קשר משפחתי – לחמניות קשר ביתיות של תמרה אהרוני

מהמתכונים שגורמים לך לתהות למה אני לא עושה את זה יותר? תמרה אהרוני נזכרת כמה פשוט וכיפיי זה להכין לחמניות קשר ביתיות ולא נדבר על הסיפוק שהן יוצאות מהתנור
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

לחמניות קשר לבנות ורכות זה משהו שהוא חלק בלתי נפרד מהילדות של רובנו. לחמניות טריות שקונים במכולת בבוקר לפני בית הספר ואוכלים ככה לארוחת בוקר, או מכינים מהן סנדביץ לארוחת עשר.

יש משהו כל כך מוכר ומנחם בלחמניות טריות הריח, החום, הרכות…

היום הרי אפשר להשיג לחמניות ולחמים מעולים בכל מקום. יש מאפיות טובות היום בכל מקום, וגם הלחמים שמוכרים בסופרים ובמכולות כבר השתכללו ויש מגוון עצום מעבר ללחם אחיד סטנדרטי. פעם לחם קימל אחיד במכולת היה וואו, היום כבר יש לחמים מקמחים שונים, מחמצות, חלות, פיתות, לחמניות, פרוס אחיד, עם גלוטן, בלי גלוטן, באמת מגוון ענק.

אבל פעם ב… כשנחה עלי הרוח ואני מחליטה לאפות לחם או לחמניות בבית, אני נזכרת כמה בעצם פשוט התהליך ותוהה למה אני לא עושה את זה יותר. יש איזו תחושת סיפוק עצומה בלחמניות ביתיות רכות שחומות חמימות ורייחניות שיוצאות מהתנור. והן כל כך טעימות שאני שוכחת למה אני לא מכינה אותן כל הזמן, ולמה בכלל צריך לקנות לחם בחנות?

המתכון הזה הוא המתכון הבסיסי, הוא הלחם האחיד של המתכונים ללחמניות ביתיות. תכינו אותו 8ותראו כמה הוא פשוט וכייפי, ואז תרגישו חופשי גם לגוון בו לשחק בקמחים או להוסיף תוספות לתוך הבצק, ותיזכרו כמוני כמה קל ואיזה תענוג זה להוציא מגש של לחמניות טריות הום מייד מהתנור.

מצרכים

טופינג

אופן הכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר ומערבלים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך וגמיש - אם הבצק דביק מדי מוסיפים לו מעט קמח וממשיכים לערבל עד שהוא נפרד מדפנות הקערה בקלות.
  2. מכסים את הקערה במגבת לחה או ניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. לאחר שהבצק מכפיל את נפחו, מעבירים אותו למשטח עבודה, מוציאים מהבצק אוויר ולשים אותו ביד כ-2 דקות.
  5. קורצים מהבצק כדורים בגודל של כדורי פינג פונג, כל כדור מגלגלים לנחש מוארך ואחיד לכל אורכו באורך של כ-20 ס”מ.
  6. כל נחש קושרים לקשר שמנמן (אם נשארו קצוות רופפים לנחש תוחבים אותם בחלקו התחתון של הקשר).
  7. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים את הלחמניות בתבנית במרחקים של כ-6-7 ס”מ זו מזו.
  8. מכסים את הלחמניות במגבת לחה או ניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה שנייה לכ-30 דק.

    ומסדרים את הלחמניות בתבנית במרחקים שווים. צילום: תמרה אהרוני
    ומסדרים את הלחמניות בתבנית במרחקים שווים. צילום: תמרה אהרוני

  9. בקערית טורפים ביצה ובעזרת מברשת מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים עליהם את הטופינג שאוהבים.
  10. מכניסים לתנור ואופים כ-20-25 דק’ עד שהלחמניות שחומות ותפוחות.

    לחמניות קשר ביתיות. צילום: תמרה אהרוני
    לחמניות קשר ביתיות. צילום: תמרה אהרוני

הערות

  • אפשר להמיר את הקמח במתכון בקמח אחר (כוסמין, חיטה מלאה, או כל קמח שרוצים) ולהוסיף לו שמרים יבשים.
  • אפשר לתוך הבצק לערבב תוספות – עשבי תיבול, צימוקים, שוקולד צ'יפס, עגבניות מיובשות וכו'
  • לא חייבים לעשות לחמניות בצורה של קשר. אפשר לעשות בכל צורה שמתחשק מלחמניות עגולות ועד לחמניות קלועות לצמה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 373.3 קק״ל 5599.7 קק״ל
פחמימות 57.4 גרם 861.1 גרם
שומן 12.5 גרם 187.1 גרם
נתרן 554.7 מ״ג 8320.6 מ״ג
חלבון 8.5 גרם 127.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.3 גרם
שומן רווי 1.7 גרם 25.2 גרם
כולסטרול 16.9 מ״ג 253.8 מ״ג
סידן 14.7 מ״ג 221.1 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 5.4 מ״ג
אשלגן 17.6 מ״ג 263.8 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 2.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar
    דניאלה אבן

    ואוו ואוו יצאו רכות וטעימות

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody