 19.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגיות מלוחות
אפרת ליכטנשטט
X

36 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קישוט

גוואקמולי


אופן הכנה

  1. משרים את זרעי הפשתן במים פושרים כ-15 דקות ומסננים.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  3. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח, השומשום וזרעי הפשתן.
  4. מוסיפים את השמן ומערבבים קלות.
  5. מוסיפים את המים הרותחים ובעזרת הידיים לשים לבצק אחיד, רך ונעים.
  6. מחלקים את הבצק לשני כדורים ומרדדים כל כדור על גבי נייר אפייה לעובי 1/2 ס”מ.
  7. מפזרים את השומשום וגרעיני החמנית וחותכים למעויינים עם גלגלת פיצה או סכין חדה.
  8. מעבירים את הנייר לתבנית התנור ואופים כ-10-18 דקות, או עד שהקרקרים זהובים וקשים.
  9. מכינים את הגוואקמולי: שמים את כל הרכיבים במעבד המזון ומעבדים עד שהממרח אחיד. טועמים ומוסיפים את המלח, הפלפל והלימון לפי הצורך.
  10. הצעת הגשה: הכינו פיקניק רומנטי עם הקרקרים, מטבלים מפנקים ובקבוקונים של בלו נאן רוזה 24K ובלו נאן גולד 24K (*אזהרה! מכיל אלכוהול, מומלץ להמנע משתייה מופרזת!)
בקבוקוני בלו נאן עם קרקרים
בקבוקוני בלו נאן עם קרקרים נפלאים ומטבל גוואקמולי

הערות

  • אפשר להוסיף לבצק איזה תבלינים שאוהבים: קימל, קצח, זרעי כוסברה ועוד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הנישנוש המושלם – קרקרים מקמח כוסמין עם גוואקמולי

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    קרקר כוסמין ותוספות..

תגובות (37)

Avatar

    Avatar
    אסתר סלימן

    כל מי שנתתי לו לטעום העביר הלאה לעומת המתכונים האחרים באתרים אחרים זה הטעים הקליל והמדויק ביותר מבחינת כמויות, פריכות, קלילות של הקרקר ולא דחוס וכן קל להכנה ללא צורך לייבש שוב ועוד… תודה. שימחתם.

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה, משמח מאוד לקרוא!

    Avatar
    זהבית

    אם אין לי זרעי פשתן וצ’יה יש תחליף או שאני יכולה לותר אפשר תשובה מהירה???

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר לוותר

      Avatar
      שולי

      אפשרי להחליף את השמן זית בשמן קוקוס?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר, ישפיע על הטעם

    Avatar
    נעמה

    חושבת להכין למשלוח מנות השאלה לגבי האבוקדו האם הוא משחים כשהוא מחוץ למקרר לבערך חצי שעה?

      Avatar
      מערכת Foody

      האבוקדו ישחים 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות