ריזוטו ירקות ירוקים
נדמה לכם שלהכין ריזוטו ביתי זו משימה מורכבת? בואו ללמוד כיצד להכין ריזוטו ירקות ירוקים. מנה מנחמת של אורז רך וטעים בשילוב גבינה מומסת וירקות ירוקים
נדמה לכם שלהכין ריזוטו ביתי זו משימה מורכבת? בואו ללמוד כיצד להכין ריזוטו ירקות ירוקים. מנה מנחמת של אורז רך וטעים בשילוב גבינה מומסת וירקות ירוקים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 571.4 קק״ל 1142.7 קק״לפחמימות 20.7 גרם 41.5 גרםשומן 31.5 גרם 63.1 גרםנתרן 2473.1 מ״ג 4946.1 מ״גחלבון 44.2 גרם 88.5 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 9.7 גרםשומן רווי 12.0 גרם 23.9 גרםכולסטרול 45.8 מ״ג 91.5 מ״גסידן 812.1 מ״ג 1624.2 מ״גברזל 4.9 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 900.0 מ״ג 1800.0 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות571
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 571.4 קק״ל 1142.7 קק״לפחמימות 20.7 גרם 41.5 גרםשומן 31.5 גרם 63.1 גרםנתרן 2473.1 מ״ג 4946.1 מ״גחלבון 44.2 גרם 88.5 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 9.7 גרםשומן רווי 12.0 גרם 23.9 גרםכולסטרול 45.8 מ״ג 91.5 מ״גסידן 812.1 מ״ג 1624.2 מ״גברזל 4.9 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 900.0 מ״ג 1800.0 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 5.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 571 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 בצל בינוניקלוף וקצוץ דק
-
1 זוקיני ירוק בינוניחתוך לקוביות בינוניות
-
1 חבילה עלי תרד
-
1 ראש ברוקוליראש קטן מפורק לפרחים
-
1 כוס אורז ריזוטומזרח מערב
-
2 כוסות מים
-
2 כוסות ציר ירקותאו עוד 2 כוסות מים
-
1/2 כוס יין לבן יבש
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 גבעול בצל ירוקחתוך לטבעות
-
150 גרם גבינת פרמזןמגוררת דק
אופן הכנה
- מחממים שמן במחבת גדולה ורחבה ומאדים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים זוקיני, תרד וברוקולי, מערבבים וממשיכים לטגן כ-3 דקות.
- מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
- מוסיפים 1/2 כוס נוזלים, מערבבים וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים נספגים.
- מוסיפים את הנוזלים בסבבים של חצי כוס. בכל פעם מוסיפים נוזלים רק אחרי שהסבב הקודם נספג. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים נספגים.
- מוסיפים את היין, מתבלים וממשיכים לבשל עוד 2 דקות.
- מוסיפים בצל ירוק וגבינת פרמז’ן, מערבבים ומבשלים דקה נוספת, עד שהגבינה מתמוססת.
- טועמים ומתקנים את התיבול.
- מגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים שמן במחבת גדולה ורחבה ומאדים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים זוקיני, תרד וברוקולי, מערבבים וממשיכים לטגן כ-3 דקות.
- מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
- מוסיפים 1/2 כוס נוזלים, מערבבים וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים נספגים.
- מוסיפים את הנוזלים בסבבים של חצי כוס. בכל פעם מוסיפים נוזלים רק אחרי שהסבב הקודם נספג. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים נספגים.
- מוסיפים את היין, מתבלים וממשיכים לבשל עוד 2 דקות.
- מוסיפים בצל ירוק וגבינת פרמז’ן, מערבבים ומבשלים דקה נוספת, עד שהגבינה מתמוססת.
- טועמים ומתקנים את התיבול.
- מגישים מיד.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן