סלט אליפות: סלט עדשים, בטטה, מלפפונים וגבינה בולגרית

כשהסלט מלא בדברים טובים ובריאים ובויניגרט מעולה, הוא יכול להוות תחליף לכל ארוחה. ואם קל להכין אותו אז על אחת כמה וכמה: קבלו אותו - סלט עדשים נפלא
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

את הסלט המופלא הזה באמת שכדאי לכם להכיר. הוא קל להכנה, טעים, מזין ועשיר במרקמים. אפשר להכין אותו מראש מבלי שהטעם או המרקם יהרסו והכי כיף לקחת אותו בקופסא לעבודה.

העדשים עשירות מאד בחלבון ובסיבים תזונתיים, לכן חשוב לשלב אותן בתפריט הקבוע שלנו.

אז קדימה! לעבודה!

מצרכים

סלט

ויניגרט

אופן הכנה

  1. מבשלים את העדשים עד ריכוך (לפי הוראות היצרן) מסננים מהמים ומקררים.
  2. מכינים את הויניגרט: טורפים בקערה את החרדל, המלח והחומץ. מטפטפים פנימה את שמן הזית תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך.
  3. מכינים את הסלט: בקערה גדולה מערבבים את העדשים, המלפפונים, הבטטה, הזיתים, הצלפים (לא חובה) והפטרוזיליה. מוזגים את הוינגרט ומערבבים היטב (אם אתם מכינים את הסלט מראש, הוסיפו את הנענע רק לפני ההגשה).
  4. מוסיפים את הגבינה הבולגרית, מערבבים ומגישים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2675.4 קק״ל 2675.4 קק״ל
פחמימות 1531.2 גרם 1531.2 גרם
שומן 86.5 גרם 86.5 גרם
נתרן 2534.1 מ״ג 2534.1 מ״ג
חלבון 138.1 גרם 138.1 גרם
סיבים תזונתיים 166.4 גרם 166.4 גרם
שומן רווי 8.5 גרם 8.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 326.0 מ״ג 326.0 מ״ג
ברזל 42.3 מ״ג 42.3 מ״ג
אשלגן 5489.0 מ״ג 5489.0 מ״ג
אבץ 13.0 מ״ג 13.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    avishag amir

    מה זה חומץ שרי? מה יכול להחליף אותו?

      Avatar
      Foody Foody

      חומץ שרי הוא חומץ המיוצר מיין השרי הספרדי, טעמו עמוק ועשיר. ניתן להשיג במעדניות נבחרות. אפשר להחליף בחומץ יין אחר. בהצלחה!

הצג עוד