ריזוטו מג’דרה עם קרם פלפלים קלויים

אודי ואושר משתמשים בשיטה האיטלקית לבישול אורז מושלם ומכינים ריזוטו מג'דרה מנחם עם קרם פלפלים קלויים. מנה נפלאה לארוחת צהריים חורפית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    20

מצרכים

שקדים

קרם פלפלים קלויים

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. קולים את השקדים כ-12 דקות. מצננים.
  2. מניחים את הפלפלים, הממתיק והמלח במעבד המזון וטוחנים למרקם חלק.
  3. מניחים את העדשים בסיר, מוסיפים מי ברז מספר סנטימטרים מעל גובה העדשים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים עד לריכוך 20-25 דקות. מסננים.
  4. מעבירים את הבורגול לקערה חסינת חום, מכסים במים רותחים מספר סנטימטרים מעל גובה הבורגול. מכסים בנייר כסף או בניילון נצמד ומשהים 10 דקות. מסננים.
  5. קולפים את השום וקוצצים דק. קוצצים את הכרשה, הטימין והבזיליקום.
  6. מחממים את השמן בסיר רחב על אש גבוהה, מוסיפים את הכרשה ומטגנים 5 דקות.
  7. מוסיפים את השום והטימין וממשיכים בטיגון 2 דקות נוספות.
  8. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קרם הפלפלים והשמנת ומביאים לרתיחה נוספת.
  9. מתבלים במלח, פלפל השחור, שבבי צ’ילי וסומק, מוסיפים את הבורגול והעדשים המוכנים. מביאים לרתיחה.
  10. מוסיפים את הבזיליקום, מערבבים ומגישים עם היוגורט והשקדים הקלויים.

הערות

  • לגרסת פרווה משתמשים בשמנת סויה או אורז ומורידים את היוגורט בהגשה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 775.2 קק״ל 3100.9 קק״ל
פחמימות 64.2 גרם 256.9 גרם
שומן 43.1 גרם 172.4 גרם
נתרן 822.9 מ״ג 3291.5 מ״ג
חלבון 19.4 גרם 77.7 גרם
סיבים תזונתיים 15.4 גרם 61.5 גרם
שומן רווי 10.7 גרם 42.6 גרם
כולסטרול 34.6 מ״ג 138.3 מ״ג
סידן 167.8 מ״ג 671.2 מ״ג
ברזל 3.4 מ״ג 13.7 מ״ג
אשלגן 604.0 מ״ג 2416.1 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 4.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody