רסק תפוחים ביתי – מרסק!
- אוהד חורי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 21.6 קק״ל 86.4 קק״לפחמימות 5.4 גרם 21.6 גרםשומן 0.0 גרם 0.0 גרםנתרן 1.8 מ״ג 7.2 מ״גחלבון 0.0 גרם 0.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.2 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.6 מ״ג 14.4 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 59.0 מ״ג 235.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים2
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות22
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 21.6 קק״ל 86.4 קק״לפחמימות 5.4 גרם 21.6 גרםשומן 0.0 גרם 0.0 גרםנתרן 1.8 מ״ג 7.2 מ״גחלבון 0.0 גרם 0.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.2 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.6 מ״ג 14.4 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 59.0 מ״ג 235.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
אחד מהפירות האהובים עליי ביותר הוא התפוח. גרני סמית’ אם להיות ספציפי, כי מבחינתי יש בזן הזה הכל: מרקם מושלם וקשיח שמתפוצץ בפה, מיץ נפלא (רצוי טרי אבל לא אכחיש שהייתי מחובבי ה’טרופית תפוח’ לפני כמה עשורים) והוורסטיליות שלו בבישול ובאפייה שהיא פוטנציאל מושלם למשחק.
כשהייתי קטן הייתי די אדיש לתפוחים והטאקטיקה שאמא שלי נקטה בה כדי שאוכל תפוחים הייתה פשוט להכין קערה מלאה פירות חתוכים, לשבת בסלון עם ספר או מול הטלוויזיה ולנשנש. הסקרנות כצפוי גמרה אותי והייתי מתייצב אחרי כמה דקות לראות במה מדובר ולנסות בעצמי. בסופו של דבר התמכרתי והתחלתי לאכול תפוחים כל הזמן.
כמי שמכין ריבות במשך שנים גיליתי שהתפוח הוא פרי מושלם לריבות וקונפיטורות. גיליתי גם שכל זן תפוחים מגיב אחרת לבישול: יש את אלו שנשארים בחתיכות שלמות לאורך הבישול ואלו שמתפוררים במהלכו. הטעם העדין של התפוח מאפשר משחק וגיוון בבישול ומאפשר לי לבחור ולשחק בטעמים ולהחליט אם להשתמש רק בתפוח, אם להוסיף תבלינים ואלכוהול או אם לשלב פירות נוספים (עוד נגיע למתכון של ריבת תפוחים ופסיפלורה שמאפשרת ליצור ריבה עשירה בטעם בגוון זהוב מנוקד בשחור בעלות שפויה וטעמים נפלאים).
אפייה עם תפוחים תמיד ממלאת את הבית בריח של אושר לטעמי (בכלל אפייה זה ריחות של בית) ואני מוצא את עצמי לא פעם מתקשה לבחור בין אפיית עוגות בחושות עם פלחי תפוחים מקורמלים, קראנץ’ תפוחים ואגוזים מושחת או פאי תפוחים ושמנת מתובל… כל כך קשה לבחור! אבל כשהתחלתי להתאמן, גיליתי שתפוחים, ליתר דיוק רסק תפוחים, יכול לשמש כחטיף ביניים טעים, בריא וקל להכנה. לכן התחלתי להכין אותו בכמויות יותר ויותר גדולות עד שמצאתי את עצמי יושב מול נטפליקס, מנשנש בכף מצנצנת הרסק ומגלה שחצי ליטר של רסק תפוחים ואוכמניות נעלם תוך שעה בלי ששמתי לב (מאז עברתי לאיחסון בכלים קטנים ומדודים יותר).
חוץ מהיותו נשנוש בריא ותחליף מעולה לחטיף אנרגיה אחרי אימון, אני משתמש ברסק תפוחים גם במאפים טבעוניים כתחליף לביצים, כתוספת רוטב לוופל בלגי וללביבות או שאני פשוט מערבב אותו עם קוואקר וחלב ושומר לילה במקרר כדי לאכול בבוקר.
אז קדימה, בואו נעבור למתכון.
מרכיבים 2 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 22 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג תפוחי עץ גרני סמיטאו כל זן אחר שאוהבים
-
180מ"ל או 3/4 כוס סיידר תפוחיםאו מיץ תפוחים לא ממותק או מים
אופן הכנה
- קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ על 2 ס”מ (בערך).
- מניחים את התפוחים בסיר ויוצקים את הנוזל עליהם.
- מרתיחים, מנמיכים את האש ללהבה קטנה ומכסים.
- מערבבים כל 5 דקות. זמן בישול ממוצע הוא בערך 20-30 דקות, תלוי בסוג התפוחים שבחרנו.
- כשהתפוחים במרקם הרצוי, מועכים בעזרת מזלג או מועך פירה (למרקם גס) או בבלנדר (למרקם חלק) עם הנוזלים שבסיר.
- מעבירים לצנצנות מעוקרות ושומרים במקרר (עד שבוע).
אופן הכנה
- קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ על 2 ס”מ (בערך).
- מניחים את התפוחים בסיר ויוצקים את הנוזל עליהם.
- מרתיחים, מנמיכים את האש ללהבה קטנה ומכסים.
- מערבבים כל 5 דקות. זמן בישול ממוצע הוא בערך 20-30 דקות, תלוי בסוג התפוחים שבחרנו.
- כשהתפוחים במרקם הרצוי, מועכים בעזרת מזלג או מועך פירה (למרקם גס) או בבלנדר (למרקם חלק) עם הנוזלים שבסיר.
- מעבירים לצנצנות מעוקרות ושומרים במקרר (עד שבוע).
הערות
- ניתן להוסיף סוכר ותבלינים (קינמון, וניל, לימון וכו') לפי הטעם במהלך הבישול. לטעום ולתקן במידת הצורך
- מומלץ לשחק עם סוג התפוחים והזנים
- אפשר להמיר חצי מכמות התפוחים לאגסים (יתקבל מרקם גרגרי יותר וטעם אגסי מעודן) או להמיר רבע מהכמות לאוכמניות כחולות קפואות ולקבל רסק תפוחים סגול עם טעם נפלא
- רסק התפוחים יכול לשמש כמטבל מצוין ללביבות תפוחי אדמה. במקרה כזה הייתי ממליץ להשתמש במים כנוזל ולא במיץ תפוחים כדי למתן מעט את המתיקות ולחדד את טעם הפרי
הערות
- ניתן להוסיף סוכר ותבלינים (קינמון, וניל, לימון וכו') לפי הטעם במהלך הבישול. לטעום ולתקן במידת הצורך
- מומלץ לשחק עם סוג התפוחים והזנים
- אפשר להמיר חצי מכמות התפוחים לאגסים (יתקבל מרקם גרגרי יותר וטעם אגסי מעודן) או להמיר רבע מהכמות לאוכמניות כחולות קפואות ולקבל רסק תפוחים סגול עם טעם נפלא
- רסק התפוחים יכול לשמש כמטבל מצוין ללביבות תפוחי אדמה. במקרה כזה הייתי ממליץ להשתמש במים כנוזל ולא במיץ תפוחים כדי למתן מעט את המתיקות ולחדד את טעם הפרי