רוגעלך שוקולד חלומיים

מי לא אוהב רוגעלך? רוגעלך ביתיים רכים וטובים, מלאים בשוקולד, שמכינים במיקסר וטובלים בסירופ סוכר, שמשאיר אותם עסיסיים למשך כמה ימים. לא שיש סיכוי שהם יישארו כמה ימים, כן?
מי לא אוהב רוגעלך? רוגעלך ביתיים רכים וטובים, מלאים בשוקולד, שמכינים במיקסר וטובלים בסירופ סוכר, שמשאיר אותם עסיסיים למשך כמה ימים. לא שיש סיכוי שהם יישארו כמה ימים, כן?
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
18 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות ו-40 דק׳
  • קלוריות
    112
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 112.0 קק״ל 3920.0 קק״ל
    פחמימות 15.9 גרם 555.5 גרם
    שומן 5.6 גרם 196.1 גרם
    נתרן 58.9 מ״ג 2061.4 מ״ג
    חלבון 1.4 גרם 47.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 36.5 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 66.0 גרם
    כולסטרול 21.1 מ״ג 737.6 מ״ג
    סידן 12.1 מ״ג 424.5 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 15.8 מ״ג
    אשלגן 57.2 מ״ג 2000.5 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 8.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות ו-40 דק׳
  • קלוריות
    112
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 112.0 קק״ל 3920.0 קק״ל
    פחמימות 15.9 גרם 555.5 גרם
    שומן 5.6 גרם 196.1 גרם
    נתרן 58.9 מ״ג 2061.4 מ״ג
    חלבון 1.4 גרם 47.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 36.5 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 66.0 גרם
    כולסטרול 21.1 מ״ג 737.6 מ״ג
    סידן 12.1 מ״ג 424.5 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 15.8 מ״ג
    אשלגן 57.2 מ״ג 2000.5 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 8.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מתוקים
מלי זיידמן
X

18 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

סירופ


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הביצים, הסוכר, סוכר הווניל והחלב ולשים במשך 5 דקות במהירות נמוכה.
  2. מוסיפים את המלח וקוביות החמאה וממשיכים ללוש עוד 7 דקות על מהירות 2.
  3. מכסים את המיקסר במכסה הפלסטיק, מעבירים למצב חום 2 ומכוונים את הטיימר להתפחה של שעה.
  4. בינתיים מכינים את המלית: ממיסים את החמאה בקערה במיקרוגל.
  5. מוסיפים פנימה את כל שאר חומרי המלית ומערבבים (המלית לא צריכה להיות נוזלית, אלא במרקם של קרם קשיח).
  6. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. כל חלק מרדדים למלבן, מורחים עליו רבע מכמות המילוי ומקפלים לחצי.

    רוגעלך1
    מורחים את המילוי על הבצק. צילום: נמרוד סונדרס

  7. מרדדים שוב למלבן רחב בעובי 0.5 ס”מ ובעזרת חותכן פיצה או סכין חדה מסמנים עליו משולשים צרים וארוכים.
  8. מגלגלים כל משולש מהצד הרחב שלו עד לצד הצר ליצירת רוגעלך.
    רוגעלך2
    צילום: נמרוד סונדרס

    רוגעלך4
    צילום: נמרוד סונדרס

  9. מניחים את הרוגעלך בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומשאירים להתפחה נוספת של שעה.
  10. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 15 דקות.
  11. בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים בקלחת קטנה את הסוכר, המים ומיץ התפוזים (לא חובה) על להבה נמוכה, מביאים לרתיחה ומערבבים עד המסה מוחלטת.
  12. כשהרוגעלך יוצאים מהתנור, מחליקים אותם אל הסירופ החם, כל פעם כמה רוגעלך, מסובבים אותם כך שיספגו את הסירופ מכל צדדיהם ומניחים על נייר האפייה לייבוש.
    רוגעלך5
    כשהרוגעלך יוצאים מהתנור, מחליקים אותם אל הסירופ החם. צילום: נמרוד סונדרס
    רוגעלך6
    מניחים על רשת או נייר אפייה לייבוש. צילום: נמרוד סונדרס

    רוגעלך7
    ישימו לב אם נגנוב אחד? צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רוגעלך שוקולד חלומיים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (17)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אין בעיה

    Avatar
    פ ב

    ניתן להמיר את החלב במיץ תפוזים?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן בהחלט 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות