סלט אליפות: סלט עדשים, בטטה, מלפפונים וגבינה בולגרית
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2675.4 קק״ל 2675.4 קק״לפחמימות 1531.2 גרם 1531.2 גרםשומן 86.5 גרם 86.5 גרםנתרן 2534.1 מ״ג 2534.1 מ״גחלבון 138.1 גרם 138.1 גרםסיבים תזונתיים 166.4 גרם 166.4 גרםשומן רווי 8.5 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 326.0 מ״ג 326.0 מ״גברזל 42.3 מ״ג 42.3 מ״גאשלגן 5489.0 מ״ג 5489.0 מ״גאבץ 13.0 מ״ג 13.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות2675
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2675.4 קק״ל 2675.4 קק״לפחמימות 1531.2 גרם 1531.2 גרםשומן 86.5 גרם 86.5 גרםנתרן 2534.1 מ״ג 2534.1 מ״גחלבון 138.1 גרם 138.1 גרםסיבים תזונתיים 166.4 גרם 166.4 גרםשומן רווי 8.5 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 326.0 מ״ג 326.0 מ״גברזל 42.3 מ״ג 42.3 מ״גאשלגן 5489.0 מ״ג 5489.0 מ״גאבץ 13.0 מ״ג 13.0 מ״גסגור
את הסלט המופלא הזה באמת שכדאי לכם להכיר. הוא קל להכנה, טעים, מזין ועשיר במרקמים. אפשר להכין אותו מראש מבלי שהטעם או המרקם יהרסו והכי כיף לקחת אותו בקופסא לעבודה.
העדשים עשירות מאד בחלבון ובסיבים תזונתיים, לכן חשוב לשלב אותן בתפריט הקבוע שלנו.
אז קדימה! לעבודה!
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 2675 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
2 כוסות עדשים ירוקות
-
2 מלפפונים בינונייםחתוכים לג'וליאנים (או חתוכים לאורכם ופרוסים לעובי בינוני)
-
1/2 כוס זיתי קלמטהללא חרצנים חתוכים גס
-
1 בטטה בינוניחתוכה לחתיכות בינוניות וצלויה בתנור עד שמתרככת. אפשר להשתמש גם בכרובית או קישוא צלויים ואפילו בפלפל
-
3 כפות פטרוזיליהטרייה קצוצה (אפשר גם יותר)
-
3/4 כוס גבינה בולגריתמגוררת
ויניגרט
-
1/2 כף חרדל גרגירים
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 כפות חומץ שרי
-
6 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מבשלים את העדשים עד ריכוך (לפי הוראות היצרן) מסננים מהמים ומקררים.
- מכינים את הויניגרט: טורפים בקערה את החרדל, המלח והחומץ. מטפטפים פנימה את שמן הזית תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך.
- מכינים את הסלט: בקערה גדולה מערבבים את העדשים, המלפפונים, הבטטה, הזיתים, הצלפים (לא חובה) והפטרוזיליה. מוזגים את הוינגרט ומערבבים היטב (אם אתם מכינים את הסלט מראש, הוסיפו את הנענע רק לפני ההגשה).
- מוסיפים את הגבינה הבולגרית, מערבבים ומגישים.
אופן הכנה
- מבשלים את העדשים עד ריכוך (לפי הוראות היצרן) מסננים מהמים ומקררים.
- מכינים את הויניגרט: טורפים בקערה את החרדל, המלח והחומץ. מטפטפים פנימה את שמן הזית תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך.
- מכינים את הסלט: בקערה גדולה מערבבים את העדשים, המלפפונים, הבטטה, הזיתים, הצלפים (לא חובה) והפטרוזיליה. מוזגים את הוינגרט ומערבבים היטב (אם אתם מכינים את הסלט מראש, הוסיפו את הנענע רק לפני ההגשה).
- מוסיפים את הגבינה הבולגרית, מערבבים ומגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (14)
מה זה חומץ שרי? מה יכול להחליף אותו?
חומץ שרי הוא חומץ המיוצר מיין השרי הספרדי, טעמו עמוק ועשיר. ניתן להשיג במעדניות נבחרות. אפשר להחליף בחומץ יין אחר. בהצלחה!
ההיי אם אפשר לקבל מתכון לחלב מרוכז תודה רבהוכז
היי, כרגע אין לנו מתכון לחלב מרוכז אבל נשתדל שבקרוב יהיה…. (:
??? יצא נהדר!!!